den längsta obrutna fördrag i US historia är mellan U.S. och?

Svar: Marocko

Om du är en amerikansk historia buff, du vet fördrag kommer och går, krig bryta ut och quelled, och knappast ett historiskt dokument stor eller liten förblir intakt över tiden. Det kan inte sägas om ett fredsavtal USA undertecknat med Marocko tillbaka i 18th century. Marocko var det första landet att formellt erkänna USA som suverän nation (med en formell sjö- salut 1777) och de två länderna har varit vänner sedan dess.

År 1786, USA och Marocko, undertecknat ett fredsavtal som har varit obruten under de senaste två århundraden och utgör den längsta obrutna fördrag USA har någonsin ingått (även om det omförhandlades 1836). Marocko och USA förblir nära till denna dag med många handelsavtal mellan de två nationerna, militärt stöd och gemensamma ansträngningar för att införa demokrati i Nordafrika och Mellanöstern.

 Calliopejen.

Intressant. Då återstår bara två frågor …

Tyvärr, de flesta amerikaner är inte medvetna om att förbindelserna amerikanska med Nordafrika och Mellanöstern gå tillbaka så långt. Vi har en mycket rik historia i denna region och det är väl värt att läsa om.