de bästa artiklarna för att lära sig att virtualisera operativsystem

Har du alltid velat prova Linux men inte har en extra maskin eller inte bryr sig om att starta upp din huvuddator? Jo, tack vare virtualiseringsteknik kan du enkelt installera ett operativsystem i en annan på en maskin.

Följande artiklar visar hur du använder några av de mer populära virtualiserings program att köra Linux i Windows och Windows i Linux och hur man kör XP-läge i Windows 7. Vi visar också hur man skapar och använder virtuella hårddiskar i Windows, och även hur man driver mobila operativsystem på datorn.

VMware Workstation är ett populärt och kraftfullt program för att skapa virtuella maskiner för att köra ett operativsystem i en annan. VMware Player är ett gratis program som låter dig skapa och köra virtuella maskiner. Men om du vill möjlighet att skapa flera bilder och kloner av dina virtuella maskiner, måste du köpa VMware Workstation. Följande artiklar visar hur du använder VMware Workstation / Player för att köra Linux i Windows och Windows i Linux, köra XP-läget i Windows 7, och även hur du kör Windows 95 i en virtuell maskin.

Om du inte vill betala för VMware Workstation, men du vill ha några fler funktioner än VMware Player erbjuder, är VirtualBox ett bra alternativ. Det är ett gratis program från Oracle som låter dig skapa flera virtuella maskiner som kör olika operativsystem. Den har en bra uppsättning funktioner och kan köras på datorer som kör Windows, Linux, OS X och Solaris. En stor skillnad är att VMware Workstation kan du dra och släppa filer att kopiera dem mellan värddatorn och gästoperativsystemet. Som av skrivandet av denna artikel, VirtualBox kan du bara kopiera och klistra in text, inte filer mellan värden och gästen.

Följande artiklar visar dig hur du kör Windows 8 i en VirtualBox virtuell maskin, hur man kör XP Mode använder VirtualBox, hur man använder VirtualBox för att köra Linux på din Windows-dator, och även hur man backup och flytta VirtualBox virtuella maskiner.

Virtual PC är Microsofts virtualiseringsprogram. Det är också gratis, som VirtualBox. Det är dock främst syftar på att köra XP-läge i Windows 7 och endast köras på Windows 7-datorer. Följande artiklar visar hur du kör XP Mode använder Virtual PC utan att kräva virtualisering hårdvara, hur man installerar Windows 7 inuti en virtuell maskin med Virtual PC, och hur man använder Virtual PC för att köra Internet Explorer 7, 8 och 9 på samma dator.

Om du vill ha en version av Virtual PC som kommer att köras på äldre versioner av Windows, såsom Vista, XP och Server 2003, kan du hämta Virtual PC 2007.

Microsofts Hyper-V är efterföljaren till Virtual PC. Den kan installeras i Windows Server 2008 som en roll, eller så kan du installera fristående produkt som en begränsad funktion Windows Server 2008 operativsystem på egen hand. Hyper-V kommer att levereras med Windows 8 när det släpps.

Följande artikel visar hur du skapar en virtuell maskin i Hyper-V i Windows Server 2008.

En av de mer användbara funktionerna i Windows 7 är möjligheten att skapa en extra hårddisk som du kan använda för att lagra och kryptera filer. Dessa hårddiskar kallas virtuella hårddiskar (VHD) och följande artiklar visar dig hur man skapar dem, enkelt montera och avmontera dem, ändra storlek på dem, och även hur du aktiverar din huvudsakliga operativsystem i en virtuell maskin med VHD.

Förutom att virtualisera operativsystem som Windows och Linux, kan du också experimentera med operativsystem från mobila enheter. Följande artiklar visar hur du kör Android, BlackBerry, och webOS på din dator.

Tack vare virtualisering kan du enkelt köra flera operativsystem utan att spendera en massa pengar på flera datorer eller behöva starta om datorn varje gång du vill byta system. Du kan även ha flera operativsystem som körs på en gång, så länge du har hårddiskutrymme och tillgängligt minne.

De är desktop virtualiseringsverktyg. I allmänhet är dessa inte tillräckligt stabila för server virt behov – månaders drifttid.

Servervirtualisering ingår, * KVM, * QEMU, * Xen, * OpenVZ, * LXC, * UML; * BSD-Jails; * VMware ESX, * VMware ESXi, * vad Microsoft har

De var bra användningsområden. Om du är en Linux kille som vill köra en Windows VM, är KVM förmodligen det bästa valet i dessa dagar. Du kan köra både KVM / QEMU virtuella och LXC (containrar) på samma hårdvara samtidigt. Nu är cool. LXC har ganska låga kostnader jämfört med HVM alternativ. Både KVM och LXC är en del av Linux-kärnan utveckling, så du behöver inte oroa dig för någon 3: e parts lapp kärnan.

ESX (i) alternativ är extremt stabila, men du djupdykning i den kommersiella världen och kommersiella programvara kostnadsmodeller. ESX (i) är ganska specifik om hårdvaran det tycker också. Av 4 maskiner här, bara en skulle starta med ESXi installera disk. De riktar “server” hårdvara, vilket verkar vettigt.

Virtualisering är cool.

Proxmox (proxmox.com) är en stor virtualiserings os. Dess snabbt och enkelt att installera och enkelt att installera ett operativsystem, antingen från en fysisk cd eller ISO. Deras wiki visar även hur man konverterar från en fysisk server till virtuell.

Jag förstår att Acronis har förmågan att skapa och använda en virtuell maskin. Kan du utveckla det?

du har glömt paralleller programvara som en stationär virtualiseringsprogram har den fått hög prestanda.

bör den skillnaden att Hyper-V är inte en typ 2 Hypervisor. Det är faktiskt en typ 1, och egentligen inte en “efterträdare” till Virtual PC. Det var en helt annan produkt.

VirtualBox, VMware Player / Workstation och Parallels är typ 2 och körs ovanpå en stationär OS. Hyper-V körs på bare-metal och inte avsedd för hemmabruk.

Philip Sydell monterar Acronis filen inte tillåter att använda den som en virtuell maskin

Hej min första gången prova en virtuell maskin jag använde VirtualBox och undrade varför den virtuella maskin som kör långsamt?

@Dean, Jag använder VirtualBox och har inga problem med hastighet,. VB webbplats har omfattande och väl befolkade forum. Jag slår vad om att du får en bra respons där.

Katter jamar till sina mödrar när de är kattungar, men när de odlas, reserverar de jamar huvudsakligen för att kommunicera med människor.