De största daggmaskar i världen finns i?

Svar: Australien

Det finns stora daggmaskar, precis den typ populär bland fiskare för att locka i kräsen fisk, och sedan finns det stora daggmaskar, precis den typ som finns i Australien som är tillräckligt lång för att linda runt en mans midja.

Den jättelika Gippsland daggmask (Megascolides australis) är, utan tävling, de största daggmask arter på planeten. Den genomsnittliga längden på den gigantiska maskar är 3,3 fot lång och de kan nå upp till 9,8 fot i längd (på grund av deras kroppens förmåga att expandera och kontrakt).

Den jättelika maskar lever i underjorden av lerjordar längs ström banker och vissa sydliga eller västliga inför kullar i Gippsland, ligger i Victoria, Australien. Arten är allt mer sällsynta och nu klassas som en hotad art på grund av effekterna av produktionssystem i kombination med deras låga reproduktion och långsam mognad.

Jag bor nära där dessa finns, men jag har aldrig sett en. Vissa människor tror att de suger blod som blodiglar. Jag tvivlar på det, men kan ni föreställa er om de gjorde. Du skulle behöva en blodtransfusion efteråt. Andra människor tror att de är fulla av skit precis som våra politiker.

De gör en låg sugande ljud när de reser genom jorden låter något liknande en trombonist på prozac