den smärtfritt sätt att dike din gamla Windows XP för en säkrare linux

Windows XP bara inte är säker längre! Om bekostnad av de nya Windows-operativsystem är alltför stor, här är ett enkelt och smärtfritt sätt att få en helt gratis Linux, hålla din gamla Windows XP-installationen, och börja surfa säkert.

Det finns en hel del bra funktioner i Linux, och säkerhet är en av de bästa. Virus på skrivbordsversioner av Linux är ovanliga-i själva verket de flesta Linux-användare bara skratta åt tanken på virus. Idag ska vi täcka vad som kan vara det enklaste installation av Linux ständigt en som inte ens kräver uppstart från en CD för att installera. Fortsätt läsa för att se hur du kan uppgradera datorn, hålla Windows XP-installationen, och provköra Linux för en säkrare datoranvändning.

Som vi diskuterade i förra veckans ordkrig säkerhetsartikel på Windows XP, är det dags att ge gamla XP sin guldklocka och lägga ut på bete. Vi pratade om att flytta på för en mängd olika skäl, de viktigaste bland dem säkerhet, Microsoft börjar fasa ut stöd för nu 10+ år gamla operativsystemet, och har avsatt så lite av sina resurser som möjligt för att åtgärda skadlig kod och säkerhet frågor. Vissa HTG läsare var inte glada om tanken på att ge upp sin älskade XP operativsystem, med hänvisning till äldre hårdvara och de höga kostnaderna för Windows 7 som skäl för att inte vända till en modernare operativsystem. Men det finns sätt att förbättra din webbupplevelse och inte betala för en dyr ny version av Windows-och det enklaste sättet kan vara Linux.

Linux är en fri och öppen källkod operativsystem som kommer att köras på massor av olika hårdvara, inklusive de flesta maskiner som Windows XP kommer att köras på. Det kommer inte att köra Windows-program utan virtuella maskiner (eller någon dölja runt i VIN) så Windows-virus kommer inte att påverka den i det minsta. De flesta distributioner av Linux har fri brandvägg, och är lätt uppdateras med fria patchar för säkerhet. Och när en ny version av din distribution kommer ut, det finns ingen kostnad att uppgradera heller.

Du kan också förvänta massor av fri programvara för att ersätta de flesta av vad du skulle ha betalat för Windows. Men eftersom de flesta av det görs av amatörer, öppen källkod grupper och små mjukvaruföretag, många av de mest populära programmen (Microsoft Office eller Adobe Photoshop, till exempel) inte har inbyggda Linux-versioner. Men fria versioner av program, som Libreoffice och GIMP, kan fylla sin roll väl, om inte perfekt.

Utöver detta har många distributioner gjort stora framsteg för att vara mer användarvänlig än retroaktivt, så att du kan förvänta sig en bättre upplevelse än du kunde ha med några korta år sedan. Även om det inte är Windows, är det säkert, gratis och ett bra sätt att bläddra och njuta av internet i stort sett problemfritt. För att inte nämna, ett bra sätt att lära sig mer om hur datorn fungerar! Låt oss kolla hur du kommer igång på vår smärtfri Linux erfarenhet.

Absolut! En av de bästa verktygen för de senaste åren är det Live CD eller Live DVD miljöer-hela operativsystem som körs utan att installeras på din hårddisk, direkt från en CD eller DVD i den optiska enheten. Dessa är bra sätt att surfa på Internet och verktyg runt på en dator i en helt sandboxed miljö, utan risk för att skada något på systemet.

De flesta distributioner kommer med en Live CD, DVD eller USB-minne version lämplig för användare som vill prova det innan de bestämmer sig till en installation. Två av våra favoriter här på HTG är Ubuntu och Linux Mint, som båda ger några av de bästa användarupplevelser i Linux computing. Helt enkelt ladda ner en Live CD eller live-DVD, bränna den till en skiva och starta maskinen från den optiska (CD eller DVD) enhet.

Vi kommer främst att tala om dessa två distributioner i dag, även om vi uppmuntrar Linux nördar att lämna synpunkter och vänliga förslag på sina favorit distributioner att dela med alla de läsare som vi hoppas kommer att ge upp XP.

Om du antingen har provat Linux eller bara vill dyka rätt in med en installation, det mest smärtfritt sätt att komma igång med dubbla uppstart Linux är installationsprogrammet för Windows Wubi. Linux Mint har ett liknande program (baserat direkt off av källa för Wubi) kallas Mint4Win. Låt oss ta en kort titt på hur lätt det är att få Linux på en Windows-maskin och börja surfa på Internet säkrare.

Peka din webbläsare för att wubi-installer.org att ladda ner offentligt stöd Windows-program som kommer att installera Ubuntu på din Windows 7, Vista eller XP maskin.

Ladda ner programmet, köra det i Windows, och hålla din internetuppkoppling öppet. Wubi hanterar alla resten av installationen när du säger det var att installera, hur mycket utrymme för att ge Linux på hårddisken att använda, och diverse andra inställningar, som vilken skrivbordsmiljö för att använda. Ubuntu kommer att fungera bra för de flesta alla, även Kubuntu kan vara mer användarvänliga för Windows-användare och Xubuntu är en bra miljö för läsare med äldre, mer powered datorer.

Det är ganska mycket det, det är smärtfri och inte innebär ompartitionering enheter eller formatering och förlora någon av dina Windows-data. Wubi skapar en skivavbildsfil på en av dina enheter och i huvudsak sköter allt! Du kan starta och vända tillbaka till Windows XP när som helst om du behöver det för alla program du bara inte tycks kunna hitta för Linux.

När det gäller Linux Mint: som Wubi / Ubuntu erfarenhet erbjuder Mint en Windows Installer på både 32-bitars och 64 bitars versioner av CD-versionen av deras senaste versionen. (FYI, om du är osäker på vilken version som ska användas, kommer du att säkra plocka 32-bitarsversionen.)

Eftersom det är baserat på samma programvara, kan du förvänta dig en mycket liknande erfarenhet att Wubi, med undantag för att hämta ISO, bränna den på en CD, och kör installationsprogrammet för Windows från skivan.

När installationen är klar (det kan ta en timme, kanske längre) är du redo att starta och använda din nya operativsystemet. Det finns massor av dokumentation om Ubuntu, och massor av samhällets stöd för nybörjare, inte bara om hur man Geek, men också på massor av andra platser på Internet. Om du stöter på problem med att installera Linux med Wubi, det är också bra täckning av felsökning anläggningen, liksom.

Ha kul att utforska en ny OS och komma in i en värld av fri och öppen programvara! Linux är ett bra sätt att lära sig mer om datorer och hur de fungerar, och även ett bra sätt att åtminstone surfa på internet utan att använda gamla, trötta och osäkra Windows XP-installationen. Fans av Linux, dela din upplevelse hjälpa konvertera Windows XP-användare med dina förslag, favorit distributioner för Windows-användare, och din öppen källkod datoranvändning.

Bild Poäng: underskatta aldrig Linux av Eric Adeleye, tillgänglig under Creative Commons. Lightscribed CD av martinlaas, tillgänglig under Creative Commons. Några skärmdumpar tagna från olika länkade kunskapsbaser för Linux Mint och Wubi, antas fair use.

Linux Mint är bättre (DVD) för de flesta .. eftersom det innehåller alla codec som krävs för att titta på film och spela musik

Häftigt. men hur man förlorar kväljande UI? den gamla gnome typ skrivbordet är att föredra.

@jamio: Jag håller med om det skulle förmodligen vara bättre, men webbsidan för Mint listade CD som den enda med installationsprogrammet för Windows. DVD skulle kräva antingen en levande miljö eller en komplett installation.

@iam_urz: I en terminal …; sudo add-apt-repository ppa: gnome3-lag / gnome3, sudo apt-get update, sudo apt-get dist-upgrade, sudo apt-get install gnome-shell

Om detta inte är korrekt, låt mig veta. Jag har inte provat det på min installation ännu.

Jag hörde att du kan installera Gnome 3 från Software Center i 11,10 …… Jag har inte bekräftat detta, dock. Men ja, jag föredrar gnome av någon anledning … men Unity är ändå värt det

Det är verkligen inte folk bara uppgradera om det är vad du vill göra. Eller ja använda Linux!

t är egentligen inte människor bara uppgradera om det är vad du vill göra. Eller ja använda Linux!

Ledsen för Typo Auto rätta!

Jag använder Windows XP, och jag har också en iPhone, om jag byter till Ubuntu, hur uppdaterar jag min telefon och sätta musik på det som iTunes verkar bara vara för Windows och Mac = X

Synd att den sista Xfce version av Linux Mint som var Xubuntu-baserade var 9 “Isadora” -det var perfekt på min netbook (MSI Wind U100-432US)!

Men jag tror att detta var en LTS (Long-Term Support) versions den är baserad på Xubuntu 10.04 “Lucid Lynx”.

@Eric Z Goodnight. Du kan alltid hämta CD-versionen och uppgradera den lätt till DVD-funktioner (som i huvudsak är några codecs och några slumpmässiga andra verktyg, som inte används av massorna Process är förbaskat lätt även för nybörjare.

Tills någon kan berätta för mig där appleten är att ändra skärmupplösningar i Ubuntu, jag inte laddar upp det längre.

Kan jag navigera i Linux med bara tangentbordet – på samma sätt som jag gör nu med Windows?

Efter att ha hört att Mint var den nya starterns distro, jag installerade det på min systers laptop. Min bror hade Edubuntu 11.04, och de flesta av de saker som jag sätter på sin bärbara dator för honom, verkade omöjligt för mig att börja arbeta på Mint. Tillsammans med långsamma startmenyn laddningstider (möjligen över standard). Den enda framgångsrika sak jag lyckades göra på mynta var en minecraft genväg på skrivbordet.

Samtidigt på Ubuntus sidan av saken, har de senaste versionerna inte satt väl med den som jag rekommenderar dem till, och LTS tar mig alltid att ställa upp för dem, och jag kan inte hitta pakethanteraren som jag använde i Mint.

@Bikas: Oh ja, det är vad jag rekommenderar, eftersom Wubi installer är bara så enkelt och lägga till några begränsade extra är egentligen inte så stor en affär.

Här är hur vi täckt lägga begränsade tillägg för MP3-stöd i Ubuntu 10.04: http://www.howtogeek.com/howto/19043/how-to-make-ubuntu-play-mp3-files/

@exitstageleft

Jag tror att det är under System> Inställningar> Bildskärmar

Eller om du har nvidia drivrutiner installerade, det ska vara Nvidia grafikinställningar, vilket skulle dras upp om du försöker den tidigare sak,. Kan ha att installera drivrutiner som behövs.

Obs: Om du befinner dig i en vitural maskin … du kan inte öka res.

@Nathan

VIN. – Fönster emulering

Att Exitstageleft! Om du vill ändra skärmupplösningar -> http://www.ubuntugeek.com/how-to-change-screen-resolution-in-ubuntu.html

Efter att ha varit underwhelmed av artikeln om att överge WinXP, jag är mycket nöjd med den här artikeln … även om detta bara innebär att jag har gjort detta dubbla uppstart redan! Egentligen är min bords inrättas för triple uppstart eftersom jag också har installerat Suse (helt enkelt eftersom det är min son favorit version av Linux, men jag personligen föredrar Ubuntu). För att göra detta använde jag Grub, som jag gärna föredrar, kanske helt enkelt eftersom det är den jag har lärt känna, men det gjorde jobbet och fint så.

Men du har gett mig en idé om hur man förlänga min med hjälp av WinXP även förbi sin “dödsdatum” i 2014, för jag kan fortsätta att använda WinXP off-line och helt enkelt ta för vana av att starta upp i Ubuntu när jag vill arbeta med -linje! Bra idé … fungerar för mig … så tack! Naturligtvis, denna taktik väcker en annan jag har med ständigt växlande mjuk-ware, för jag har ännu inte uppgraderas från 8,10 … som det gör allt jag vill, men när stödet går äntligen Jag antar att jag kommer att behöva uppgradera till 11,10 … motvilligt!

Min “bottom line” är att samtidigt som jag förstår (och vanligtvis godkänner) om upp-kvaliteter / förbättringar som är, “under huven” Jag är rädd att alltför ofta sådana förändringar är bara så att någon kan visa upp eller vända i hur man använder ett program bara för att sätta sina egna tum-utskrifter på något som jag vet redan hur man använder! För mig åtminstone, alltför ofta vad som verkar, en “naturlig default” till konstruktörer är inte alls självklart eller bra sätt att göra något för oss kunder vilket innebär att jag måste lära allt, och det är verkar en onödig börda .

Bara sayin ‘

Ändå tack för den nya idén, för det är en taktik jag kommer att prova på, om bara för att det ger mig en anledning att starta upp i Ubuntu oftare än vad jag gör nu … och jag vill / behöver öva mer på det .

Jag gick Windows / Ubuntu dual boot en tid tillbaka och sjönk sedan Windows helt. Mint är förmodligen bättre för de flesta Linux börja som ny Unity skrivbordet på Ubuntu kan orsaka problem på äldre maskiner.

Hur som helst, för dem som inte är bekväm med gnome o enhet (jag hatar både personligen) kan du använda KDE i Ubuntu eller gå direkt till Kubuntu.

Om några nybörjare skulle vilja veta om mer Linux distributioner sedan gå till http://www.distrowatch.com

De har listat distributioner enligt deras led.

För er som inte gillar skrivbordet Unity kan du ladda ner Ubuntu Server. När du har installerat det, cam du växla till root (sudo su) och ange följande kommando:. Apt-get install -y (? -y Svar ja på frågan Vill du fortsätta) lxde obconf openbox, Detta kommer att installera LXDE skrivbord och openbox skrivbordet som LXDE använder. Det är snabbt, ser bra ut, och kan använda GTK teman. Det är vad jag kör på båda mina stationära och bärbara datorer.

Det ser ut som dessa os s har säkerhetsfrågor av sina egna. Inte ett bra första intryck HTG, berättar XP att dumpa det, för något som verkar ha många säkerhetsfrågor egna,. Kanske är det säkrare än XP, men jag är fortfarande inte säljs.

http://www.ubuntu.com/usn

@sean: Varje OS har säkerhetsfrågor som denna. Vad du vill är en med ett team tillägnad lösa problemen innan de blir katastrofala. En sida på Ubuntu.com om säkerhetsfixar bör få dig att må bättre om det inte värre. Ingen mjukvara är perfekt när det skrivs det är därför nya versioner och patchar släpps.

På mitt kontor på jobbet Jag har 2 datorer. Man kör Win7 Enterprise, men jag var tvungen att hålla Win XP Pro på den andra för att köra några äldre utrustning, främst våra ID-kort skrivare som fortfarande inte har en Win 7 drivrutin. Hur som helst, jag använde Wubi att ställa in XP-maskin som en dual boot system med Ubuntu 11.10. På det sättet när jag inte skriver ID-kort, jag använder det för surfande, kodning, och RDPing våra servrar och andra maskiner. (Jag faktiskt gillar Reminna bättre än RDP-klienten i Windows!) Jag har också inrättat Thunderbird i det att ladda upp min personliga, icke-business e-postkonto.

Så, har dessa Linux-versioner komma med wifi lösningar som fungerar?

Det finns andra små distributioner som Puppy Linux för de som bara vill få en tå våt och göra lite surfing.

Min HP laptop har en dual boot – Win 7 / Ubuntu 10.04 installations artighet av HTG s handledning, använt det de senaste 4 + månader utan problem … så tack HTG :).

Jag installerade Ubuntu 11 senaste versionen. Första erfarenhet,. Jag hämtade VLC och kan inte räkna ut hur du lägger till Launcher (jag tror att det är vad startmenyn kallas) .; Jag föredrar en Windows typ Start-menyn över svårtolkade (för mig ändå) ikoner endast i sidofältet.

Några förslag?

@ RoBanJo – Ubuntu fungerar med VividWireless hotspot ganska bra.

“Ladda ner programmet, köra det i Windows, och hålla din internetuppkoppling öppet. Wubi hanterar alla resten av installationen när du säger det var att installera, hur mycket utrymme för att ge Linux på hårddisken att använda, och diverse andra inställningar, som vilken skrivbordsmiljö för att använda. ”

Jag har gjort detta och se något sätt att faktiskt köra webbläsaren ???? Filerna har DL och jag ser ingen ikon osv … ..

Bra artikel … bokmärke … skulle snart dual boot Mint … verkar Linux har kommit en lång väg sedan den tråkiga kommandogränssnittet jag försökte 5 år sedan (Ubuntu)

om folk havent uppgraderat sin XP installation vid det här laget finns det 2 viktiga frågor

1) deras hårdvara är gammal och brukar köra moderna stora Linux distributioner väl, regarless hur effektiv Linux är

2) De vill vana att ändra. Många av XP-användare vill byta eftersom de gillar saker som de är inte. Dess tillräckligt hårt för att få dem att uppgradera Windows, byta till Linux brukar hända.

Inte mycket smärtfritt. Loaded ubuntu, få verktygsfältet överst men vit skärm överallt. Är det vit text på vit bakgrund?

Vilken fantastisk artikel! Jag skrev en kommentar på en artikel för inte så länge sedan rådgivning användare av XP att byta till Ubuntu, så det är fantastiskt att se en artikel tillägnad några av de skäl som jag hade i åtanke.

@sean Vad du ser finns det en öppen och professionell inställning till säkerhet, till skillnad från huden det och hoppas att ingen märker attityd som Microsoft tar. Jag har använt Ubuntu i över två år nu och säkerhet har aldrig varit ett problem till skillnad från den konstant huvudvärk det var när jag var en Windows-användare.

Om vi ​​bara kunde få Netflix att spela i ubuntu

Jag gillar fortfarande XP och har inte haft en säkerhetsfråga i en lång time.Depends på vilka webbplatser du besöker jag gissa, men för en nybörjare detta verkar fortfarande svårt att göra det köras. Din fram och tillbaka som en att use.For en nybörjare detta är confusing.It är lätt att sätta en på en CD, men egentligen vilken? Jag vill inte att installera eller dual boot, bara köra från en CD.

@Jason W: Jag vet, rätt?

Jag har varit dubbel uppstart xp och Linux i flera år, är en fallgrop att internetuppkopplingen är alltid på i bakgrunden, även om du inte öppna webbläsaren. Av den anledningen jag bort NIC-drivrutinen i XP (det kan installeras från resurs disken, åtminstone på Dell, med OEM-skivor.); När jag installerade UBU 11.04, fick en låda som säger “du inte har hårdvaran för enhet, installera gnome,? OK, sedan installeras 11,10, och det installeras automatiskt enhet !!! Kanske är det bara hårdvaran (amd 64,1 gig RAM, etc.), men denna enhet är den värsta skräp jag någonsin har sett. Klicka på en ikon, och det gör inte skugga för att visa valet, om de väljs det tar ca 5 sekunder för att “gå”, och i båda fallen, inte pekaren inte ändra på sväva,. Ännu värre “förenkling” av skrivbordet faktiskt har gjort det använda obegripligt !!, det är som “barnets första dator”, gjord av mjuk plast. Ännu värre, delas det i alla möjliga sätt,. Av dessa skäl har jag gått till mynta, som för tillfället inte har gått den vägen,. Förresten jag använder Puppy Linux som min Live CD för transaktioner, valp är en vinnare!

Jag bytte till Ubuntu 11,10 från win 7 (i min Lenovo r-61 som inte är min primära maskin), två saker som buggning mig är; 1. hörlursuttaget och inbyggd mikrofon fungerar inte; 2. och ännu viktigare en systemet är inte lika stabil som en fönster miljö

några förslag för mig?

Varför skulle jag ändra min XP för en Ubuntu när jag kan göra något med min XP?

Du säger Ubuntu är säkert! Naturligtvis, eftersom du har ingen root-åtkomst !!!! Om du skulle använda XP utan administratörsbehörighet, skulle det vara så säker som Ubuntu, och skulle vara lika meningslöst som Ubuntu. När jag installerar Ubuntu, är det första att inrätta en root-inloggning.

Om någon vill ha en XP-Linux dual boot system, är det bästa alternativet grub! Det är mer estetisk och mer flexibel sedan XP boot manager.

Om någon säger att Linux har många fri programvara, jag skrattar högt! Windows XP har många mer tillförlitlig och användbar fri programvara än Linux, många av dem med källkod! Jag stötte inte ett fritt program på Linux som inte var värt att även hämtning av det: –

Låt någon visa mig ett program på Linux så bra som Mp3tag på Windows, eller Sharpdevelop eller mp3DirectCut eller Total Commander eller CCleaner eller Paragon Backup and Rescue. Det är en falsk myt som bara Linux har fri programvara, är det dags att öppna ögonen: Windows-användare kan använda bättre freeware program än någon Linux-användare!

Som försökte att installera en Oracle-server på Linux? Det är helvetet. Försökte installera Oracle-server på XP? Tja, det är enkelt.

Använd Netbeans på XP, det är vackert, använda den på Linux, det är fruktansvärt! De typsnitt är nästan oläslig.

Så ingen tala om för mig, att Linux är bättre! aldrig! Använd XP för en vecka sedan använda Linux i en vecka, du väljer XP, om du är open minded …

Det är ännu ett enklare alternativ än dumpning Windows XP eller byte med ett operativsystem som är “Genom nördar – För nördar”. Du kan bara behålla Windows XP och låta Microsoft gå där de vill gå. Jag är fortfarande använder Windows 2000 och det är verkligen inte ens vet att det har övergivits av sin “pappa”. XP kommer att passa samma scenario efter “pappa” överger det också. Om du har och som XP, bara fortsätta att använda XP och inte oroa sig för vad din granne använder.

XP är kompatibel med affärsapplikationer jag behöver. Alla OS förändring skulle kosta för att uppgraderas. Ja, jag kör XP-läge med WIN 7 pro men Virtual PC är alltför begränsad tillgång. Remote desktop till min XP lådor är bra!

Dubbel uppstart XP och Linux är bra, men jag bort alltid nätverkskort föraren i XP, eftersom internetuppkopplingen är alltid aktivt även när webbläsaren stängs. I mitt fall, kan den installeras med resurs cd (Dell OEM). Unity är fruktansvärda.

Om bara Linux var för alla. Jag älskar Linux, do not get me fel, men för de flesta av oss M $ Windows är det enda sättet att gå.

Till exempel, du gillar att spela nya / nuvarande / populära spel,? Stick med Windows. Ja, ja Linux har verkligen häftiga spel egna och ja ja du kan “kunna använda vin men det nästan aldrig fungerar som förväntat.

Vill du klara (ER) typsnitt;? Stick med Windows. Medan Linux har förmågan att visa teckensnitt ok (vissa föredrar vägen Linux visar typsnitt) det bara aldrig sett rätt för mig. Alltid suddig eller bara konstigt.

Tycker du om att installationen / konfigurera programmet genom menyer eller ett GUI,? Stick med Windows … för det mesta. Linux är sfären av konsolen och textfil konfigurationer. För mig var detta ett plus så YMMV.

Tycker du om att ha fullständig kontroll och inställning varje del av ditt system, ni gå med Linux. Återigen var detta ett plus för mig men de flesta människor bara vill ha ett OS kör ur lådan.

Är du en avancerad användare / kontrollfreak,? Linux är ditt system.

Är säkerhet en av de viktigaste frågorna för dig;? Linux hela vägen!

Bara en liten lista men du fattar poängen. Linux är för den avancerade användaren som älskar jävlas med konfigurationsfiler och skriva i timmar i konsolen. Inte varje Linux verktyg har ett GUI avsedda för detta. Windows är för människor som bara vill ha en stabil OS ur lådan med lite anpassning behövs.

För mig, jag skulle älska att kunna använda min Arch systemet hela dagen lång, men det är bara några saker som Windows bara utmärker på och jag befinner mig med Linux mindre och mindre varje dag. Jag gjorde samma sak om ett årtionde sedan och fann att jag så småningom använder Windows vardagliga och aldrig starta i Linux.

Fix multimonitor fullskärms blixt (Japp dess en Linux fråga och inte Flash), typsnitt rendering, släppa några anständiga spel, och jag kommer att flytta tillbaka till Linux i ett pulsslag.

Det är självklart att förändring är sällan välkommet när det innebär att lämna sin komfortzon. Har själv gjort ändringen från Windows till Linux Jag vet mycket väl att det finns en inlärningskurva att övervinna och det är viktigt att notera innan du väljer att använda Linux på något seriöst sätt. Men eftersom mina kolleger har påpekat mycket väl finns en stor mängd stöd som finns och den samlade erfarenheten från början har blivit mer användarvänliga. Personligen när jag först fick utsatt för Linux det var Ubuntu 9.10 och två av de svåraste sakerna att övervinna för mig inte var förknippad med Linux, men med min erfarenhet från Windows. Den första och svåraste var anti-virus, virus, malware, etc., från min erfarenhet under de senaste tre åren finns det mycket litet behov av dessa bekymmer och jag fann det svårt inledningsvis att acceptera att verkligheten. Den andra var att hitta säkra, tillförlitliga och fungerande programvara som jag kunde använda för ett rimligt pris (men fortfarande använder Windows – före Linux), nu har jag helt enkelt öppna upp Ubuntu Software Center eller Synaptic Package Manager och jag kan hitta nästan något jag söker och vet att det är säkert, tillförlitligt och fullt fungerande som det har testats av Open Source samhället i stort och Ubuntu också. Så egentligen finns det inget giltigt skäl att inte ge Linux ett försök men gör det med en klar förståelse dess inte Windows och det fortfarande finns en inlärningskurva, inte riktigt svårt att övervinna men som det mesta som en nybörjare kommer att stöta på kan hanteras med ett GUI. Gör dig själv en tjänst och göra en del forskning om olika distributioner (som jag har använt Ultimate Edition för en stor del av min Linux erfarenhet) som var och en erbjuder en varierande grad av skillnad som gör att olika distributioner som lämpar sig för en mängd olika personligheter och smaker, men hittar en som är lätt att börja med som Ubuntu eller Linux Mint. Njut av friheten och dela.

@CitrusRain

Mint kommer w / en introduktion mjukvara kallas jag är säker på att du har sett det “Mint välkomstskärmen.” Den laddas på första start, och alltid efteråt om du inte inaktivera det. Enligt min erfarenhet, saktar allt vägen ner och måste inaktiveras ASAP. Se till att du går till startprogram och se till att det inte är markerad för att starta vid uppstart. Linux Mint 10 är ett perfekt OS! Tack Mint team!

som behöver ett operativsystem tha är aldrig färdig …. ändå med fönster åtta fungerar mycket bättre än någon liux iv sett inklusive ökända Ubuntu

lolz @Eric Z Goodnight, ville du en mer shinypokey punkt att göra Did not du, är du roa mig men,. Well Im kommer att vara trevligt att du den här gången Linux är 20 år gammal och bra på dig för att främja, så en / 2 en nörd punkt där !!!!,. du har rätt att uppmuntra läsarna av HTG i linux deltagande men du är inte 100% korrekt på XP bashing … (inte dubbel uppstart) .; finnas varför du flammade av många av oss innan, btw du tog det lite väl … ..men vi återigen har en tråkig upprepning,. Så här ser;. XP lever korrigerad och fortfarande sparkar …… det kan inte ha 0 dag utnyttja stöd men allvarliga överträdelser fortfarande hanteras, ( med utredning och programvara) kan vara begränsad men det är inte osäkra när du åter insistera på blödning ut …… låt mig hjälpa dig. Den sista XP kärnan hacka var i april 2011 … ..och lappat strax efter det upptäcktes fyi, så ………;. Först använder inte ars som referens för säkerhet.

ser där proffessionals gå till; blogs.technet.com/b/msrc/; eeye.com/Resources/Security-Center/Research/Zero-Day-Tracker; windowsexploits.com/; nakedsecurity.sophos.com/

Läsare dessa är alla säkra legit webbadresser för säkerhet som många av er skulle veta,. Den senare url är en av de bästa platserna att höra om säkerhetsbrister och senaste haxor information på alla OS-plattformar, lyssna på dina läsare, ms använda dessa platser … ..users är främst fel med programvara och ja pedalen är avstängd på XP, men de havent avgick det ännu från stöd från många användare i ms dator gemenskap. Ars är fel så följa efter med dem inte …… .listen dina långsiktiga systemet uzers här, inte stänga oss,. Om du funderar på mig att skriva en kolumn … ..just fråga, men säck Eric Z Goodnight han är inte förmodligen en riktigt söt kille … ..although envis som de flesta bitar och byte nördar.

Så Eric Z Goodnight annan -2 geeken pekar på dig, plus din andra -2 och en +1/2 en punkt för Linux dual boot ger dig en shakey totalt -3,5.

nu när jag hämtade Ubuntu (IMA NOOB !!!) Jag har inte tillgång till någon av mina tidigare filer och bilder från mitt fönster … jag bara skruvas eller vad! Jag trodde att jag läser detta att löpa längs med fönster för att hålla min schiz säkert inte bort och installera en helt ny op sys … WTH ?! kan någon hjälpa

Denna sträng kommentarer förklarar varför ingen version fo Linux någonsin har gjort det till den stora tid. Från DOS 3.1 “tills nu ingen MS produkt har någonsin haft flera problem som nämns i denna sträng ensam, mestadels av Linux fans. När en version av Linux kommer att alla gillar och som fungerar första gången ur lådan, kommer det att gå. Men vi vet alla att inte kommer att hända, för många disparata åsikter om vad som bör gå där, och vad ska läsas först, och …….

Utanför en gammal XP-maskin, de flesta människor vill åtminstone tryout en Linux-version på en nyare maskin innan du går till allt arbete att omvandla en gammal maskin och det finns hake.

Dessa tips fungerar för äldre maskiner, men skymtar vid horisonten är dynamisk disk installera att PC-tillverkare använder för att avskräcka Linux experiment. Jag har försökt att hitta en lösning som Wubi som kommer att anstränga ut data på en dynamisk disk, tillåt mig att formatera disken som en statisk skiva och sedan lägga tillbaka data. Sedan kunna skapa en partition på den statiska disk som jag kan installera Linux i. Jag har en kludge arbete runt med och extern enhet jag använder nu, men det skulle vara bättre att ha en bättre lösning så att när mina maskiner få långa i tanden jag kan göra en back-partition ska inledas experimentera med Linux-versioner för att se vilka som som maskinen.

Även Linux förbättra den fortfarande finnas upp till tillfredsställande, har den en stor skara fans men (påminner mig om mac), jag kan inte tro allt skräp jag hör om att ge upp XP och känner att finnas där jag kommer att stanna tills någon sätter något ut brinner mer kapabel. Windows 7 är användarvänligt till den grad att irritation, kört fast med ett gäng pretties som jag stänga i varje OS använder jag av preferens, och är byggd fruktansvärt i allmänhet. Alla håller säga “Folk vill inte byta på grund av gammal hårdvara eller priser” etc etc …; Thats inte det, för mig åtminstone det är att jag vill helt slösa resurser som jag har inte,. Windows 7 och Vista är båda nedgraderar från XP och jag hoppas windows 8 kan vara mer i riktning mot prestanda över auto-pilot. När det gäller Linux ive berättar själv ska jag ta upp det och lära sig det eftersom själva idén bakom hela samhället är helt fantastisk, men återigen jag vill göra saker som spela spel och lyssna på musik. Få en Windows emulator? Så jag kan nedgradera till Linux så att allt som jag gör nu kan vara långsammare och svårare att utföra (om möjligt) på grund av högre systemresurser kostnad / kompatibilitet, eller jag kan nedgradera till Windows 7 och använda 6 gig RAM att göra allt jag gör nu i xp med två och två för att skona …. För nu är det XP för mig, jag kommer naturligtvis röra runt med Linux för sin gemenskap och dess underjorden programmering.

P.S. XP såvitt jag kan säga är svårare att knäcka än 7 så länge du vet vad du gör och tar sig tid att ställa upp rätt.

När Linux-utvecklare träffas och utforma en enkel installationspaketet för att installera ytterligare program till Linux, då och endast då kommer Linux att bli en fast utmanare till Windows. Jag har provat olika Linux och så länge jag inte behöver installera några nya program jag är bra men allt detta sudo app skiten är inte för nybörjare, därför det är därför Windows är fortfarande nummer ett contender- användarvänlighet.

Älskar hur du visar behovet av Ubuntu i ram 10, där du ger dual boot alternativet Ubuntu eller … Vista. Jag håller med! XP kan dö, men Vista borde aldrig ha levt.

Varför övergången från XP till någon Linux-distributioner är inte smärtfri.

Till att börja med vi kör XP, Vista, Win7 och en två Mint laptops.Vista, eftersom det kom med maskinen och MS Office krävs på den. XP, det är vad min älskade man är van vid, och jag vågar inte ändra det. Win7 är min huvuddator, bärbara datorer som används för att få XP / Vista installerat nu båda kör Mint, som Ubuntu baserad.

I am not talking about installing Linux with wubi not even dual booting, that is not switching.;Installation of the system goes flawless on all system, it might take longer on one or the other, doesn’t matter, you only do it once.;Then comes the hardware and driver installation;On all windows installations I done since 3.1 that was never an issue. There just is no hardware that does not have windows drivers, at least consumer products. Well maybe some SCSI boards, back in the old days.;Under Linux, that is a different story. As an average user never ever do it without being able to access the internet by other means, be it a tablet, smartphone or other computer.;If your hardware is supported by the distro you choose, all is fine. If not all hell breaks loose. You head over to the Linux forums – you do have internet access – search for solutions, hoping that somebody else had the same problems. If not, you can start a new track and hope that somebody answers you prayers. In one of my laptops, a 4 year old Fujitsu-Siemens my WiFi (Atheros) would never work, to this day. I ended up buying a USB WiFi stick, and had more issues with it, compile drivers, (who has ever heard of such a thing in the windows world?) now every time the Kernel gets updated I have to go through the same spill.;My second laptop has a fingerprint reader built in. OK, it is not really that important to me. Under XP it worked flawless, it was kind of cool to sign into windows with the swipe of your finger. In Linux – no go. no driver – nowhere.;Any other hardware, see above. If it works fine if not …;I do not blame the Linux programmers for that, it should be the hardware vendors’ job to supply drivers. But it is as it is, they are missing. As a user, I could care less whose fault it is.;Software installation is next.;Everybody knows how to install software under windows. Download – execute be done with it.;If the software you are looking for is in the software repository of your distro, fine, click install, and be done. BUT when you find software elsewhere, trouble begins again. If you are lucky the software comes in a.deb package (Debian based distros) you can install with the software manager, if not – oh well, see drivers.;Office programs, here MS Office and LibreOffice, supposed to be able to import the other’s files, well it works MOST the time. So if you are required to work with MS Office 2007/2010 files, make sure you have a windows installation handy.;Painless is different. It can be done if you know where to get help and if you are not required to have access to certain files. I am sure there are more issues, like networking various OSes, sharing printers and files, video and sound codecs.;If I had to choose one and only one OS, it certainly would not be Linux. As an OS on a secondary computer it is more than adequate.

After trying to run Ubuntu on my xp netbook, I would say that for most computers users, Ubuntu is not ready for prime time.

With Ubuntu, my wireless connection was dead slow. When I searched the Ubuntu forums for a solution, the suggestions were so complicated, I gave up and uninstalled it.

Linux Mint-is my choice over “ANY” Microsoft product..even if your a beginner Linux Mint features put you in that Windows XP mood…lol…But remember Linux is faster and more secure and uses LESS resources than any Microsoft product.;Updating, defragging and rebooting are just a few of this O/S that makes it so great.;Trust me-I have worked on many computers and people always ask is their an alternative to Windows…;and Linux Mint is always my answer…;Good Luck and I hope you make the switch too..

Ok, I can see that on a home computer where the user can find time and patience to re-learn a new OS, but what about work environment of businesses small enough that cannot afford Win7?;Is there any distro that is user-friendly to people kinda addicted to XP, so much so that they struggle to use their pirated Win7?

I have a XP computer that has a 900Mhz processor, and half a gig of ram, it runs Hulu on the 200 something quality setting, I want to use it to watch Hulu on the 300 something setting, that is ALL i want it to do, it doesn’t have to do anything else, it is a spare computer that I want to hook up in my movie room.

So can somebody tell me if Mint or Ubuntu will play Hulu on the better setting with that specs?

Also netflix would be great if it could do it. I already tried puppy but it seemed slower.

Your average Windows user wouldn’t last longer than a week if using Linux!;Linux is the most user unfriendly operating system and is full of bugs with software that never works the same way twice!Almost everything has to be configured by the user using some alien language!;Anyone complaining about Windows 7 should try using Ubuntu or Linux Mint for a while and soon you’ll be back kissing Bill Gates feet!

By the way I use Kubuntu!

@AMC

Unless the welcome screen could have been running in the background, it wasn’t.

I was talking about the menu that mimics the windows start menu – that’s what was slow. However, it was probably loading the dock icons I had set for around 10 programs in the favorites section. – either way, I took it off of her laptop right after having problems with only being able to burn 1 disc, and having to reboot before the next disc because it was crashing for some reason.

But over the time it was installed, I had a handful of things fail on me;-Couldn’t manage to get rid of the Mint custom google search override;-Couldn’t figure out how to install the pokemobs minecraft addon she kept requesting;-Couldn’t install the Sega Genesis emulator that I was able to get on ubuntu

I need to put them back on Ubuntu 10.04 – pointless to go back to 11.04, and minecraft won’t work for either of them on 11.10

@Soumya

Download the 10.04 LTS (Long Term Support)

It’s the most stable one right now.

This article just proves points I try to make to my friends and family all the time. I love Linux. It is a crying shame that so many people would like to pay for a operating system that they hate or will only complain about day in and day out, refusing to try anything new because it doesn’t support some of the progams they like. And with virtual machines being so easy to operate, there really isn’t an excuse to not have a secure system plus all the games you like plus great free programs that do most everything that the big-wig expensive programs do (especially when most everyone out there with a computer has at least one distro of Windows they can use for a virutal machine!).

Thanks Dabheid

I must say that I have a laptop with win7 and a desktop running on XP, I put Ubuntu on my desktop together with XP, and I must admit that the system runs smoother and looks great under Ubuntu. The only prog’s I use with XP are Photoshop CS5 and some games. For the internet and some easier phototasks(Gimp) I use Ubuntu. I love the command line in Linux, it makes it fast and easy to use.;My mother owns an older laptop, which I repaired by installing Ubuntu on it, now it runs fast and is stable, under XP it kept freezing and was quite unstable. A few years ago I did already experiment with Linux Red Hat, but I must say that Ubuntu is my favourite.

Most pc users have never known anything other than a GUI. Even I would have some work trying to remember the old dos commands from the 80’s. It was a pain at times back then trying to get some programs/games to load for many of us.

I posted above, after seriously considering dual booting xp but, after seeing the list of very recent known security issues, I said no thanks, not today. I was informed that these issues are fixed much faster & I don’t doubt that.

I’m not a microsoft fanboy, I think that having the option to switch to a free os is fantastic. I also have no doubt there are a lot of well informed, helpful Linux users, willing to help during the transition. I could care less what the name of my os is, Linux, MS XP etc, I just want it to work with the software I use & my hardware. Having no way of knowing what potential headaches await when installing Linux, or how steep the learning curve may be, isn’t a confidence builder. I also don’t want to go back to a command line.

I read comments from Linux users saying things such as, XP users would last a week, there are a lot of programs that if downloaded to Linux are a royal pain to set up right, scanners, printers, sound devices, fonts, problems with internet connections, deleting the NIC card in XP.

Are you trying to convert or scare away. That seems to be the primary reason many of us are too intimidated to make the switch. Also, I’m getting older & am not in awe of tech like I once was.

One person posted he/she did install one of the two versions as a dual boot & seems to have lost the use of XP. Hope you were able to get your system back the way you liked it.

Sorry for the ramble, I know you Linux users are trying to make it easier.

because linux is not the main stream home consumer OS it is in a great disadvantage. developers don’t make Linux versions frequently. gadgets you buy is more often than not not supported ok Linux. and by the way: does my games run on linux?

@Cam2644 and everyone else complaining about unity…..you can change what desktop you start when you login. After i upgraded to 11.04 and logged in for the first time with unity my loptop came to a slow crawl. I switced back to ubuntu classic and it continues to work wonderfully. You can also use this feature to use a KDE, or LXDE desktop, If you want to switch between the different ones to see which you like the best.

I appreciate this article, but trying to figure out the drivers for wireless is not so painless. I think video drivers might be needed too. =(I would LOVE to get Linux working on my laptop. I would even be willing to pay some money if it truly was painless.

My only complaint is Ubuntu would not find my Verizon wireless modem. As you can see from this link, I’m not the only one who has run into this complex issues. It also appears that Verizon is no help in the matter!

http://forums.opensuse.org/english/get-technical-help-here/applications/428960-vzaccess-manager.html

It is a best article about Linux for new user. most people afraid to use Linux. but new o.s ubuntu is just like windows.i already downloaded all types of linux os like ubuntu,kubuntu,xubuntu,mint,ylmf, mythubuntu,ubuntustudio,mce,backbox,fedora15,suse,,geexbox,xbmc with different version and tested my pentium 3 computer. all are working. my suggestion is, better install os on new separate harddisk.no need to mingle with windows xp. really I am happy to use ubuntu, xfce- mint debian-32 bit and ylmf-4.0. i really encourage newcomer to switch-over to Linux.

Actually you can just install kubuntu, xubuntu or lubuntu straight off if you want an alternative to Unity with less work. The latter two should also run faster on older hardware. Or install the other desktop managers after installing regular Ubuntu, if you needed to try Unity to find you don’t like it.

Or install Mint. Mint is great. It’s what Ubuntu used to be, and uses the same package repositories. I’m surprised all the tech blogs are still fawning over Ubuntu as if it was the only Linux distro around.

Love the article. However, I am curious about your very first paragraph which says

Windows XP just isn’t secure anymore! If the expense of the new Windows operating systems is too great, here’s an easy and painless way to get a completely free Linux, keep your old Windows XP installation, and start surfing securely.

I won’t argue about Windows XP being insecure – it is! But I also don’t think this issue with switching to Linux is really a matter of expense as was implied either. Cause if it were then we probably wouldn’t see Apple or even Microsoft making as much money as they are – and in a bad economy even.

Personally, I find it very curious that certain people will ditch Windows in favor of the much more expensive Mac. After all, Mac’s are at least double the money and aren’t even as “compatible.” Yet, given the sales numbers it would seem to indicate that money is no object and that owning a Mac is really more about vanity. You just can’t say that about Linux – at least not outside any geek circles.

But you see nearly the same thing on the Windows side too. Consumers will believe whatever hype Microsoft or Apple tell them. And as long as these “sheeple” believe whatever hype they believe, you can pretty much forget about any other alternatives. Microsoft and Apple are pretty much it.

It’s really quite sad that most people believe they have to pay more money for a better product. Det är bara inte sant. But as long as they believe it, anything costing less – or even for free – will never be seriously considered by the general public.

The only thing that makes this any worse is when I see the one possible competitor Ubuntu shoot themselves in the foot by making stupid decisions like going with a lesser developed GUI. Gnome has been around for decades and many people were happy with it. So throwing Gnome out and going with the new crappier Unity makes about as much sense and installing Windows 3.11 on all of Google’s servers. As long as top rated Linux distros do these stupid things we may never see any real alternatives.

Note to Microsoft: Where I want to go today is NOT through a Window!!!

Note to Apple: You’re NOT the phone company!

For those with a lot of questions just got to ubuntu forums. Also, an alternative would be on facebook (ubuntu). People who actually use ubuntu and share their user experience.

There a LOT of linux distros out there. But one main problem is getting it to run on your system without having to tweak the settings, particularly those with nvdia graphics. I’ve encountered problems booting linux on it. Those that I’ve tried on my laptop (suzuki kuiper 1411 hks with 256mb Nvdia 9300M GS) and worked were: Knoppix 6.2.1, Debian Squeeze, Chakra Linux, Ubuntu 9.10 (upgraded to 10.04LTS with Gnome and kept the grub boot kernel 2.6.31-14), Puppy Linux 4.2.1(based on knoppix). Ubuntu so far has the advantage of having a lot of applications available thru software center. Even got it booting on the macbook 7.1 using a usb (Note: compiz is working!). You can even remaster an ISO with all your apps pre-installed. Like putting the chicken back in the egg but with extras. Burn it on a DVD and boot from it live. Make an all-in-one install DVD! Very handy if your pc won’t boot on windows. Boot even without an internal hard drive (by using a usb flash drive).

@Chris 10.04LTS is the most stable at the moment. It’s easy to install hardware drivers, just go to system>administration>hardware drivers. It will ask if you want to install them (video card, modem, wifi) if it’s supported. The latest version has some problems.

For those who want to play games on your pc, just dual boot. Linux can run beside windows. Just reboot and select which OS you want to run.

I’m dual-booting Ubuntu to use on line. If I can do it, anyone can. But, I’ll admit to being on the bottom of the learning curve for Linux (loading drivers, etc.)

Apparently a lot of you techie types and Linux enthusiasts are sleeping on the best Linux distro for Newbies/Windrones. It is Puppy Linux. It is easy to use and navigate and has an intuitive interface with a very low learning curve for Windows users. It has helped me out of innumerable tech situations with unbootable Windows machines and every tine I recommend it to a Windows person, they fall in love with it and start using it in place of Windoomed.;It is a very light distro, I carry it around on a 256 MB Flash drive.Try it if you haven’t already and then recommend it as an alternative to Windows, you will be surprised how easily people (non-techs) take to it.

I think linux is very good, but if people are familiarazed with windows they’re free to use it, if you have problems of viruses is because you dont have the care with you PC, dont tell the people how to avoid viruses, its better if you know how to protect you PC

If anyone here have problems of viruses use an antivirus and stop downloading.exe or.rar with unkown name or size, be careful and use well your PC, dont avoid viruses, attack them.

Most of the complaints here are about non-issues, read the instructions! If people read the instructions on windows they would have far fewer viruses because they would use a limited account online and if they studied a little figure out that the windows installer needs to go.

Dual booting is just as unsafe! I wiped out windows and 3 Ubuntu os’s and my router all in one fell swoop, NEVER AGAIN! From now on I will use virtualbox if I have to use windows, it is safe and you can run both os’s simultaneously, dual booting is a pain anyway!

Wubi is ok for checking out Ubuntu, but why? You are just as vulnerable to viruses and malware and it is way slower. Go ahead and set up a dual boot and if you like it but windows under Linux in a VB and be done with it.

I love Linux! If you do not like the Unity desktop {I do not} all you have to do is log out and switch it to Gnome which comes pre-installed or any other Ubuntu desktop you care to download and install.;http://scottlinux.com/2011/03/05/ubuntu-11-04-change-from-unity-to-classic-gnome/

I learned the hard way dual boating can end in disaster- Ubuntu comes with virtualbox pre-installed and will eliminate the danger. Remember you need enough ram for both systems, I would say a bare minimum of 1 2-4 would be better. I have made it work with Puppy Linux with 500mgs of ram and used Nlite to shrink XP.

Old machines run great on Puppy Linux but it requires more skill to set up printers etc. but is it the easiest for dial up and I have it running on a 450 mhx system with 64k of ram, it flies with 256. Lubuntu and Linuxmint Lxde are good choices for the technically challenged.

If you go ahead and bite the bullet and learn to use use Linux you will learn things that will help you. If most people used XP correctly the virus problem would be greatly reduced, Linux forces you to do it right {to be fair the newer Windows os’s have improved in that regard but are still way behind Linux}. Linux is a professional, ground up, multi user business machine. Nearly every supercomputer on earth runs on Linux as well as many of the fortune 500 like I.B.M., Google, Amazon.com, numerous countries, it still amazes me it’s free!

System-Preferences-Display {Monitor in LinuxMint} will give you a gui much like windows but the scrensaver is separate.;The powerful tool for screen resolution is here;https://wiki.ubuntu.com/X/Config/Resolution#Resetting_an_out-of-range_resolution;This will allow you to fix an out of range problem. If you can already see the screen check for drivers first. NVidea had it’s own GUI.

As far as the using the keyboard to control the mouse -system-preferences-keyboard-then check use keyboard to control mouse. Most of the shortcuts are the same as windows Alt-F4 closes windows,F5 refreshes, control-F searches etc. Alt-control-backspace works in some Linux systems to restart the x-window session, some you use Alt-Print Screen-K instead, both are way faster than rebooting and in the panel you can add Force Quit which will shut down a program that quits responding without even having to do that.;Ubuntu has an excellent guide and you can get help from the forums and the chat channel.

If you want the xfce desktop just hit alt-cntrl-T to open a terminal window and type;sudo apt-get install xubuntu-desktop {you will not see your pword being typed}

Citrus Rain -Mint is not an official Ubuntu release-the Software Manager is only in Mint-in Ubuntu use Package Manager.

Here are the instructions for the IPhone https://help.ubuntu.com/community/PortableDevices/iPhone

It is easier and faster to just search the manual, the forums and the Internet for the answers you need and if all your efforts fail ask a question on the forums or the irc and patiently wait for an answer

@Soumya;I had the same problem with my headphones and internal mic not working on Ubuntu and now Linux Mint but with a lot of forum searching I was able to get my headphones jack working with this website all you have to do is look for your model of laptop and insert some lines of code to make them work here is the site.;http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=10137934&postcount=2;Now for the Internal mic it was a lot harder because I had to download more software for the software center and it had to do with pulseaudio here is a website that might help too.;http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=49&t=27649;I have everything working perfectly with Linux Mint 11 and I use it just like its described here in this artical dual boot inside windows using the windows installer which I use Linux Mint 90% of the time now. I get at least 4 hours of battery life on Linux Mint which windows would only get barely 2 hours on a full charge I only use windows now for gaming that’s all its good for just my 2 cents…

Peppermint 2 FTW!

Based on lubuntu it runs great even on my old eeepc with it’s 7 inch screen.

Även om de flesta stater upphävt sitt förbud mot att hålla illrar som husdjur tillbaka på 1980-talet och 90-talet, är det fortfarande olagligt att ha en tamiller i Kalifornien och Hawaii.