den största stadion i världen ligger i?

Svar: Nordkorea

När det gäller smickrande världsrekord, inte Nordkorea inte har en hel del som talar för den. Ett område där de har lyckats sätta en nål på kartan, men är med byggandet av världens största arena. Eftersom anläggningen avslutades under våren 1989, har Rungrado 1 maj Stadium förblev den största stadion runt.

Stadion har plats för 150.000 åskådare och har även en gång höll 190.000 åskådare. Stadion byggdes för att vara en multi-purpose stadion men även om det inte är värd olika idrottsevenemang, dess primära funktion har varit att vara värd för Arirang Mass Games som är en jätte gymnastik och artistisk festival som hålls vanligtvis varje augusti och spänner över flera veckors firande .

Förutom att hålla rekordet för storlek, arenan har också en skillnad som normalt inte finns i din genomsnittliga idrottsplats: i slutet av 1990-talet flera generaler anklagas för att ha konspirerat för att mörda Kim Jong-Il avrättades via bränning i mitten av arenan planen .

På en ljusare anteckning, låt oss kasta in en liten bonus trivia. De åtta nästa största arenorna i världen är alla amerikanska fotbollsarenor (främst byggda för kollegialt fotboll), den näst största stadion bakom Rungrado 1 maj Stadium är Michigan Stadium, hem för University of Michigan Wolverines, som rymmer 107,601 åskådare.

 Nicor.