10 smartaste sätten att använda Linux för att fixa din Windows-dator

Du kanske inte vara redo att ta emot Linux som skrivbords ännu, men du kan fortfarande använda den för att spara din Windows-PC-om du behöver återställa lösenord, återställa raderade filer, eller söka efter virus, här är hur man gör det.

Vad vi ska göra idag är att gå igenom några av de mest användbara sätt att du kan reparera din Windows-dator med hjälp av en Ubuntu Live CD, men tänk på att de flesta av dessa uppgifter kan utföras med någon version av Linux.

Bild modifierad från Smuggle559 brutna Windows

Det första du vill göra är att göra din egen Ubuntu Live CD, och medan du kan bara bränna en ISO-bild på en skiva och kallar det en dag, kanske du vill tänka på att skapa en anpassad live-cd med hjälp av rekonstruktör, som kan inkludera anpassade applikationer som inte ingår som standard.

Sedan bär runt en CD är inte alltid det mest bekväma sak i världen, kanske du vill också skapa en Ubuntu live-USB, som är något mer än en flash-enhet som har en kopia av Linux installerat, som du kan använda att starta upp direkt in Linux mycket snabbare än att använda en CD. Om du verkligen vill få lust, kan du skapa en ihållande Ubuntu flash-enhet som sparar dina inställningar.

Det enda problemet med denna metod är att inte alla datorer har stöd för uppstart från ett flashminne, och äldre datorer är inte bara mer benägna att ha problem, men det är de som är mindre benägna att starta från ett flashminne-så att du vill behålla en Live CD runt samt.

Tips: Du kan också lägga en kopia av Windows 7 på en flash-enhet, vilket är mycket användbart för att använda Systemåterställning för att fastställa en unbootable PC.

Kanske en av de enklaste sätten att använda Linux för att fixa Windows är när du försöker återställa ett bortglömt lösenord allt du behöver göra är att starta upp och köra några kommandon, och ditt lösenord kommer att återställas. Det är verkligen så enkelt är det. Här är ett par sätt som du kan göra detta, både för Windows och Linux

Den sista är inte använder Ubuntu Live CD, naturligtvis, men systemet Rescue CD är ett bra verktyg också, så vi tänkte att vi skulle inkludera den i listan.

Det finns ett antal sätt som du kan använda Ubuntu för att diagnostisera maskinvaruproblem, men den första är verkligen uppenbart när man tänker på det, bara starta upp Live-CD, och börja köra vissa program och testa all hårdvara från en fungerande Linux-miljö . Om systemet fungerar bra i Linux, är problemet troligen en Windows, virus eller förare problem.

Du kan också köra ett antal verktyg för att närmare kontrollera hårdvarukomponenter-till exempel, att memtest86 + kan göra några allvarliga tester på ditt system RAM se till att du inte har några problem där, eller så kan du använda CPU bränna att testa din CPU och moderkort.

Diagnostisera problem PC-hårdvara med en Ubuntu Live CD

Om du har bara bytt ut hårddisken mot en ny, eller om du bara vill skapa en säkerhetskopia av hela systemet, kan du använda Ubuntu Live CD för att göra en klon av hårddisken, göra en enhet bild, eller ens överföra att driv bild över nätverket till en annan dator för förvaring. Här är ett par av de sätt som vi har täckt

Naturligtvis bör du se till att läsa vår guide till exakt vilka filer du ska säkerhetskopiera från din Windows PC, och hålla datorn backas upp hela tiden, men i en nypa, är det mycket användbart att kunna göra en klon av din hårddisk.

Du behöver inte gå till skolan för att bli en kriminalteknisk expert-bara läsa igenom vår artikel och du kommer att kunna återställa raderade filer med hjälp av ett antal verktyg direkt från kommandoraden. Om du är en seriös geek, det är en mycket användbar uppsättning färdigheter för att lägga till din geek CV.

Återskapa data som en Forensics Expert Använda en Ubuntu Live CD

Oavsiktligt raderade några filer utanför datorn som du verkligen behöver tillbaka? Du kan använda en Ubuntu Live CD för att återställa filerna med ett par knapptryckningar från terminalen och få dig tillbaka i näringslivet på nolltid.

Naturligtvis, om din dator kan starta upp Windows fint du bör nog läsa vår guide för att återställa oavsiktligt raderade filer, men om din dator är unbootable på grund av ett virus eller något annat, det är en mycket användbar teknik för att lära sig.

Återställa raderade filer på en NTFS hårddisk från en Ubuntu Live CD

Virus rengöring är en av de vanligaste reparationsarbeten när det handlar om en Windows-dator, och Ubuntu Live-CD kan verkligen hjälpa dig här, eftersom det finns ett antal mycket bra antivirusprogram som har Linux-versioner i dessa dagar. Allt du behöver göra är att huvudet i Synaptic, söka efter Avast och installera den i live-cd sessionen.

Det finns faktiskt några fler steg till den, men det är en ganska enkel process. Oroa dig inte om att installera programvaran under en live-cd session, eftersom det endast installeras i minnet … När du startar, kommer det att vara borta. Hit länken för hela genomgång.

Skanna en Windows-dator efter virus från en Ubuntu Live CD

Om du behöver för att ge bort eller sälja en dator till någon annan, eller om du bara vill vara helt säker på att hårddisken är ren, kan du använda Ubuntu Live CD för att torka enheten. Denna torka kommer att vara säkra, med varje bit data skrivs över att se till att ingen kan återställa något.

Naturligtvis, om du behöver torka enheter ofta, skulle du vara bättre att göra dig själv en kopia av boot och nuke i stället, bara för att det kräver mindre steg, men om allt du har till hands är din pålitliga Ubuntu Live-CD, fungerar den här metoden perfekt .

Använd en Ubuntu Live CD för att säkert torka din dators hårddisk

Fick en backup CD som också är repad för att läsa mycket väl? Du kan använda ddrescue verktyget från kommandoraden för att återvinna så mycket information från skivan som möjligt, och det är verkligen inte så svårt. Bara starta upp Live-CD och fullfölja vår guide för att återställa vissa filer.

Rescue gamla, skadade CD-skivor med en Ubuntu Live CD

Obs: de två artiklarna täcker samma allmänna ämne område, men den första har en mycket mer täckning för att flytta filer till en annan dator, medan den andra artikeln behandlar några manuella tips för att felsöka problem montering av Windows-skivan.

Detta är inte en utvinningsmetod, men har du någonsin tänkt på att en Ubuntu Live CD är det ultimata sättet att surfa utan att lämna några spår? Eftersom det finns inget installeras var som helst, det finns ingen loggar, kakor eller cachar att titta igenom. Läs igenom vår guide för att lära sig att göra det möjligt för Flash Live CD sessionen också.

Hur man surfa utan en Trace med en Ubuntu Live CD

trevligt inlägg. tack!

Detta är en fantastisk inlägg! Den huvudsakliga bilden är också lysande: -D

Just när jag räkna ut vad jag vill göra om diagnostisera vissa problem jag har. Kan inte säga om det är en trasiga enheten, eller några skadade filer. Detta bör göra det lättare att diagnostisera åtminstone, och förmodligen reparera.

Jag har aldrig tänkt på att använda Linux för denna situation.

Tack!

haha .. Windows avfall alltid. im bara använder Ubuntu .. det rocks …

Stor post! Tack så mycket

BRT inlägget guys..kp upp det

Föreställa sig livet utan Linux … Vi skulle ha fastnat i Windows …

Föreställa sig livet utan Windows … Hej, känns det så bra: D

Leve till Linux!

Stor Post. Kan du postar eller skicka mig en länk till den anpassade live-CD som du har skapat med alla verktyg?

Skulle vara mycket uppskattat.

Jag nya om några av dessa med en Knoppix för en tid sedan, men Ändra eller återställa ditt lösenord, reparera skadade Backup skivor eller skanna din Windows PC för virus, jag aldrig skulle ha känt. Mycket trevlig!

Tja, fin lista … men du kan göra allt detta från en bootbar Windows cd / dvd / USB-enhet. Du kan även göra minnestestet från win7 eller server 2008 dvd själv.

dont bara gå mot fönster både Windows och Linux är lika kraftfull …….

Jag är ledsen, men jag hittade den här artikeln ganska svårt att förstå är det möjligt att ha mycket enklare version?

Artikeln är hundar dangly bitar! 🙂

Skål

Tack. Haft som.

keltari – det är hej cool. Jag visste inte människor som används bootbar Windows USB-enheter. Måste man köpa en licens för kopian av Windows på USB för varje maskin du använder det på?

Bra jobbat … Det fungerar ….

Ubuntu Rox ……….

Detta är ett EPIC POST =)

En vän till mig är att ha några jag vet inte termen frysning problem med sin dator öppnar tre ansökningar budbärare, facebook och Office 2010 och plötsligt allt stannar ingen BSOD bara fryser.

Låt oss se om ubuntu kan rädda mitt liv.

Återigen episka inlägget.

Tack =)

Trevligt inlägg. Tack så mycket. Bokmärkt.

Mycket praktiskt info faktiskt! Vi använder även Linux för att göra bilder av hårddiskar för spökbilder, samt utför i djup disk skannar när det finns potentiella fel på väg hårdvara.

när det enda verktyg man har är en hammare …

Jag önskar ubuntu feber skulle sluta stjäla synlighet mycket lämpliga verktyg.

Jag skulle hellre använda ett färdigt verktyg som SystemRescueCd [1], är det osannolikt att du behöver för att anpassa det, men om du verkligen vill kan du göra det [2] eller göra en live-USB-version, återställa Windows-lösenord med medföljande ntpasswd, säkert radera data [4], söka efter virus med medföljande clamav, surfa på webben med Firefox, söka efter rootkit med chrootkit, klona något med dd, återskapa data med PhotoRec eller Testdisk, köra en av de många inkluderade floppydisk bilder; – FreeDos tillåter körs DOS-program utan egen MS-DOS (perfekt för uppgradering av firmware), – MemTest + testa det fysiska minnet, och berättar om den är skadad eller inte, – Gag (Graphical Boot manager) [23] en lättanvänd Boot manager (såsom LILO ), – Ranish partition manager en startbar partition editor,. – Aida en kraftfull hårdvara uppräkning / diagnostik / upptäckt verktyg, – MHDD en låg nivå hårddisk Diagnostic. Rapporterar S.M.A.R.T. uppgifter, firmware errorlog, kör tester firmware, skannar ytbehandlas rapportera åtkomsttider per sektor och mycket mer, – DBAN (Darik Boot och Nuke) att radera alla data från hårddisken, – HDT. Hardware Diagnostic Tool, – ntpasswd att återställa eller redigera windows passwrods, – netboot att starta från nätverket, – super grub disk för att åtgärda eventuella grub relaterade problem

och mycket mer i mindre än 200 MB CD.

[1] http://www.sysresccd.org/;[2] http://www.sysresccd.org/Sysresccd-manual-en_How_to_personalize_SystemRescueCd;[3] http://www.sysresccd.org/Sysresccd-manual- en_How_to_install_SystemRescueCd_on_an_USB-stick, [4] http://www.sysresccd.org/Sysresccd-manual-en_Secure_Deletion_of_Data;[5] http://www.sysresccd.org/Sysresccd-manual-en_Backup_data_from_an_unbootable_windows_computer

Wonderful Post. Exakt vad jag letade efter !!!

http://www.pendrivelinux.com/ Alla verktyg du behöver för att sätta Linux eller Ubuntu på ett USB-minne här,. Jag använde Linux Mint och en uthållighet fil

EXCELLENT. Om det inte är usefule bör vara här- detta är fantastisk.

BTW Jag letar efter matierian på TeanViewer – några idéer?

så ledsen – tänkt att säga om det är inte användbart, bör det inte vara här,. Detta är utmärkt material som vi som arbetar på fältet, verkligen kan använda.

… Och jag ser för material på Teamviewer.

superb inlägg! men en sak: “Återskapa borttagna filer” vad är skillnaden mellan “Återskapa data (som en Forensics Expert)” och

Vad sägs om om likhet med mig, är maskinen på något sätt fastnat i fel säkerhetsläge. Kan detta vara changed.My PC har fastnat i en AD1 fönster politik och även om jag kan använda det ok, kommer det inte låta mig göra några förändringar alls. Kan Linux fixa sånt. Det är definitivt ett problem med maskinen, mina användare / lösenord referenser är ok på en annan dator.

Trots uppräkning 475 miljoner dollar världen över (ca 15 gånger sin produktionsbudgeten), Return of the Jedi anses, såvitt Hollywood konton berörs, har aldrig vänt en vinst.