de allra första kartonger användes för?

Svar: Brädspel

Kartong är allestädes närvarande i det moderna livet. Vi köper en stor del av vår mat i kartonger. Vi packar våra tillhörigheter i kartonger när vi flyttar. Vi får paket från när och fjärran noggrant vaggade i kartong. Den enkla, billiga och lätta att framställa och återvunnet material är överallt och historien om 20-talet skulle vara mer än en lite annorlunda utan saker.

Kineserna uppfann kartong (som borde komma som någon överraskning med tanke på deras avancerade papperstillverkningsprocesser) och de tidigaste formerna av kartong (ark behandlas Mulberry bark) kan spåras tillbaka till omkring det första århundradet f.Kr. (De uppfann en mer traditionell form av kartong runt 1600-talet).

Under de kommande arton århundraden, men trodde ingen att göra saker i en låda. Trots kartong utvandring från Asien till Europa längs handelsvägar, trots att det finns rikligt hänvisningar till saker i manualer gamla skrivare “och liknande, var det inte förrän 1817 som vi hitta vår första dokumenterade användningen av en kartong.

Där, i 1817, ser vi fördelningen av populära krigsstrategi spelet “The Game of belägra.” Det är rätt, i den mest lämpliga första användningen vi kan tänka på (med tanke på hur mycket kartong används i den moderna spelindustrin), den allra första kartong användes för ingen annan än ett brädspel.