ekonomin i landet nauru bygger nästan helt på export?

Svar: Bird avföring

För det senaste århundradet, har den lilla önationen Nauru vände en ganska hälsosam vinst exporterande fågel avföring. Nu, innan du föreställa ett land baserar hela sin ekonomi på lastning av fartyg med den typ av fågel avföring du skulle hitta beläggnings statyer i Central Park, vet att Nauru är i en unik position.

Sedan 1906 har 8,1 kvadratmeter mil ö som ligger i Mikronesien ögruppen i södra Stilla havet exporterar fågel avföring av båtlast i form av fosfat dras från nästan fossil fågel avföring kvar på ön för tusen år av sjöfarts fåglar. Regioner på ön som tvärhavs sätt poäng för fåglar hade tiotusentals pounds av hundra år gamla spillning som var extremt fosfat rik och hade kontinuerligt extraherats.

Tyvärr för medborgarna i Nauru de drabbade “peak avföring”, om man så vill, någon gång i början av 1980-talet och sedan dess har kämpat för att upprätthålla solvensen. Mellan en dåligt underhållen förtroende som förlorat en betydande del av den rikedom de hade fått i exportaffärer till en stint i sätta sig upp som ett skatteparadis för offshore banker har landet haft en kamp efter den andra i ansiktet på deras någonsin krymper och i huvudsak icke-förnybar resurs.

 US Department of Energy.