historia ethernet: 3Mbps till 100Gbps [nörd historia]

Det är i väggarna i ditt kontor, som av miles i datacenter, och en integrerad del av varje datanät. Läs upp på historien om den ödmjuka Ethernet-kabel.

Ars Technica delar en detaljerad historik över den allestädes närvarande kabeln. Deras historia börjar med de massiva och dyra klumpig LAN på 1970-talet och flyttar oss till detta, där billig gigabit Ethernet-nätverk blast HD-innehåll och massiva filer runt bostäder. Hit upp länken nedan för hela artikeln och mer Ethernet trivia än du kan skaka en hubb på.

Hastighets frågor: Hur Ethernet gick från 3MPBS till 100Gbps … och därefter [Ars Technica]

Länken tar dig till sidan 3 av 3 FYI. Jag önskar ARS skulle inte sätta darn restriktioner för att få en enda sida, gör min Instapaper mer rörig.

Jag var Bitr systemadministratören på Xerox Medical Division i mitten av 80-talet när vi ställa in nätverket på denna anläggning. Det fanns 20 arbetsstationer och koaxialkablar tog forever (det verkade). De splittringar utanför huvudstammen till varje station och inte att förglömma den avslutande motstånd. Men vi äntligen det. Det var ingenting jämfört med att utbilda alla användare.

Trots den utbredda uppfattningen att knäcka knogarna orsakar artrit, har inga vetenskapliga studier med framgång stött denna hypotes, den knakande ljud är i själva verket inte orsakas av dina ben eller leder faktiskt sprickbildning, men genom den spruckna små bubblor av gaser som byggts upp i ledvätska (en tjock smörjvätska mellan lederna).