den allra första U.S. dollarsedel presenterade ett porträtt av?

Svar: Salmon P. Chase

Den allra första dollarsedel utfärdas i USA träffade tryckpressar i 1863 och innehöll en ansikte några idag skulle känna igen. Porträttet på den första dollarsedeln var inte av en tidigare president, kriga hjälten, eller tidig amerikansk celebritet vars ansikte och namn kvar i populära fantasin än idag.

Istället kanske mer praktiskt, porträttet som dök upp på den första dollarsedel var helt enkelt ett porträtt av den då sittande amerikanska finansministern, Salmon P. Chase. Han förblev på dollarsedeln tills 1869 då dollarsedeln reviderades och porträttet ersättas med en av första USA: s president, George Washington.

Lax run som porträttmodell för valuta var inte över, men eftersom han senare dök upp på 10.000 dollar bill, en hög valör certifikat som används för att handla valuta mellan banker.

 Natural Museum of American History.

De bör sätta porträtt av Jesus i stället för presidenter på dollarsedeln, som skulle göra mer meningsfullt att amerikaner.

Fast det inte skulle exakt bryta separation av kyrka och stat klausuler i US konstitutionen skulle det ses som regeringen visar favorisering till kristna religioner över andra praktiseras i USA