firade första google klotter vad?

Svar: The Burning Man Festival

På den genomsnittliga dag sökportal för populära sökmotorn Google är en minimalistisk affär, bara den enkla primära färgade företagets logotyp och sökrutan. Vid speciella tillfällen, dock Google klär upp sin logotyp för att fira allt från ikoniska människor (som Frank Lloyd Wright och H.G. Wells) till ikoniska saker (som LEGO klossar och PAC-MAN).

Även om sådana egna logotyper, så kallade Doodles, är nu ganska vanligt, i början av sökningen jätte de var få och långt mellan. Den allra första klotter var tänkt som en liten inre skämt mellan Googles grundare Larry Page och Sergey Brin, och fans av Burning Man Festival. År 1998 de två kommer att vara på kontoret för att delta i festivalen och bytte logotyp för att ha en Burning Man streckfigur bakom andra O i Google.

Två år senare, 2000, bad de Google praktikant Dennis Hwang att göra en doodle för nationaldagen. Doodle visade sig vara så populär de sätter Hwang ansvarig för att skapa Doodles för andra helgdagar, händelser och födelsedagar av kända och inflytelserika personer-over ett decennium och tusen Doodles senare är han fortfarande på det. Du kan se hela samlingen av tidigare Doodles på Google Doodle arkivet.