den brantaste gata i världen ligger i?

Svar: Dunedin, Nya Zeeland

Det finns ett antal platser runt om i världen där dålig design, brist på respekt för säkerhet, happenstance, orubbliga och unaccommodating terräng, eller alla av ovanstående, har konspirerat för att skapa vägar med löjligt branta stigningar.

Bland alla de branta bostads vägarna i världen, men det är en sträcka på gata i Dunedin, Nya Zeeland som du, jag och alla andra utanför Dunedin bör vara glada att vi inte behöver underkasta oss (eller våra bromsbelägg ) till.

Där i Dunedin, hittar du Baldwin Street, en 1150 fot lång gata. Även de nedre delarna av vägen är vad man kan tänka sig bara måttligt brant (men fortfarande med en hygglig kvalitet på cirka 20 procent), blir gatan allt brantare tills under de senaste 230 fot, når det en 35 procent klass. Lutningen på gatan är så extrem att, som ni kan se från bilden här, verkar vägen till praktiskt taget skiva hem från hörn till hörn som den stiger.

Så varför göra en väg så länge och så brant? Vi kan notera det upp till avlägsen byråkrati. Tillbaka när Dunedin och, faktiskt, många delar av Nya Zeeland var läggs ut och organiseras av stadsplanerare, planerare var tusentals miles bort i London. Gatorna i Dunedin, till exempel, följer en ganska vanlig rutmönster med liten eller ingen hänsyn till de extrema förändringar i höjd finns runt staden.

Som sista fråga och klargörande i frågan, är en sådan titel som brantaste gata i världen inte överraskande, utan kontrovers. Runt om i världen finns det en handfull av vägar som har liknande eller, vid mycket korta punkter, en något brantare grad än Baldwin Street. Det är, till exempel, en brant gata i Pittsburgh, Pennsylvania som har en grad något över Baldwin Street (men endast för 21 fot eller så), vilket är bara en bråkdel av bara den brantaste delen av hela sjunkande körningen av Baldwin Street. Som sådan, är Baldwin Street allmänt betraktas (och officiellt så i Guinness rekordbok) som den brantaste gatan på grund av längd, medelbetyg, och längden på toppkvalitet.

Så ganska mycket detta är en tävling för att se vem som är dummare? (Och vi har folk i Pittsburg säger hej vi ser är dumma också.) Lol.Look Jag byggde en väg ingen kan använda. Och när det blir våta eller isiga det blir en död trap.Any ingenjör inblandade borde skämmas över en sådan fot som de borde ha drivit tillbaka mot byråkratin med bra fysik och bättre planering på hur man kan minska den grad till en säker och mer hanterbar klass .eller kanske göra det till en användbar lutande plan med en trissa ovanpå för att göra det säkert.

Som en nyzeeländaren, jag är bara besviken över det fanns ingenting om den årliga Jaffa race: https://youtu.be/F42VcDVQ7Ro