den första digitalt projicerade filmen visas i USA var?

Svar: Det mörka hotet

På 21-talet, det finns ingen tvekan om att vi tar digital film projektion för givet. Vi förväntar oss rena, skarpa och ljusa bilder som är fria från damm, repor och andra artefakter från den analoga åldern filmprojektion.

Det var inte så länge sedan, dock att digital projektion var en revolutionerande ny utveckling i bioupplevelsen. Även om tekniken som driver digital projektion, Digital Micromirror Device (mikroskopiskt små speglar som anges i en matris på ett halvledarchip), uppfanns av Texas Instruments forskaren Dr. Larry Hornbeck redan 1987, det slog inte vita duken, så att säga, fram till år 1999.

Det året, George Lucas sköt projektions kuvertet genom att skanna och digitalt distribuera kopior av Star Wars I: The Phantom Menace till nyligen utrustade projektion anläggningar runt om i USA. Digital projektion tog snabbt hålla och inom samma år fanns det två andra digitala projektions prima: Tarzan var den första traditionella / CGI-animerade hybridfilm att vara helt digitaliserade och Toy Story 2 var den första filmen att vara helt skapas, redigeras och distribueras med digitala medel.

 Bautsche.