den första serietidning superhjälte för att få startat upp en ny karaktär var?

Svar: Flash

Omstart seriefigurer och hela även serietidning franchising är ganska vanligt i dessa dagar, men en gång i tiden processen var oerhörd. Oerhörd, det vill säga fram till DC Comics startas Flash och i processen, inledde Silver Age of serietidningar.

Den ursprungliga Flash var från 1940 och var en tidig och framgångsrik superhjälte i Golden Age of serier. Guldåldern var en period av hög komiska läsare i slutet av 1930-talet till början av 1950-talet präglats av införandet av den komiska superhjälte arketyp och många kända karaktärer som fortfarande uthärda idag som Stålmannen, Batman, Captain America, och Wonder Woman. Mot slutet av guldåldern fanns en markant övergång från superhjältecentrerad serier och många komiska linjer avbröts och / eller ersätts med icke-superhjälte serier.

1956, DC Comics gjorde något motstycke: de återinfört Flash Showcase # 4 som startas karaktär. Efter en sju års uppehåll (1949-1956) Flash var tillbaka med en ny identitet, ny bakgrundshistoria, och en ny skapelse historia. Den nya Flash, Barry Allen, uppkallad sig efter den gamla Flash, Jay Garrick, i en intressant in-komiska nicka till Golden Age serier. I själva verket, i senare serier i serien introducerade DC Comics begreppet parallella komiska universum där den nya Flash och gamla Flash existerade samtidigt och kan använda sina super hastighet Flash befogenheter att växla mellan dimensioner.

Omstarten visade sig vara så populär att andra tecken snart följas och ikonerna i Golden Age of serier förärat den utskrivna sidan igen.

 DC Comics.