avlägsna nvidia kontrollpanel från skrivbordets högerklicksmenyn

Har du någonsin undrat hur du tar bort “NVIDIA Control Panel” post från skrivbordet snabbmenyn? Om så är fallet, har du förmodligen inte inser att det är trivialt lätt att ta bort.

Obs! Den här metoden fungerar på samma sätt för XP, Vista och Windows 7.

För dig i mörkret om vad vi pratar om här är menyalternativet vi ser att ta bort

Jag behöver sällan använda NVIDIA Kontrollpanelen och det är tillgängligt via kontrollpanelens avsnittet Alternativ Ytterligare om jag behövde verkligen att få till det.

Ta den enkla vägen

Bara öppna upp NVIDIA Kontrollpanelen och avmarkera Visa \ Lägg Desktop Context Menu

Detta kommer omedelbart att ta bort objektet från snabbmenyn

Det enda problemet med detta är att skalet menyalternativet faktiskt inte få bort, bara inaktiverad.

Ta med en Registry Hack

Om du vill göra bort menyalternativet från registret, kan du öppna upp regedit.exe igenom starten menyn söka eller springa låda, och sedan bläddra ned till följande nyckel

HKEY_CLASSES_ROOT \ Directory \ Bakgrund \ ShellEx \ ContextMenuHandlers \

Hitta NvCplDesktopContext tangenten på vänster sida, och sedan se till att exportera den aktuella nyckeln ut till en fil för säkerhetskopiering. När du har gjort det, ta bort nyckeln.

Helt Inaktivera Shell Extension

Om du inte vill att shell förlängning laddning alls, kan du använda enorma Nirsoft ShellExView ansökan bara helt stänga av förlängningen och hindra den från att köra.

Obs: se till att starta ShellExView genom att högerklicka och välja Kör som administratör om du använder Vista.

Sök “DesktopContextClass” med beteckningen “NVIDIA Display Properties Extension” och klicka på knappen Inaktivera.

Om du inte är säker på att det är den rätta, dubbelklicka på den för att se detaljerna och kontrollera att det är ungefär så här (även om din version kan vara annorlunda)

Så fort du använder Inaktivera knappen, kommer menyalternativet vara borta.

Tack för tipset! Det har varit irriterande mig ett tag. I mitt NVIDIA Control Panel Det var ingen åsikt \ Lägg Desktop Context Menu alls så jag var tvungen att göra registret hacka. Så att de kan ha gjort sig av denna möjlighet.

Nu hur man gör detta med Ati Catalyst …

Någon chans att du skulle kunna täcka programmet, Nirsoft ShellExView?

Verkar vara en stor nytta, men jag skulle vilja veta hur nörd-man använder den!

En bra program … Tack !!!

Jag har ett GeForce 8800 GTX grafikkort och varje gång jag försöker öppna “nVidia Kontrollpanelen” för att justera inställningarna kort Kontrollpanelen kommer inte öppna … säger att det är stött på ett problem (2.2.300.00) och måste stänga … det är ett program fel .

Några förslag???

Tack för tipset. Jag på något sätt slutade med två poster för kontrollpanelen i mitt skrivbord kontextmenyn (från att leka med beta förare, jag tror) och det hjälpte mig att hitta den oseriösa registerposten och döda den. Det var i

[HKEY_CLASSES_ROOT \ Directory \ Bakgrund \ ShellEx \ ContextMenuHandlers \ NvContextMenu]

i fall någon annan slutar med denna typ av rougue dubbel bokföring!

varför inte bara avregistrera dll?

regsvr32 / u nvcpl.dll

Hej, När jag försökte att installera en uppdatering för min nvidia Geforce8800 Gts Jag förlorade min kontrollpanelen och jag kan inte återställa det det verkar försvunnit från min dator. Kan jag ladda ner en ny kontrollpanel och där kan jag göra det,? Thanx för att få hjälp, GRTS, Julie

Jag trodde jag var galen en dag efter uppdatering Nvidia drivrutiner och Riva turner min högerklicka skulle frysa, (Explorer skulle frysa, jag skulle behöva ctrl -alt -del och slutprocessen för explorer.exe och köra ny uppgift “explorer.exe- en sådan smärta), Med dig styra allt är normalt.

Tack

Av någon okänd anledning, (ibland) NVIDIA Control Panel tror jag har en andra bildskärm och sätter förarna att “klon läge”. I samband med detta även ändrar skärmupplösning och därför stoppar upp min noga anges skrivbordsikoner.

Försökte metoderna i din åberopa artikel, men det stubbonly vägrade att försvinna tills Nirsoft ShellExView metoden.

Detta arbetade en behandling, och nu finns det ingen NVIDIA Control Panel i visningsegenskaper menyn. Hittills verkar det inte finnas några dåliga biverkningar.

Tack för detta råd. Mycket uppskattat hälsningar, Ian Bond

Även de mest kända flygande fåglar är hög profil djur som pingviner och strutsar, det finns över 40 ännu existerande arter av flygande fåglar på jorden.