den enda motorvägen i USA som förbjuder fordonstrafiken ligger i?

Svar: Michigan

En motorväg i USA utan bilar? Varför det verkar vara de motsatser i bilen älskande amerikanska andan. I själva verket är det enda sättet du kan sannolikt även dra bort en bil mindre motorväg om du skulle placera den på en ö mitt i en massiv sjö … vilket är exakt där du hittar M-185, den enda bilen -mindre motorvägen i Amerika.

Beläget i norra Michigan, är M-185 är den enda motorvägen på Mackinac Island, en livlig semester plats känd för att bevara en långsammare takt i livet. Bilar har blivit avstängd från ön sedan 1890-talet (när bilar startade först att göra ett framträdande i Amerika) efter de första bilarna som infördes på ön skrämd vagnhästar och orsakade många olyckor. Den natursköna motorväg som cirklar ön har varit nästan helt bilfri sedan dess.

Det enda undantaget från förbudet mot fordonstrafiken görs för utryckningsfordon. I själva verket det enda trafikolycka i historien av ön skedde 2005 då två utryckningsfordon hade en mindre kollision. Detta ger också M-185 en annan unik skillnad: det är det enda motorvägen i Amerika som har haft men en enda bilolycka.

 Pat Williams.