Commodore 64 fyller 30 den här veckan

Commodore 64, den lilla datorkraftpaket från 1980-talet, fyller 30 denna vecka kolla in en tidig Commodore annons för din dagliga dos av nostalgi.

Längtan efter enkla dagar programmering BASIC och spelar Oregon Trail på Commodore 64? Du kan plocka upp en modern Commodore 64 klon här eller emulera den på din nuvarande maskinen med en av många C64 emulatorer ute.

[Via Boing Boing]

Wow, så länge redan? Skär mina tänder på en av dessa, med Jiffy DOS, 1541 dåvarande 128, man jag är gammal.

Jag tror att jag kommer att köpa en dessa 🙂 kanske den här killen kommer att ta Microsoft ut.

En av mina första datorer, men Commodore 128 var jättekul att använda för att utveckla sina egna program i BASIC. Enda problemet med Commodore var de fruktansvärda manualer, full av fel,! Men en bra produkt, älskade det;! John

Grattis på födelsedagen!

Så många stora gånger på C64. Jag kommer ihåg att köpa alla mina spel på Toys R Us. Jag gjorde aldrig slut Zork I eller spel som hackare. Jag undrar om de gör genomgångar för gamla spel. Grattis på födelsedagen Commodore!

Jag minns att min familj fick en för jul i 1980-inte säker på vilket år, exakt.

Vi fyra barn inte kunde räkna ut hur man gör saker på det, förutom att spela videospel (Pac Man och Donkey Kong). Grafiken var mycket bättre kvalitet än de på Atari 2600. De var mycket mer jämförbara med dem på Atari 5200 Super System.

Fick en i originalkartongen som helt nya … .. om någon känns nostalgisk.

Timmar och somrar tillbringade jag programmera maskinen …

Grattis på födelsedagen!!!

Jag gillar att samla god gå Cindy Jag skulle älska att ha en i en låda, även om jag har bara använt datorer sex månader god investering.

När Storbritannien förklarade krig mot Japan 1941 skickade Winston Churchill ett brev till den japanska regeringen tillkännage sådan, när frågan om gesten senare förklarade han, “Vissa människor inte gillar detta ceremoniella stil. Men trots allt när du måste döda en människa det kostar ingenting att vara artig. “