den allestädes närvarande kinesisk mat takeout container faktiskt uppfanns för att hålla?

Svar: Ostron

Hela Nordamerika finns en matbehållare så allestädes närvarande att även visar en ungefär skissat kontur av det omedelbart för tankarna till dess innehåll: trapets vaxat papper behållare som används av tiotusentals kinesiska restauranger.

Även om robusta små behållare har blivit oundvikligt i samband med kinesiska och andra asiatiska-tema restauranger, är behållaren inte bara asiatiska ursprung (det uppfanns i USA), men det var inte ens skapats för att hålla kinesisk mat.

Behållaren designen skapades ursprungligen på 1890-talet av Frederick veckor Wilcox. Hans design ekar formen av en hink, komplett med en tråd handtag, särskilt eftersom han konstruerade behållaren för att fungera som en billig och massproducerade substitut för trä ostron hinkar. Vid tiden för sin uppfinning, var pappersbehållaren är avsedd att hjälpa konsumenterna att få rikligt ostron hem från marknaden och vattentät vax-pappersbehållare hjälpte dem göra det. (Moderna seafood lovers bara kan drömma om ostron så billiga och riklig att du kan ta dem hem, redan shucked genom hink full.)

Det var inte förrän efter andra världskriget då ökningen av amerikanska take-out restauranger började omvandla “ostron hink” behållare i den “kinesiska takeout” behållare när det allmänt antagits av takeout platser över hela landet. Årtionden på behållaren har förlorat sin association med ostron industrin och är nu en allmänt erkänd symbol för avhämtning mat.

 dlsrninja.

Jag har beställt kinesiska take-away mat i Storbritannien, Irland, Frankrike, Holland och Tyskland och har aldrig sett dessa containrar på något annat än amerikanska tv och filmer! Dessa behållare är mer amerikanska än äppelpaj eftersom den senare inte har sitt ursprung i USA!

Jag försäkrar er, det existerar utanför TV och filmer. Jag får bara dessa behållare om jag beställer riset separat från huvudrätt. Jag tror inte att de kommer att använda en hel frigolitlåda bara för att tjäna riset separat (förutsatt att de inte har halv storlek behållarna).

Jag försäkrar er, finns det utanför TV och filmer

Inte AFAIK i de länder som jag noterat.