den första artisten att ha varje låt på ett helt album licensierad var?

Svar: Moby

Det kan finnas artister där du tror “Åh jag hör den låten överallt”, men nyckelordet är sång, som för det mesta vi tenderar att höra en eller två kraftigt licensierade låtar från en viss artist som används om och om igen.

Medan stora akter som The Beatles och The Rolling Stones har gjort en vacker slant genom åren genom att licensiera en låt hit eller dit för annonser, filmer och andra medier, har de fått absolut ingenting om elektronisk musik Powerhouse Moby.

Mobys inte främmande för licensaffärer och hans talang åt sidan, en stor del av sin framgång och stratosfäriska upphov till berömmelse i början av 2000-talet var hans liberala licensiering av hans 1999 hit album Play. Albumet hade måttliga försäljning vid release, men inom ett år hade gått vidare till stor framgång över hela världen tack i någon liten del till hur ofta låtarna på 18 spår albumet rättigheter.

Faktum är att varje låt på albumet hamnade licensierade någon gång för användning i annonser, filmer, tv-program och andra platser. Det var helt utan motstycke på den tid som en konstnär skulle licensiera ut ett helt album på ett sådant framåt och aggressiva sätt, spela var det första albumet i historien om inspelningen att vara helt licensierad. Den liberala licensiering lönat sig och Play blev inte bara den mest erkända electronica / techno album, men då (och återstående) bäst säljande album i hela genren.

 V2 Records.