dela RSS-flöden mellan Internet Explorer och Outlook med hjälp av gemensamma kanallistan

Den gemensamma feedlistan är en lista över bevakade RSS-feeds som sparas med Windows användarprofil. RSS-klienter, inklusive Windows Internet Explorer och Outlook, använder den här listan så att du kan konfigurera RSS-prenumerationer på en plats för flera läsare.

OBS: Se även How-To Geek förklaring av RSS och hur man kan dra nytta av det.

Vi visar dig hur du lägger till RSS-flöden till den gemensamma feedlistan i Internet Explorer så att de kan delas med Outlook.

Först måste du aktivera inställningen i Outlook som gör det möjligt att få RSS-flöden från den gemensamma feedlistan. För att göra detta, öppna Outlook och klicka på fliken FILE.

Välj Alternativ från menyn till vänster.

Välj Avancerat i menyn till vänster.

Rulla ned till RSS-feeds sektionen och välj Synkronisera RSS-feeds till den gemensamma feedlistan (CFL) i Windows kryssrutan så det finns en bock i rutan.

Klicka på OK för att godkänna ändringen och stänga dialogrutan Alternativ.

Nu kommer vi att lägga till RSS-flöde för How-To Geek till den gemensamma feedlistan i Internet Explorer. För att göra detta måste vi se till att verktygsfältet med RSS-knappen () är tillgänglig. Öppna Internet Explorer (vi använder version 10 på skrivbordet i Windows 8). Om du inte ser RSS-knappen på en synlig verktygsfält, högerklicka på flikraden. Välj kommandofältet från popupmenyn. Om kommandofältet är synlig, bör kontrolleras alternativ på popupmenyn.

Klicka på pilen bredvid RSS-knappen i kommandofältet och välj How-To Geek RSS-flöde.

RSS-flöde visas i den aktuella fliken. Klicka på Prenumerera på denna feed länk i den gula rutan högst upp på sidan.

Prenumerera på denna feed visas dialogrutan. Om du vill ändra namnet på matningen, ange ett nytt i namnredigeringsrutan.

OBS: Vissa namn på RSS-flöden kan vara ganska lång. Du kanske vill förkorta dem.

Vi valde att skapa vårt foder i standard Feeds mappen. Om du vill att fodret ska vara tillgängliga på fältet Favoriter, klicka på Lägg till favoriter Bar kryssrutan. Klicka på Prenumerera.

Du bör se ett meddelande i den gula rutan som säger att du framgångsrikt har prenumererat på denna feed. Klicka på Visa min feeds länk för att se en lista över dina flöden.

Favoritcenter visar fästs på vänster sida av Internet Explorer-fönstret och How-To Geek foder visas på fliken Feeds. För att stänga Favoritcenter, klicka på X-knappen i det övre högra hörnet av rutan.

När du öppnar Outlook, How-To Geek foder visas under RSS-flöden mapp i listan över mappar till vänster. Klicka på den för att visa den aktuella RSS-flöde för How-To Geek.

Om du vill ta bort fodret från den gemensamma feedlistan, måste du göra det i Internet Explorer. Öppna Internet Explorer och klicka på knappen Favoriter i det övre högra hörnet av fönstret.

Inledningsvis Favoritcenter visas till höger och försvinner när du klickar någon annanstans i IE-fönstret. Att fästa den till vänster i IE-fönstret genom att klicka på Pin Favoriter mittenknappen.

För att ta bort ett RSS-flöde från den gemensamma feedlistan, högerklicka på matar namn på fliken feeds och välj Ta bort på popupmenyn.

En dialogruta för bekräftelse visas för att du vill ta bort foder och eventuella intresse kapslingar. Klicka på Ja.

Radera ett RSS-flöde från den gemensamma feedlistan i IE får inte ta bort det från Outlook också. Om du vill ta bort det från Outlook, öppna Outlook och högerklicka på namnet på fodret tas bort under RSS-feeds mappen. Välj Ta bort mapp från popupmenyn.

Återigen, en dialogruta visas. Klicka på Ja om du är säker på att du vill ta bort fodret.

OBS: Om du tar bort en feed från RSS-feeds mapp i Outlook tar inte bort några poster som tidigare hämtats för denna feed.

Nu kan du hålla jämna steg med alla de användbara How-To Geek artiklar, oavsett om du surfar på webben i IE eller kolla e-post i Outlook!

En enda M & M choklad godis innehåller samma mängd kalorier en genomsnittlig person brinner walking längden av en hel fotbollsplan.