återställa Windows starthanterare efter en ubuntu uppdatering

Kommer datorn inte starta upp Windows efter att ha installerat en uppdatering på dual-boot eller Wubi Ubuntu installera? Här är hur du kan få din Windows starthanterare tillbaka så att du enkelt kan komma tillbaka till arbetet i någon OS.

Vi har nämnts hur Wubi är ett bra sätt att köra Ubuntu på din Windows-dator eller netbook, och i allmänhet fungerar bra. Men ibland systemet kan få uppdateringar GRUB, och om du väljer fel alternativ, nästa gång du startar datorn kan det hända att det tror att det finns bara Ubuntu och inga Windows installerat på datorn.

Eller kanske ännu mer illavarslande, du startar datorn för att se att det tycker att det har något operativsystem.

Ofta finns det ingen anledning till panik. Om du nyligen fått en Ubuntu uppdatering, eller på något sätt lyckats förstöra eller ta bort din starthanterare, är det snabbt och enkelt att få den tillbaka med hjälp av välbekanta Windows-verktyg. Här är hur.

För att komma tillbaka till Windows, måste du installera om Windows starthanterare. Tack och lov är inte så svårt eller tidskrävande som du installerar om Windows, men det kommer att kräva Windows DVD. Starta datorn från DVD, och om det inte automatiskt erbjuda låter dig starta från skivan, kan du behöva ändra startinställningarna i BIOS. Du kan oftast få tillgång till genom att trycka på F2, F10, eller Delete-tangenten på den första startskärmen, beroende på din dator.

Spara ändringarna och starta om datorn från Windows DVD. Efter en stund, ska du se skärmen installera installationen. Välj önskat språk och klicka på Nästa.

Din installation disk är utformad för att installera Windows på din dator, men innehåller också verktyg för att reparera din befintliga Windows installation. På nedre vänstra hörnet av installationsfönstret klickar du på Reparera datorn länken för att komma igång reparera din nuvarande installation av Windows.

Systemåterställning automatiskt börja skanna för att se om det finns en befintlig Windows installera med något det kan enkelt fixa automatiskt. Du kan behöva vänta några minuter medan den skannar din dator.

Om din enda problemet är boot loader, ofta automatiskt upptäcka problem och erbjuder sig att åtgärda det. Om så är fallet, helt enkelt klicka på reparation och starta, och datorn ska startas tillbaka till Windows som vanligt inom några minuter.

Alternativt, om det inte automatiskt upptäcker något för att åtgärda, måste du välja din egen återställningsalternativ. Klicka kulan alternativ på toppen och klicka sedan på Nästa för att använda återställningsverktyg för att fixa Windows.

Nu väljer Kommandotolken från tillgängliga återställningsverktyg.

I kommandotolken anger du följande för att reparera din starthanterare

bootrec / rebuildbcd

Efter en stund, ska man upptäcka Windows-installationen och frågar om du vill lägga till den i boot loader. Ange Y till den, sedan avsluta kommandotolken och starta om datorn när du är klar.

Ögonblick senare, bör du se din vanliga Windows inloggningsskärmen som vanligt, och alla dina filer och program ska vara bra och klar att använda.

Som ni kanske märker, kommer möjligheten att starta upp Ubuntu inte längre visas i startmenyn, och datorn kommer att agera som om du bara har Windows installerat. För att få din Wubi Ubuntu eller full Ubuntu installera uppsättningar från boot loader igen, måste du återställa det också. Det enklaste sättet är att lägga till Wubi Tillbaka till systemladdaren med EasyBCD. När du har gjort det, bör du vara tillbaka i affärer, färdig att använda Windows eller Ubuntu som du behöver.

Vad händer om du inte har en Windows-skivan?

@ Kevin, kan du skapa en skiva Windows 7-system reparation. Sök på denna webbplats för mer information om hur man skapar ett system disk reparation.

Form min erfarenhet … är bättre att virtualisera Linux maskinen så att du kan använda Windows och Linux på samma gång … utan problem som detta.

Fan, jag önskar att du hade postat detta 2 dagar sedan.

Virtualisera?

Samma här med Dave

Jag önskar u kunde skicka detta tidigare, jag bara formatera min hd på grund av detta problem.

Jag skulle anta en stor andel av folk som vill prova Linux och sluta med en dual boot är just de människor som har datorer som följde med installerade Win och där “återställa” partition inte ger upp installationsfilerna som är behövs.

Allt gott och väl att säga använda Win installera diskar, men du pratar med en försvinnande minoritet av människor som betalade ut extra. Tror att de kan hitta WinPE eller BartPE eller följ installationsstegen på denna webbplats? Inte riktigt troligt … (erfarenhet talar här).

Så din artikel verkligen saknar meatit bör ha. Åtminstone en länk för att få den mest sannolika problemet löst med verktyg som är mest sannolikt till hands.

Ursäkta om det låter lite kärv, det är inte ilska på dig, verkligen. Men tills MSoft tillåter någon lättare form av ominstallation, alla nya linux aspiranter borde ha det på en andra, separat dator.

Här är en alternativ lösning – det är en som jag var tvungen att använda när jag försökte installera Linux på ett flashminne (starta en live-CD på en Windows XP-system) och Master Boot Record fick skrotade. Detta fungerade som en charm

1. Starta upp din Linux Live-CD val (jag använde Ubuntu); 2. Öppna en terminal och skriv följande kommandon, a. sudo apt-get install lilo b. sudo lilo -M / dev / sda mbr; 3. Starta och se om det fungerade!

(Notera -. Ersätta “sda” i steg 2b ovan med enhets-ID på hårddisken där Windows startar)

block på min edvr

Ingen MS CD / DVD. då kan du ladda ned den del reparation här ..

http://neosmart.net/wiki/display/EBCD/Recovering+the+Vista+Bootloader+from+the+DVD

När vi tänker på antika grekiska statyer vi tänker på dem i termer av den vackra bleka blåaktig marmor de huggen ur, men under antiken statyerna faktiskt målade i detaljerade och färgglada färger.