freeware nedladdning webbplatser som inte tvingar crapware på dig

Det har gått mer än ett år sedan vi uppmärksammade crapware regelbundet pracka på intet ont anande användare genom ganska mycket alla stora freeware webbplats, inklusive den ärevördiga Source. Sedan dess har ett fåtal platser-inklusive Source sig-har börjat städa upp sin akt.

De flesta freeware nedladdning webbplatser fortfarande använda skumma taktik tyvärr plugga egna installatörer full av oönskade program och vilseledande reklam ner i halsen för att tjäna pengar. Men nu när några blir bättre, vi ville ge kredit där kredit är due så anser detta en pågående lista över webbplatser som har gjort saker rätt.

Vid slutet av januari 2016 var Source sålts till ett företag som heter BIZX, LLC. De nya ägarna började omedelbart städa upp Source, avsluta den kontroversiella “DevShare” program som lindade öppen källkod installatörer i junkware, ibland mot önskemål deras utvecklare. “Vi vill återställa vårt rykte som en pålitlig hem för öppen källkod, och detta var en klar första steg mot det. Vi är mer intresserade av att göra det rätta än att göra extra kortsiktiga vinster “, skrev de i sin meddelande.

Source verkar vara en pålitlig plats för att ladda ner programvara med öppen källkod från en gång.

Den näst viktigaste problem vilseledande “Download” -knapparna som driver dig till tredje parts webbplatser som erbjuder projekt med öppen källkod installatörer insvept i junkware-verkar också ha förbättrats. Vi har inte sett någon av dessa annonser på nya Source.

Tucows är en annan gammal nedladdningsplats gratisprogram som dukade under för frestelsen att packa sina installatörer med junkware. Tillbaka när vi undersökte en mängd olika hämtningsplatser, vi kallade nedladdning webbplats Tucows “en styggelse [att] bör tas bort från Internet” och fann att det var förmodligen värre än Download.com.

Den 3 maj 2016 meddelade Tucows att det också gjordes med denna praxis. Tucows är inte bara en nedladdning plats företaget också gör pengar på att sälja domännamn, mobiltelefon service och fiber Internet.

“För ett tag, vi kämpar för att gå bort från intäkterna” Tucows Michael Goldstein berättade. “Men vi har vuxit som en galning de senaste åren (från underbara kundfokuserade, prenumerationstjänster) och vi insåg att det inte längre är värt pengarna att förknippas med detta nonsens. Vi ansåg bara stänga webbplatsen för nedladdning av men beslutade det kändes mer rätt att hålla den igång (med bara en bråkdel av människors tid här) som ett slags public service. ”

Så där har ni det: Tucows erbjuder inte skräp längre. Det finns bara en liten bit av reklam för andra Tucows tjänster som domänregistrering.

Download.com slutligen avslutade sin “CNET Installer” program någon gång i början av 2016, även om det gjorde detta utan offentligt tillkännagivande. Nu kan du besöka Download.com och du får direktlänkar för att ladda ner program utan någon ytterligare junkware.

Denna webbplats har fortfarande en bit att gå, dock. Vi skulle vilja se dem städa upp sin reklam och att bli av med annonser med vilseledande gröna “Download” -knapparna som uppmuntrar besökare att klicka på fel sak. Men Download.com förtjänar beröm för att överge sin mycket hatade installatör.

Medan vi ändå håller på, bör vi lyfta fram några av hög kvalitet freeware nedladdning webbplatser som aldrig sålt sina användare, också.

FossHub är ett utmärkt nedladdningsplats som många projekt bytt till när de övergav Source. Det är en nedladdning webbhotellet för Foss (eller “FOSS”). FossHub har aldrig paket någon junkware med sina nedladdningar. Ladda ner sidor har bara en enda diskret reklam för att betala räkningarna-det är det. FossHub förblir pålitlig webbplats.

Ninite är också stor. För en stund var det bästa centraliserad plats för att få Windows freeware säkert, och ingenting har förändrats där. Bland de stora allmänna freeware nedladdning webbplatser, Ninite var den enda som inte kommer att försöka tvinga skräp på datorn, trots allt, är FossHub bara för öppen källkod.

Ninite erbjuder ett särskilt användbart verktyg för att snabbt ladda ner och installera program på en ny dator, och det har aldrig medföljande junkware. Ninite kan även du installera programvara som normalt har sin egen, utvecklare adde junkware och hoppar det åt dig. Till exempel kan du använda Ninite att installera Java utan det erbjuder Java vanliga installations junkware.

Dessa är inte de enda platser som du kan ladda ner programvara säkert, naturligtvis. Många mjukvaruprojekt erbjuder nedladdningar på sina egna hemsidor och dessa nedladdningar kan vara ren, även om många mjukvaruprojekt tjäna pengar genom att lägga junkware till sina egna nedladdningar.

GitHub är i allmänhet bra-för open-source projekt lagras på GitHub, kan du hämta den senaste programvaran bygger utan junkware. Men GitHub är mer om kod hosting och nedladdnings för användare som inte är utvecklare är inte så användarvänligt.

För stora freeware nedladdning webbplatser, FossHub, Ninite, Sourceforge och Tucows verkar vara de som inte ute efter dig. Vi vill gärna se fler hämta webbplatser följer Source och Tucows, men de behöver affärsmodeller som tillåter dem att tjäna pengar utan “potentiellt oönskade program.”

Denna lista kan se små nu, men förhoppningsvis denna trend fortsätter, och fler webbplatser börja städa upp sina handlingar och göra vad som är bäst för sina användare. Vårt mål är att hålla denna förteckning aktuell, så om och när fler platser klippa skiten (ware), kommer vi att lägga till dem i det här inlägget. Så håll ögonen öppna.

Sting sjunger backup sång på Dire Straits hitsingel pengar för ingenting, du kan höra honom mycket tydligt i början och slutet av låten sjunger “Jag vill ha min, jag vill ha min, jag vill ha min MTV” i falsett.