ange standardwebbläsare på Ubuntu från kommandoraden

Ubuntu Linux har en standardwebbläsare funktionalitet som automatiskt kommer att starta korrekt webbläsaren när du klickar på en länk i ett gnome gui ansökan. Det är lätt att ställa in standardwebbläsare med hjälp av grafiska verktyg, men ibland är det lättare att ställa in den med hjälp av kommandoraden klient .. till exempel, om du försöker att fjärradministrera en maskin.

För att ändra denna inställning, använder vi kommandot update-alternatives.

sudo update-alternatives -config x-www-browser

Du bör se något som liknar detta. Du kommer att märka att Konqueror är standardwebbläsare på min dator just nu.

Tryck på enter för att hålla standard [*], eller typ produktnummer

Om jag ville välja Firefox som standardwebbläsare, kan jag bara skriva en och tryck enter.

im försöker göra det, men jag får inte något i listan …. min prob är i uppdatering från Firefox till Firefox2, allt är bra förutom det faktum att vissa program när jag klickar på länken de inte öppna webbläsaren längre (som gaim) … im försöker ställa symboliska länkar men utan lycka, så jag kom till den här sida, ställa standardwebbläsare men fick ingen lycka antingen

Tack för att du delar med dig. Även med hjälp av grafiska verktyg är mycket lättare.

BTW, finns det något sätt att konfigurera POP / IMAP-åtkomst för Windows Live Mail i Evolution Mail ??

Tack! Säg mig, hur kan jag ändra standard e-postklient samt?

Goda råd. Men: Jag uppgraderade till Ubuntu 8.04 som inkluderar firefox-3 naturligtvis som suger, naturligtvis. Efter återgå till firefox-2, fastställande av ögon skada typsnitt, etc. fann jag att länkar från min e-post / im etc fungerade inte. Jag misstänker att något liknande standardwebbläsare var “förvirrad” och försökte att ändra på det. Detta ledde mig här. Skriver kommandot jag, $ sudo update-alternatives -config x-www-webbläsare, det finns bara ett program som ger x-www-browser, (/ usr / bin / firefox-2). Inget att konfigurera.

Det verkar som om bara genom att använda GUI jag kunde lägga till -2 i firefox% s kommandot. Efter att jag ändrade det till firefox-2% s länkar fungerade bra.

Stora råd, men observera att föregår worh “config”, finns det två streck som, sudo update-alternatives -config x-www-browser. Svårt att se under redigering, men det gör stor skillnad i utförandet.

tack för tipset!!! fungerar som en charm 🙂

hade ett problem inställning firefox öppna html-filer efter att ha följt detta tips (konqueror fortfarande var standardfilen att öppna html-filer), löst problemet efter att associera den med FF3 i Kubuntu 8.04.1 genom att högerklicka på filen, öppna med, vald FF3 och kontrolleras “Kom ihåg ansökan förening för denna typ av fil” kryssrutan 🙂 tänkte jag skulle lägga upp den här …

Jag använder Kubuntu Hardy 8,04;. Jag har skrivit kommandot

sudo update-alternatives -config x-www-browser

Det finns 2 alternativ som ger `x-www-browser”.

Val Alternativ, —————-; * 1 /usr/bin/firefox-3.0;+ 2 / usr / bin / konqueror

Tryck på enter för att behålla standard [*], eller val typnumret: 1; Använda “/usr/bin/firefox-3.0” att ge “x-www-browser”.

Jag har valt en för firefox men när jag skapa en skrivbords url pekar på http://www.google.com öppnas automatiskt i Konqueror.

Några idéer? Jag behöver konfigurera Firefox som standardwebbläsare i en LiveCD jag skapar.

bara använda GUI “system”, “utvalda tillämpningar ” preferenser”

Sawtooth – Tack för tipset och nu länkarna fungerar!

“-config” Inte “-config”

Tack för denna stora tips. Jag ville bara tillägga att du kan använda “-set” i stället för “-config” att ställa in sökvägen icke-interaktivt. Såhär

sudo update-alternatives -set x-www-browser / usr / bin / firefox

Stor, om du vill använda detta kommando i ett skript.

Vad sägs om för Windows? Någon aning om hur man ställer in standardwebbläsare (Opera, Safari, Chrome, IE, Firefox, etc) från kommandoraden i Windows (XP / Vista / Win7)? tack!

Hej Jag råkar använda mepsis på min laptop och jag använder KDE som mitt skrivbord. Jag konfigurerade fel och när jag öppnar papperskorgen öppnas med Firefox och det står “Detta program kan inte öppnas i Firefox” och hur jag retreive det tillbaka för att öppna i Konqueror. Snälla hjälp mig

Detta är en sval hjälp plats där jag har sett alla slags svar om ubuntu vi får

Firefox 3.5 kommer alltid upp som standard, men det visas inte som standard här

sudo update-alternatives -config x-www-browser

Det finns 10 alternativ som ger `x-www-browser”.

Val Alternativ; —————-, en /usr/bin/firefox-3.0;2 / usr / bin / opera, 3 / usr / bin / seamonkey, 4 / usr / bin / midori; 5 / usr / bin / epiphany-gecko; 6 / usr / bin / firefox-2; * + 7 / usr / bin / galeon; 8 / usr / bin / kazehakase; 9 / usr / bin / netsurf; 10 /usr/bin/firefox-3.5

Tryck på enter för att hålla standard [*], eller typ produktnummer

Jag har blackbox som alternativ session, och Galeon är standard finns. Hur ändrar jag standard för Gnome?

Detta är precis vad jag letade efter, är jag behövde bara fråga två streck innan “config” flagga

sudo update-alternatives -config x-www-browser

Tack

Tack det verkligen hjälpte :); Lungt jag inte lämna sådana synpunkter becouse jag anser dem inte användbar och nära spam, men jag vill visa mmy uppskattning 🙂

Tack! försökte göra det fel, hjälpte vägledning,. jubel.

Snälla hjälp mig att installera Mozila brand räv min lap top

Jag har en situation där en kund hade e-postklient autentisering, problem med Thunderbird, flyttade dem till Evolution 2.8.2 som, fungerar mycket bättre med ytterligare funktioner,. Men jag har 2 frågor som förbryllar mig.

1. Hur ställer jag in Evolution som standardpostklient i Windows, när, Thunderbird installerades jag kunde ställa in den som standard mot, Outlook eller Outlook express.Not möjligt Evolution är där, en registerinställning som kan tvinga denna ?

2. Inifrån en mottagna meddelanden i Evolution, jag kan inte öppna en webbadress, det ger mig ett felmeddelande som anger – “Kunde inte öppna länken,. Ingen ansökan är registrerad som hanterar den här filen” jag kontrollerat fix, ty det på webben som tyder på att säkerhetsstandardinställningen, i Vista och Windows 7 med avseende på Java Script har iväg,. jag har ändrat det på internet säkerhetsinställningarna för kontrollpanelen, men ändå, ingen lycka. Samma som frågan ovan, kan man tvinga Firefox som standard, webbläsare för att aktiveras inifrån Evolution Mail?

Tack youuuuuu! Detta fungerade perfekt för mig:] bytte standardwebbläsare från krom till krom

PLS hjälpa till att öppna MIN Yahoo mail jag hade en PROBLEM OM MIN låda som jag inte kan öppna DET VAR FEL FRÅN JAVA SPRIT

Om du vill ha en chans att en Pulitzer Prize, glöm inte att ange sig själv och betala ansökningsavgiften: det kostar $ 50 att komma ifråga för det prestigefyllda priset.