förenkla reguljära uttryck sök / ersätt med regexxer på Linux

Om du är trött på att hacka ihop kommandon i terminalen eller behöva öppna en gigantisk uppblåst IDE bara för att utföra söka och ersätta över ett antal filer, då Regexxer är verktyget för dig.

Reader Sergio vänt oss till denna stora ansökan inriktad på programmerare, men det kan vara användbart för alla hard-core geek, särskilt eftersom det är en trevlig liten fristående paket.

Installation för Debian / Ubuntu

sudo apt-get install regexxer

Det fina med det här verktyget är att du kan gå igenom och bekräfta om att ersätta eller hoppa för varje fil som hittas. Skriv bara in din vanliga uttryck eller sökord i sökrutan och tryck på Sök.

Ansökan hittar den första filen och visa den föreslagna ändringen i den lilla rutan nedan, och du kan välja att byta ut eller slå pilarna för att gå till nästa fil.

Det enda som denna app verkligen allvarligt saknas är möjligheten att spara sökningar för senare användning. Det är ingen Power, men det är gratis och öppen källkod.

Besök regexxer hemsida på Sourceforge

Argyle strumpor och andra kläder med den välkända diamant och linje mönstring på det som tröjor och leggings, härrör från tartan (mönster) i Clan Campbell, av Argyll i västra Skottland.