förhindra en mediakatalog visas i Android galleri

Programmet Galleri på Android-enheter är lite aggressiv om skanning och lägga kataloger. Har en katalog som du vill hålla privat? Använd denna enkla knep för att hålla den ur programmet Galleri.

Om du vill använda programmet Galleri för att visa folk bilder av ditt barn / hund / home remodeling projekt och inte din flickvän bröst / dricka bedrifter / natt på klubben då detta tips är för dig. Som standard Android Galleri är aggressiva om att lägga media. Det förutsätter att om det är på SD-kortet då du vill ha den i ditt galleri för enkel åtkomst. Detta är inte alltid fallet och tack och lov, är det lätt att åtgärda. Vid datorn resor och tricks blogg beroendeframkallande tips de delar tre sätt du kan förhindra Gallery från att bli galen och indexera allt på din telefon. Hur gör du det här? Såhär

Använda någon filhanterare / Manager (såsom Astro File Manager eller File Expert), navigera till den katalog som du vill dolda och skapa en tom fil med namnet “.nomedia”.

Ett sätt att göra detta är att

Denna metod inaktiverar skanning media på den valda katalogen, vilket Galleri för att hoppa över katalogen helt vid lanseringen.

Starta om Gallery och katalog du har lagt the.nomedia fil till visas inte längre. För de två andra metoder, slå upp länken nedan.

Hur kan man förhindra en katalog från skannas av Android Gallery [Addictive Tips]

Jag gjorde “.nomedia” knep för att blockera mina filmer och TV-program (videofiler) från att visas i galleriet – arbetade som en charm. Nackdelen? Min videospelare, “Act en video” inte kunde se videofiler antingen o (jag var tvungen att manuellt söka efter dem – eller öppna dem från Astro.

Jag önskar att det fanns ett sätt att märka en mapp som “visa videospelare, men inte” galleriet “..”

Är det blockera innehållet i undermappar också,? Tack för tipset =)

Också kan du lösenordsskydda dina bilder med Vaulty gratis Döljer Bilder

https://market.android.com/details?id=com.theronrogers.vaultyfree&feature=search_result

Någon som vet om det finns en liknande trick som är specifik för en filtyp? Like.nopics or.nomusic?

Jag har skivomslag i min musik katalog och varje mapp för varje album visar upp på läktaren. Det är extremt irriterande med tanke på de enda bilder jag vill se i galleriet är alla i en mapp, men jag måste bläddra igenom hundratals för att hitta den. The.nomedia trick arbetat för att hålla musikmappar från att visas i galleriet appen men också gömde musik från alla program. Inte mycket hjälpsam trots allt …

Jag försökte detta helt någon gång tillbaka och det har en allvarlig nackdel – efter en telefon omstart, är alla filer i mappen med “.nomedia” fil raderas. Jag skojar inte. Säkerhetskopiera dina filer först och prova.

Denna “funktionen” bekräftades på en helt uppdaterad HTC Wildfire 2 månader tillbaka och på flera andra enheter som delas av sina ägare (google för forum). När jag stöter på denna “trick” Jag undrar varför denna varning inte tas tillsammans.

Klassiska amerikanska baseball låten “Take Me Out to the Ball Game” är skriven av Jack Norworth och tonsatt av Albert Von Tilzer, män som aldrig tidigare deltagit en baseballmatch.