förhindra att ändra skärmsläckaren och tapeter i Windows 7

Ibland kanske du inte vill att användarna ska ha möjlighet att ändra Skärmsläckare och Wallpaper Windows 7 arbetsstationer. Idag tittar vi på hur man kan förebygga dem från att ändra den ena eller båda.

Du kan administrera datorer i hemmet eller på det lilla kontoret och tycker att det är irriterande när användarna ändrar kontinuerligt tapeter och skärmsläckare till något motbjudande. Många gånger de kan vara oerfarna användare och ladda ner dessa så kallade “underbara och fria” Screen Saver / Bakgrund paket från skumma webbplatser som innehåller massor av spionprogram. Hindra användare från att ändra dem är en annan användbart verktyg för att undvika slösaktiga tid att byta tillbaka saker.

Förhindra Ändra skärmsläckare & Wallpaper Använda grupprinciper

Obs: Denna metod använder Group Policy som inte finns i Home versioner på Windows 7.

Öppna Start-menyn och skriv gpedit.msc i sökrutan och tryck på Retur.

När lokala grupprinciper öppnas, gå till Användarkonfiguration \ Administrativa mallar \ Control Panel \ Anpassning. Sedan i den högra kolumnen dubbelklicka på Förhindra att ändra skrivbordsbakgrunden.

Kontrollera nu på knappen bredvid Enabled och klicka på OK.

Tillbaka på grupprincip Screen, dubbelklicka på Förhindra att ändra skärmsläckaren.

I nästa skärm väljer alternativknappen bredvid Aktivera, klicka på OK och stäng sedan av Principeditorn.

Nu när en användare går in i Anpassning avsnittet är bakgrundshyperlänken Desktop nu nedtonade och inaktiv. Lägg märke till meddelandet En eller flera av inställningarna på den här sidan har inaktiverats av systemadministratören längst ned i sektionen.

Om de klickar för att ändra skärmsläckaren kommer ett felmeddelande dyker upp att låta dem veta funktionen är inaktiverad.

Förhindra Ändra skärmsläckare & Wallpaper hjälp av en Registry Hack

Du kan också göra ett par Registry ändras för att hindra användare från att ändra Bakgrund och skärmsläckare … som kommer att arbeta på Home versioner av Windows 7. Innan du gör några Registry förändringar gör att du tillbaka upp först.

Öppna Registereditorn genom att skriva regedit i rutan Sök i Start-menyn och tryck på Retur.

Först börjar vi med Bakgrund. Navigera till HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Policies \ System och skapa en ny strängvärde och namnge den Bakgrund.

ändra sedan värdet uppgifter att peka på platsen för Wallpaper du vill att det ska alltid vara. Var i detta exempel är vår viktigaste bakgrundsbild på vår lokala enhet … klicka på OK.

Nu ska se till att de inte kan ändra skärmsläckaren. I samma plats i registret, måste vi göra ett nytt DWORD (32-bitars) Value.

Ge det värdet namnet NoDispScrSavPage och datavärdet “1” och klicka på OK.

Nära ur registret och starta om maskinen eller helt enkelt logga ut sedan på den igen för att ändringarna ska träda i kraft.

Resultat

För Bakgrunds, kan användaren fortfarande gå in och se valen, men om de försöker ändra det till något annat …

Det kommer bara att gå tillbaka till Personalization skärmen och inga ändringar kommer att göras, eftersom vi ange värdet endast vara bakgrunden vi angett.

Om användaren försöker att göra en ändring av skärmsläckaren, kommer hyperlänken nedtonad och inaktiv, och meddelandet En eller flera av inställningarna på den här sidan har inaktiverats av systemadministratören kommer att visas längst ner i avsnittet .

Slutsats

Om du är trött på användare som ändrar Bakgrund och skärmsläckare, och vill ha en annan väg för att undvika skadlig kod, låsa upp dessa inställningar kan hjälpa en hel del. Återigen, innan du gör några ändringar i registret, se till att backa upp det. Dessa inställningar bör arbeta i Vista och XP samt.

Bra artikel, tack!

Hur hittar jag andra registernycklar som avbildas till sådana inställningar i gpedit.msc UI?

Hur gör jag precis motsatsen till this.My admin har inaktiverat alla bra grejer i Win 7.Jag kan inte ändra bakgrundsbild, skärmsläckare eller använda aero theme.I försökte använda den omvända processen av vad sa i artikeln, men dess inte fungerar ut.

Nikhil, Domän politik växling lokala politik i en domänmiljö. Inget du kan göra, om inte din dator tas bort av domänen eller om policyn ändras domän bred. muhahahaha

Trots den utbredda uppfattningen att engelska är det officiella språket i USA, det finns ingen officiellt deklarerade språk.