de 10 mest löjliga nörd film myter som visade sig vara sant

Hollywood inte förstå tekniken och “hacking”. Det är vad vi trodde i alla fall. Men många av de löjliga saker som vi har sett i filmer som visade sig vara helt sant.

Vi skrattade bort många av dessa myter när vi såg dem i filmer. “Tro inte vad du ser på TV,” vi berättade folk. Pojke, var vi fel.

En av de äldsta teman är en regering som vet allt och ser allt. Om hjälten behöver lite information för att stoppa en tomt, kan de utnyttja en till synes oändlig mängd information i realtid för att hitta skurken, bestämma vem de kommunicerar med, och sedan spåra dem i realtid. Alternativt är det allseende regeringen övervakningsstat ofta porträtteras som en skurk.

Vi hånade detta, men mycket av det verkar vara sant. NSA (och andra länders underrättelsetjänster) övervakar internettrafik och telefonsamtal, bygga upp stora databaser de kan fråga. Den scenen där hjälten kranar till en massiv databas som ger dem all den information de behöver – ja, det är mer sant än vi någonsin kunde trott. Heck, även The Simpsons nämnde detta i 2007 års The Simpsons Movie!

Image Credit: Okänd på Imgur

Mobiltelefoner kan spåras genom att triangulera deras relativa signalstyrkor mellan tre närliggande mobilmaster, det vet vi. Men den amerikanska regeringen har gått till ännu större längder. De har placerat falska mobilmaster på små flygplan och flugit över tätorter, avlyssning kommunikation mellan en misstänkt mobiltelefon och den verkliga mobilmast att bestämma någons exakta platsen utan att ens behöva en cellulär bärare för att få hjälp. (Källa)

Ja, den scenen där en hjälte styrelser ett flygplan och flyger över en tätort, stirrar på en karta som de spåra en misstänkt exakta läge på något sätt – det är sant, alltför.

Webbkameror kan vara skrämmande. De erbjuder ett sätt för en osynlig angripare att visa oss på avstånd. De kan användas av en vriden sinne att utnyttja någon, kräver att någon remsa för webbkamera eller deras hemligheter eller privata fotografier kommer att skickas till familjemedlemmar eller allmänheten. Eller kan en webbkamera helt enkelt fungera som ett bekvämt sätt för någon att snoka på en annars-säkert område.

Webbkameran kapning är förvisso verkliga också. Det finns en hel gemenskap av vridna sinnen med hjälp av RAT (Remote Access Tool) programvara för att spionera på folk, i hopp om att få en skymt av dem klä och försöker manipulera dem till stripp för kameran. (Källa) Storbritanniens GHCQ underrättelsetjänst fångat miljontals Yahoo webcam bilder, däribland många pornografiska sådana. (Källa)

Klipp till den dramatiska jakten scenen. Våra hjältar jagar efter en skicklig hacker. Eller, våra hjältar behöver använda sina hacking färdigheter för att komma ikapp med skurken. Hursomhelst, är det någon manipulera trafikkameror, vrida dem grönt när de behöver för att driva igenom och rött när deras förföljare måste köra igenom. Eller, våra hjältar hacka sig in i trafikkamera nätet för att spionera på någon rörelser under en stad. Eller, ännu värre, är en stad övertas av en supervillian som vänder alla trafikljus grönt för att orsaka kaos medan kacklande maniacally.

Det gör för en dramatisk scen, men det är dumt – eller är det? Det visar sig att hacka trafikljus och deras kameror är ofta trivial. Forskare har funnit att många trafikljus är anslutna till öppna Wi-Fi-nätverk och använder standardlösenord. (Källa)

2003 The Italian Job har en karaktär “hacking” trafikljus, vänder alla lampor i en korsning grön för att skapa en trafikstockning.

Det finns en hemlig del av Internet där brottslingar lurar, under den blanka exteriör som vi upprättstående medborgare gå över varje dag. Du kan få något här, för ett pris. Alla typer av illegala drogen du vill, stulna kreditkortsnummer, falska identitetshandlingar, illegala vapen, och professionella torpeder för uthyrning.

En stor del av detta är sant tack vare “darknet” – Tor dolda tjänster, till exempel. Det har blivit mer allmänna kunskaps tack vare byst av Sidenvägen, men andra platser har vuxit upp. Naturligtvis finns det ingen garanti för allt det här är faktiskt legitimt. När Silk Road “Dread Pirate Roberts” försökte hyra torpeder och betala dem i Bitcoin, verkar han ha hyrt både någon som tog pengarna och försvann liksom polisen som använde den för att bygga ett fall mot honom. Det finns inga belägg för hundratusentals dollar i Bitcoin han tillbringade faktiskt fick någon dödas, så kanske denna kriminella mastermind är inte lika smart som han trodde att han var. (Källa)

Våra hjältar – eller skurkar – behovet av att bryta sig in i en säker plats. Till scope ut, de hacka övervakningskameror och undersöka platsen säkerhet, notera mängden vakter, deras patruller och andra säkerhetsfunktioner de behöver för att kringgå.

Det är bekvämt, men inte heller för hårt. Många IP-kameror har horifically svag säkerhet och kan trivialt hacka. Du kan även hitta webbplatser som tillhandahåller en lista över offentligt exponerade övervakningskameror du skannar snoka på dig själv. (Källa)

Liksom många andra produkter, säkerhetssystem själva har ofta fasansfullt svag säkerhet, så att de kan stänga av eller fastnat om någon lägger ansträngningar.

Bankomater är en stor hacka mål. Om någon behöver lite pengar, kan de helt enkelt hacka en bankomat för att få det. Även ATM inte kan börja skjuta räkningar över gatan som det kan i filmerna, vi har också sett en mängd olika ATM hack växer upp. Den mest fotgängare av dem innebär att fästa en magnetremsa läsare och kamera till själva maskinen att “skumma” människors ATM kort referenser, men det finns attacker som arbetar direkt genom att hacka ATM programvara. (Källa)

Den här dyker upp så långt tillbaka som 1991 är Terminator 2, där John Connor jack en enhet till en bankomat och får det att avstå från några gratis pengar.

“Det är inte bra, sir – han pratar inte. Vi kommer aldrig att bryta kryptering på sin hårddisk. “Det är en linje som kan läsas innan en smart regering hacker talar upp och säger att det är inga problem. När allt kommer omkring, har regeringen en bakdörr till kryptering och kan knäcka det. Det är bara en dramatisk version av en eventuell scen – i själva verket, detta visar sig vanligtvis som regeringen kunna knäcka någon kryptering man vill, bara för att.

Vi har nu sett bakdörrar införda i krypteringssystem i den verkliga världen. NSA manipulerat NIST till att föra in en bakdörr i Dual_EC_DRBG krypteringsstandard, som rekommenderades av den amerikanska regeringen. (Källa) NSA betalade sedan $ 10.000.000 till RSA Security i ett hemligt avtal, och detta äventyras krypteringsstandard användes sedan som standard i sin BSAFE bibliotek. (Källa) och det är bara en bakdörr vi vet om.

Windows 8.1 standard “enhetskryptering” går ut ur dess sätt att lämna en återställningsnyckel över till Microsoft, så regeringen kunde få det från dem. Bakdörrar kan också se ut så här en i Windows, som erbjuder några bekväma funktioner för Windows-användare tillgång till den amerikanska regeringen, och trovärdigt förnekande för Microsoft.

Har någon vill komma in i ett hotellrum? Inga problem! Hotellrum lås lätt kapade tack vare sina kortläsare. Bara pop öppna låset, göra något med trådarna, och du befinner dig i.

Den som uppfann denna myt förmodligen inte spendera mycket tid att tänka på det, men det är möjligt. Med lite billig hårdvara och några sekunder, kan en angripare öppna enheten på utsidan av låset, anslut hårdvara till en öppen port, läsa dekrypteringsnyckeln från minnet, och öppna låset. Miljontals hotellrum lås runt om i världen är utsatta för detta. (Källa)

Onity, företaget som tillverkade låsen, ger hotell ett lock för att sätta över hamnen och skruvar som gör monteringen svårare att skruva. Men hotell inte vill åtgärda detta, och Onity inte vill ge ut ersättnings lås gratis, så många lås kommer aldrig att fastställas. (Källa)

Lösenord är aldrig för mycket av ett hinder i filmerna. Antingen en smart person sitter ner och försök att gissa någons lösenord, eller de plug något i och snabbt knäcka lösenordet.

Många lösenord är fruktansvärda, så försöker kombinationer som “lösenord”, “letmein” ett barns namn, ett husdjur namn, en makes födelsedag, och andra uppenbara bitar av data kommer ofta låter dig lycka till någons lösenord. Och om du återanvända samma lösenord på flera ställen, angripare förmodligen redan har inloggningsuppgifter för dina konton.

Om du gör få tillgång till en lösenordsdatabasen så att du kan utföra en brute force mot det, är det ofta snabbt att gissa lösenord tack vare listor som innehåller uppenbara, vanliga lösenord. Rainbow tabeller hastighet även detta upp, som erbjuder förberäknade hash som låter dig snabbt identifiera vanliga lösenord utan att spendera en hel del datorkraft. (Källa)

Dessa är långt ifrån de enda myter som visade sig vara sant. Om det finns en röd tråd här, det är att säkerhet (och integritet) är ofta en eftertanke i den verkliga världen, och den teknik vi använder är aldrig lika säker som vi vill att det ska vara. Som vi ut mot allt fler anslutna enheter tack vare “Sakernas Internet” vi måste ta säkerheten på mycket större allvar.

Image Credit: Kenneth Lu på Flickr, Aleksander Markin på Flickr, Sean McGrath på Flickr, skattelättnad på Flickr, NSA

Du kanske har missat den här –

Vad är det där kapten Benjamin Sisko använder när man sitter i sitt rum på “Deep Space Nine” – ?? En futuristisk “enhet” som ser mycket bekant för de flesta av oss nu …

Jag väntar fortfarande på en ljussabel!

Du menar en som faktiskt kan klippa och bränna?

Om du bara vill ha en att visa upp, finns redan det

hahaha jag gå till leksaksaffären nu!

Jag vet inte hur du fick namnet för den här artikeln. Vad är löjligt om dem? Jag tror de flesta människor skulle känna nästan ha varit sant långt innan de träffar filmerna. Tror du dessa författare är det kreativa? !

Jag bara räkna två, där är de andra åtta? Märk väl, jag har alltid problem med aritmetik!

Tvärtemot vad många tror, ​​gjorde Thomas Edison inte uppfinna glödlampan. Han gjorde dock patent och popularisera en kommersiellt gångbar version av det.