den första riktiga astronauten att synas på star trek var?

Svar: Mae C. Jemison

År 1993 var en tyst slags historia gjort: en länk mellan den fantastiska rymdfärder representerade på tv och rymdfärder verkliga livet. För första gången någonsin, verkade en verklig rest till rymden astronaut på den ikoniska tv-serien Star Trek. I Star Trek: The Next Generation Säsong 6, episod 24 “Andra Chansen” (luft datum 22 maj, 1993), verkade verkliga NASA-astronauten Mae C. Jemison som medlem i Star Fleet: Lt. Palmer.

Utseendet kom om tack vare en vänlig samband med Levar Burton, känd för sin roll som den blinda, men cybernetically utökad besättningsmedlem Lt. Commander Geordi La Forge. Burton hört från en vän som Jemison älskade showen och var intresserad av att smyga in som extra. Några telefonsamtal senare i kombination med tjusningen av att ha en verkligt levande Astronaut smyga ombord på fartyget roster för en episod, och lite kul historia gjordes.

En extra bit av trivia, och mycket större än en Star Trek cameo: Mae C. Jemison var den första afroamerikanska kvinna att resa ut i rymden (ombord 1992 rymdfärjan Endeavour uppdrag STS-47).