den mest trafikerade flygplatsen i världen ligger i?

Svar: Atlanta

Det skulle vara lätt att anta att den mest trafikerade flygplatsen i världen skulle vara en av de mer glamorösa och kulturellt refererade flygplatser som John F. Kennedy Airport i New York eller London Heathrow flygplats i London, men den mest trafikerade flygplatsen i världen är faktiskt ligger i Atlanta, Georgia.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport är passagerar för passagerare, den mest trafikerade flygplatsen i världen med råge och har varit sedan 1998. Den livliga Atlanta navet rör sig fler människor än någon annan flygplats av miljoner. I en långsam år, ett par miljoner fler människor flyger ut från Atlanta än någon annanstans på jorden, men i ett typiskt år marginalen stiger till över tio miljoner. 2013, till exempel, Atlanta International Airport överträffade tvåan, Beijing Capital International Airport, med elva miljoner passagerare och nästa tvåan, Heathrow Airport, med tjugotvå miljoner passagerare.

Den enorma volymen av flygtrafiken från Atlanta flygplatsen kan hänföras till själva storleken på flygplatsen (nästan sju miljoner kvadratfot samverkan och terminalutrymme) utspridda över sju parallella concourse byggnader, service dussintals flygbolag och fungerar som ett nav för flera stora flygbolag (inklusive tjänar som den huvudsakliga nav av Delta airlines).

Direktflyg från flygplatsen når hela Nordamerika, hela Centralamerika, det mesta av Sydamerika, större delen av Västeuropa, delar av Afrika, Sydkorea, Japan och Förenade Arabemiraten. I själva verket tjänar flygplatsen upp så många direktflyg och erbjuder så många anslutningsflyg att det finns ett gammalt skämt bland frekventa flygresenärer: När du dör, oavsett om du är avsett för himmel eller helvete, får du det genom Atlanta.

 Craig Butz.