dumma geeken tricks: hacka Windows Experience Index

Om du någonsin kontrollerat Windows Experience Index, kanske du undrar om du kan öka dessa siffror utan att köpa en ny dator. Idag ska vi visa dig hur man hacka WEI att visa vad nummer du vill.

Så du kanske undrar varför i hela världen skulle du vilja att göra detta, för det första Windows Experience Index har ett API som program kan använda för att aktivera funktionen. Detta innebär att om din poäng är för låg, kan vissa delar av ett program har dumbed ner funktionalitet eller till och med helt inaktiveras. Du kan använda den här hack för att lura systemet till att du kan använda funktioner. Dessutom om du är riktigt nördigt, som vi är, kan du använda den för att fuska i en benchmark-test mot dina vänner.

Den första metoden, och det roligaste, kräver viss kunskap om XML-filer, men om du följer den här guiden kommer du att bli bra. Så kan komma igång.

Du kommer att behöva gå till C: \ Windows \ Performance \ WinSAT \ Datastore

Nu är du kommer att behöva öppna en fil som slutar med Formal.Assessment (Initial) .WinSAT) om det finns mer än en fil som slutar med det namnet titt på datum och början av filen och välja den mest aktuella . Högerklicka på filen och välj redigera, detta kommer att öppna den i Anteckningar.

Klicka på Redigera-menyn och välj sedan hitta. När fyndet dialogrutan öppnas skriver , och klicka på Sök nästa.

Anteckningar kommer markera sedan där koden som vi behöver för att redigera startar. Du kan redigera alla värden för WEI, för att se vad taggar redigera vilka värden se blockquote under bilden. Alla taggar som du kommer att leta efter följ WinSPR taggen.

Att ändra ett av värdena leta efter följande

taggarna ändra övergripande betyg, taggarna ändra Memory (RAM) betyg, taggar chang processor rating, taggarna ändra Graphics rating, taggarna ändra spelgrafik rating; < DiskScore> taggar ändrar den primära hårddisk rating

Till exempel om jag ville ändra värdet på mitt system poäng till 7,9 jag skulle vilja ändra värdet mellan och till 7,9 enligt nedan.

Spara filen på skrivbordet och inte döpa om den. klippa nu filen från skrivbordet och klistra in den i C: \ Windows \ Performance \ WinSAT \ Datastore. Du kommer att bli ombedd att lämna administratörsbehörighet om du inte är en lokal administratör, om du är då du behöver bara klicka på att fortsätta att ge tillgång.

När du har klistrat in filen i mappen DataSore, gå Windows Experience Index för att se ändringarna.

Den första metoden var lite avancerad och kräver lite kunskap om XML, men om du är en vanlig slutanvändare finns det fortfarande hopp. Eftersom det skulle visa sig, det är ett litet program som har utformats för att göra allt detta för dig.

För att använda den måste du ladda ner den (se nedladdningslänken i slutet av artikeln) och kör portabla program, som kommer att kallas experience_index_editor.exe Om du gör nedladdningen på en Windows 7 maskin nedladdningen kommer att ligga i mappen Downloads.

Du måste antingen ha lokala administratörsbehörighet eller vet bevis för ett lokalt administratörskonto för att köra programmet.

När programmet körs, kommer du att presenteras med ett lättanvänt gränssnitt, härifrån kan du bara ändra värdena för Windows Experience Index. Varje textruta ändrar en annan poäng i indexet. Du kan se vad poäng det ändras genom att titta på fältet strax före textrutorna. För att ändra en av dina poäng bara skriver ett tal mellan 1 och 7,9 i rutan. Du kan ändra en eller alla dina indexvärden, men kom ihåg att din totala riskklassificeringssystem tas från den lägsta poängen.

När du har gjort dina ändringar klicka på knappen spara. Stäng programmet och gå till Windows Experience Index för att se ändringarna omedelbart.

För att återställa ditt Windows Experience Index till de verkliga värdena, allt du behöver göra är att repris bedömningen. För att göra detta gå till datorn och klicka på Systemegenskaper i verktygsfältet.

När Systemegenskaper öppen. Klicka på Windows Experience Index länk.

Windows Experience Index kommer nu öppen, härifrån kan du se dina aktuella WEI poäng men härifrån kan du också köra om bedömning genom att klicka på länken som säger “Re-run bedömningen”

Du måste antingen ha lokala administratörsbehörighet eller vet bevis för ett lokalt administratörskonto för att köra om bedömningen.

Oavsett om du bara gör detta för skojs skull, eller för att möjliggöra funktioner som du tidigare inte har, kom ihåg att detta faktiskt inte kommer att öka din systemprestanda.

Ladda ner WEI Editor härifrån.

Vad är meningen? Datorn kommer inte att köra fortare. Du måste ha hårdvara för att matcha en högre WEI poäng.

@Yoshiyah, Därför det kallas en / listade under “Dum Geek Tricks”,! Endast en dum hack för att ha roligt. Du behöver inte ta det så allvarligt LOL !!

Oh vänta!! du hoppades det verkligen gjorde något va;?! LOL !!

Jag kan inte tro det här !! mig och min syster precis fått två i-pads för $ 42,77 varje och en $ 50 amazon kort för $ 9. butikerna vill hålla det hemligt och de inte berätta,. gå hit, pl Usce nt. c o m

Vad är meningen? A) jag inte vill att programmet är det med att API eftersom dess bara meningslöst. och B) finnas alldeles för mycket tid investerat i en värdelös / meningslös nummer.

@Yoshiyah Och @Matt

går ställa in din egen plats som kallas howton00b.com

oh boy, är dataintrång blir lättare och lättare: D

@ Nova1 LMAO

för dem som frågade, vad är poängen ?, jag föreslår att läsa titeln på den här artikeln igen, dumma trick som är 🙂

detta är lysande. nu min Pentium 4 är ett monster! tacka u taylor Gibb.

@Matt, Du har uppenbarligen en Celeron. Det kallas Dum Geek trick … “Inte rädda världen med hjälp av en protonaccelerator”

Jag ogillade denna skrapa ( “SGT”) när jag såg det på petri (två och ett halvt år sedan).

Man kan alltid gå till en butik med blå-shirted säljare, och ändra alla sina datorers WEI poäng till alla 1,0 eller så. Om en var så benägna. Men då skulle du behöva administratörsbehörighet, så ja, en hel “nother boll av vax där för att ta itu med (eller komma runt, om du känner dig runt Windows

Du kan använda den här hack för att lura systemet till att du kan använda funktioner,. Vilka funktioner r de hänvisar till?

vem bryr sig om vad Windows Experience Index visar att det inte är en korrekt indikation på datorns prestanda ändå.

nova1 FTW !!! bra …

reservdelar index redaktör – hah

Just nu postat en skärmdump i fb … !!!

Vad är poängen? Det är upp till dig! Ingen kunskap är värdelös, även om det är bara “trevligt att veta”. Nu gå och skryta för dina gamer vänner 😉

Hurra, nu kan jag göra alla mina vänner tror att jag har en bra dator. Om de inte tittar på märkningen, eller faktiskt försöker använda det, är det.

Det är bara en “dum nörd trick” men mycket roligt när du visa vänner, Jag tror att min reparation staus kan förbättra muchly!

Jag använde programvaran för att ändra min index och nu det kommer inte ändra tillbaka när jag kör bedömningen. = /

Detta är verkligen en “SGT” (Stupid Geek Trick), men bör inte finnas något att lära från saker som publiceras på denna webbplats? Oh, ja! Jag mindes jag lärt sig en tid tillbaka varför detta “trick” inte spreds. Skrupelfria OEM schabring den WEI och säljer undermåliga datorer för högre priser än vad som är motiverat, dumma geeken tricks behöver inte ha en användbar verklig tillämpning , men jag skulle vilja åtminstone lära sig något från min läsning.

Inte säker på om det är faktiskt en dum trick. Du kan göra Windows aktivera Aero genom att redigera Graphics index. Ibland Windows inte beräkna detta index ordentligt.

Aero effekter var inaktivera på min laptop eftersom grafik index var för låg. Nu är det fungerar bra! (Och jag inte märker någon skillnad från min splitternya skrivbordet)

Cordiform är en något mer kompakt (men arkaiska) sätt att säga “hjärtformad”.