hur-till nörd guide till 3D-skärmar och TV-apparater

Display-teknik har verkligen varit framåt och 3D börjar bli mycket vanligt, men med tillverkare som använder olika tekniker, kan det bli förvirrande snabbt. Vi är här för att hjälpa dig att avgöra att välja för din kommande inköp semester.

Bild beskurna från några tapeter som vi hade. Okänt ursprung.

Så julen är över oss, och du funderar på att skaffa eller skänka en ny skärm. 3D är överallt nu, och det blir billigare, så det är lätt att bara lägga till det till listan över funktioner du vill ha. En värld av 3D-TV och monitorer är ganska vild och komplicerat, dock. Vi har kommit en lång väg från Anaglyph 3D och röd / cyan glasögon, och det finns tre huvudsakliga tekniker som konkurrerar just nu. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar och denna guide bör hjälpa dig att avgöra vilken som är bäst för dig.

3D: Det är inte så här längre. (Bild av How-To Geek författare, Eric Z Goodnight)

Vi har gjort vår forskning här och tittat på hundratals bildskärmar och TV-apparater för att få verklig förstahandserfarenhet, men en sak som är särskilt sant om 3D är att alla ser saker lite annorlunda. Med detta sagt, vi har också gjort vårt bästa för att förklara vissa saker i utkanten av konsumentprodukter – saker som inte är överallt ännu, men kommer snart – så att du vet vad du letar efter om du bestämmer dig för att hålla rabatt på ditt köp.

För att förstå varför 3D är så det är, är det viktigt att förstå hur det fungerar. 3-dimensionella bilder är verkligen försöker att imitera hur fysiska objekt ses vare våra ögon.

Var och en av våra två ögon fokuserar på ett objekt framför oss, och eftersom våra ögon är inställda på ett litet avstånd från varandra, ser de två olika bilder. Försök att fokusera på något fot eller två bort från dig med ett öga stängt, sedan byta till det andra ögat. Lägg märke till hur perspektivförändringar? Väl din hjärna slags sätter dessa bilder tillsammans så att de står i fokus, och saker som är närmare eller längre bort är inte i fokus.

Alla 3D-teknik visar i huvudsak du två olika uppsättningar av bilder för att försöka replikera denna effekt. Där de skiljer sig är hur de presenterar dem för dig, och dessa skillnader kan leda till några drastiska effekter. De tre huvudsakliga typer av 3D-teknik som används i moderna skärmar är passiva, aktiva slutare, och glasögon-Free.

Inspirationen till den här artikeln kom från LG: s monter på BlizzCon. LG var vänlig nog att sponsra oss för händelsen, samt ge oss en specificering av de nyaste 3D monitor teknik nedan. Det finns en hel del olika saker som händer i världen av hem 3D-teknik, och vi trodde att det skulle vara en bra idé att visa dig alla detaljer i allt. Vi inkluderar en hel del av våra åsikter i avsnittet om ny teknik nedan, och de täcker LG: s teknik. Du behöver inte ta vårt ord för det, naturligtvis, och vi rekommenderar att du ta en titt på allt själv, även om du håller med våra åsikter. Bara dina ögon kommer att berätta vad som är bättre eller sämre.

Passiv 3D har funnits ett tag nu. Det är en glasögon-baserad teknik som fungerar genom polarisering av ljus, något som den har gemensamt med bra solglasögon. Ljus färdas i vågor, och i de flesta fall är de polariserade. Detta innebär att den riktning i vilken vågorna oscillerar är vinkelräta mot den riktning de färdas i. Bild hur ormar hasa vänster och höger när de rör sig framåt och du har idén. Nu, ljus kan hasa i alla möjliga riktningar, inte bara från sida till sida. Polariserade solglasögon minska bländning genom att filtrera ljus horisontellt (eftersom de flesta ljus som reflekteras från plana ytor är horisontellt polariserad). De vertikalt orienterade ljusvågor kan fortfarande passera, så att du fortfarande kan se, men den totala ljusreglering effekten finns kvar.

(Bild av Wikimedia Commons)

För några år sedan, passiv 3D-teknik används linjärt polariserat ljus på samma sätt som ovan. Två bilder visas på samma skärm, en med horisontellt polariserat ljus, och den andra med hjälp av vertikalt polariserat ljus. När du tittar på en film, ett öga ser bara den horisontella bilden och den andra ser bara den vertikala en. Nyare teknik har förändrats lite, men mer om det senare.

fördelar

Den trevliga delen om passiv 3D är att glasen är billiga. De flesta tv-apparater och bildskärmar kommer med ett par eller två, och extra dem kan köpas billigt eller lånat * från biografer. Det andra trevliga delen är att datorn inte behöver en dyr uppgradering för att visa video som kodats på detta sätt. Det är alla verkligen inbyggt i skärmen. Slutligen, du får hela bildfrekvens på videon. Om din TV / monitor visar vid 240 Hz, är varje öga få bilder på 240 Hz.

* How-To Geek inte tolererar stöld eller lån av egendom som inte hör till användaren. Du stjäla på egen risk.

nackdelar

Den största nackdelen är att, som på grund av mekanismen, polariserade glasögon gör bilder mörkare. Även om detta kanske inte är så illa på en datorskärm kan du öka ljusstyrkan på, det är verkligen stort bakslag för alla typer av hemmabio inrättas alls. Allvarligt, kan detta verkligen göra hemmabio “3D förmågor värdelös. Det finns några förändringar som sker med passiv 3D som mildra detta, men, men vi kommer att diskutera det lite senare.

Aktiv slutare är nyare än passiv teknik. Här, glasögon du använder är inte enkla plastfilter, de är batteridrivna enheter som känsligt är finslipade. Vad som händer är dina visnings växlar bilder var och en av de två perspektiven, och dina glasögon synkronisera med uppdateringsfrekvensen. När bilden för höger öga visas, glasögon använder en slutare över vänster öga. När bilden för vänster öga visas, glasögon flyttar slutaren på höger öga. På detta sätt är varje öga att få en bild, och den kommer att varje öga en-på-en-gång i snabb växling.

fördelar

Bilderna tittade genom aktiv slutare är ljusa och levande, och kvaliteten totalt sett är ganska bra. På grund av hur tekniken fungerar, är varje öga får hälften av bildhastighet, så 240 Hz video innebär att varje öga blir 120 bilder per sekund. För att vara ärlig, men det är svårt att lägga märke till, särskilt på mer avancerade TV. Varför? Väl ljusa och levande bild kompensera för det, och eftersom vi pratar om flera ramar än ögat kan se hur som helst, är det oftast inte en stor sak. Din lycka kan variera, dock.

En stor fördel är att tekniken fungerar mycket bra med flera bildskärmar, vilket verkar lite förvånande när man betänker hur det fungerar. Det är inte att passiv inte fungerar bra, men aktiv slutare har på något sätt en punch till det som är svårt att beskriva.

Med dessa olika 3D-teknik alla konkurrerande, är det svårt att se standardisering. Men Sony, Panasonic, Samsung, och tretton andra företag banding tillsammans för att fokusera på en enda universell typ av aktiva slutarglasögon. För teknik som fortfarande i en vild fas, verkar detta ganska lovande.

nackdelar

Det finns gott om nackdelar här, eftersom tekniken är ny. Först, om du är på äldre hårdvara, behöver du en större uppgradering. Om du har en riktigt senaste NVidia kort, då kanske du kan aktivera aktiv slutare 3D om du har glasögon och uppdaterade drivrutiner. De flesta människor kommer dock att behöva få ett nytt grafikkort åtminstone.

Om TV: n är baserad på aktiv slutare, du uppenbarligen inte kommer att behöva uppgradering, men det kommer fortfarande att vara dyra. Nästa problem är att glasen är dyra. Verkligen dyrt. Billiga uppsättningar kan vara runt $ 50, och de flesta tillverkare säljer sina glasögon för $ 100-150. Om du vill ha en familjevänlig hemmabioupplevelse kan du enkelt betala en extra $ 400 dollar på toppen av TV för att få det. Och, för att extra pengar, du får glasögon som är bara bra så länge på en laddning. Ja, dessa glas har ett batteri som behöver laddas, och du kan bara titta så mycket på en enda laddning. Somliga klagar också om vikten och komfort av glasen, och detta kan definitivt väga in på huvudvärk. Mer om det i en bit.

En annan fråga är att om du har snävt på någon av ovanstående punkter, kan slutarhastighet på glasögonen går allt så något ur synk med videon vilket ger “spökbilder”. Det är en effekt där man ser en bit av den andra bilden som du inte bör se och verkligen dödar 3D-effekten och bildkvalitet. Detta kan också inträffa när batteriet urladdas på dig glasögonen. Detta är inte begränsat till aktiv slutare 3D – passiv kan möta detta också – men det är definitivt mer uttalad.

Inte alla aktiva shutter glasögon är ful och opraktisk. Dessa är SSG-3700CR-talet av Samsung, och de har även en förmåga trådlös laddning.

Den sista frågan är en riktigt stor en. Många människor klagar över huvudvärk efter att ha sett 3D via aktiv slutare för en längre tid. 3D i allmänhet, oavsett typ, är benägen att ge människor huvudvärk eftersom det är ett trick av hjärnan. Dina ögon se TV, utan att fokusera på 3D-bild, måste de fokusera på ett plan som är mycket närmare, kanske halva avståndet eller mindre. Detta är ännu kortare för bildskärmar. Nu kan förening detta med motsvarande rör sig snabbt syna-lappar, och du får huvudvärk ganska snabbt.

Efter en del efterforskningar på nätet, det finns en hel del anekdotiska rapporter som uppskattar 2-3 timmar innan detta sker. Vissa människor kan inte pågå i mer än en timme, medan andra har mycket få problem. Detta är anledningen till att du kan inte bara demo en 3D-TV för ett par minuter och bara köpa den. Det är mycket bättre om du har en vän som har en där du kan titta på en för ett tag. På det hela taget, skärmar är inte mycket annorlunda. Spökbilder är lite mer framträdande, oftast när systemet släpar, och det är lite av en kompromiss mellan bildkvalitet och är ghost fritt. För vad det är värt, aktiv slutare baserade skärmar är förmodligen mer lönsamt än TV. Det är en mer personlig upplevelse av naturen, så du är mindre sannolikt att behöva köpa fler 3D-glasögon och du kan styra upplevelsen bättre med datorn.

Autostereoskopisk skärmar, även känd som “glasögon-free” visas, är mycket nytt på marknaden. Det finns några olika sätt dessa TV-apparater och bildskärmar arbetar.

Parallax Barrier skärmar som Nintendo 3DS, använda någon form av barriär med vertikalt orienterade slitsar. Lite ljus blockeras av varje öga, så att de var och visa en annan bild. De används för att blockera pixlar från framför skärmen, men nu blockera de ljuset från bakgrundsbelysningen, vilket gör enheten mer energieffektiva och bilden ljusare.

(Bild av Wikimedia Commons)

Linsformade arrayer använder linser för att fokusera varje öga på en annan del av bilden. Båda dessa typer är beroende av korrekt placering av betraktaren. Du skulle behöva sitta i en bra plats för 3D-effekten ska fungera, och om du flyttar alltför mycket, förlorar du den.

En tredje typ använder en kamera för att aktivt spåra där tittarna är i rummet, och kan justera bilden därefter. Överraskande, det finns vissa TV som kan göra detta för upp till tre personer, men dessa modeller är dyra och inte vanliga ännu.

fördelar

Det är ganska mycket det (bortsett från 3D själv, naturligtvis).

nackdelar

Först och främst, kräver denna teknik tweaking för att få precis rätt. Det är lätt nog med något som Nintendo 3DS – det finns ett skjutreglage för att justera brännvidden – men med stor TV i ett hemmabio, är det mer komplicerat. Du har begränsad betraktningsvinklar, och så du behöva justera sittplatser om du inte kan justera TV eller bildskärm. Dessutom, om du flyttar eller rastlösa mycket, hittar du att du kommer att förlora 3D-effekten ofta. Som kan vara ett problem med den 3DS, eftersom det är en handhållen enhet, men det kan också vara ett problem på många TV-apparater. Du kommer att upptäcka att du inte bara kan plop själv på soffan i every vilket sätt och har det “bara fungerar.” Inte nödvändigtvis en del breaker på egen hand, men det finns andra nackdelar att överväga.

Som vi just sagt, har du begränsad betraktningsvinklar. Det innebär begränsade tittare, eftersom du bara kan ha så många människor på samma ställe. Även när du har en kamera, är det vanligtvis maximala antalet personer som kan spåras tre. Ha detta i åtanke om du är på marknaden för en TV.

Slutligen finns det en del av bildförvrängning. Många människor rapporterar mörka band som löper längs skärmen, vilket är vettigt med tanke på hur parallax barriär visar arbete. Även med förändringen i teknik vi nämnde ovan, är det långt ifrån perfekt. Dessutom kommer eftersom effekten produceras genom att blockera ljus i en riktning, ibland saker i bakgrunden förvrängs och sträcks ut på ett sätt de inte borde vara.

Precis som HDTV, 3D-TV är ganska meningslöst om du inte har innehåll att titta i 3D. Eftersom 3D-kanaler är jämförelsevis få och långt mellan, kan du inte få så mycket användning av TV: n som du tror. Var noga med att kontrollera och se om din innehållsleverantören har 3D-kanaler, och fundera över om du är villig att betala extra belopp varje månad för dem. Real 3D är där det händer, och detta gäller streaming och Blu-ray också. Medan 3D är att plocka upp, det finns inte tillräckligt givande media ute – ännu.

För att kompensera för detta faktum, många TV-apparater och bildskärmar inte erbjuda en 3D-konvertering förmåga. I denna process, är den inkommande video analyseras och specifika objekt identifieras och har en till eller tas bort djup. Även om detta verkar trevligt, det är verkligen inte så bra. Alla konverterade innehåll verkar vara en billig knock-off av infödda 3D-innehåll, oavsett hur bra det verkar. Och medan tekniken fungerar bra för många saker – RTS-spel som Starcraft 2, till exempel – det fungerar inte för allt. Och man vet aldrig hur det ska vara, eftersom varje företag gör sin omvandlingsprocess på olika sätt, vilket i sin tur påverkar olika mediekällor på olika sätt.

Ett bra sätt att påpeka skillnaden är med några filmer. Medan James Camerons Avatar är ett exempel på infödda 3D, är The Clash of the Titans ett exempel på 2D konverteras till 3D. Processen har blivit bättre sedan dess – De odödliga omvandlades och ser mycket bättre än Clash – men det är fortfarande inte lika fast som infödda 3D.

Slutligen har inbyggt 3D olika format. De flesta enheter kommer att arbeta med mer än en, och vissa kommer att behöva konvertera mellan dem. På det hela taget, behöver du inte oroa dig för mycket, det verkar, men det är värt att påpeka att det inte finns någon enhetlig standard ännu.

3D-tekniken är fortfarande aggressivt utvecklas. Vi har haft en chans att kolla in några specifika modeller som tog saker till nästa steg. Ännu viktigare, de båda visar några viktiga trender för att titta efter, om du bestämmer dig för att vänta på 3D köp.

LG D2342P

Vi fick en chans att tillbringa några riktiga kvalitetstid med denna bildskärm, artighet av LG (som en påminnelse, de sponsrar oss på BlizzCon 2011). Detta verkar som en vanlig 23 “1080p 3D-skärm, men det några viktiga saker som verkligen skiljer det. Denna speciella display (bland annat som planeras för release) använder passiv 3D-teknik. Men, i stället för den vanliga linjära polarisationen, använder cirkulär polarisering denna display. Effekten är tänkt att dramatiskt minska dunklet som är typiskt för passiv 3D-teknik. I praktiken, video var ca 50% ljusare, åtminstone i våra ögon, och LED-bakgrundsbelysning i displayen hjälpte också till med det. Detta är faktiskt hur 3D med hjälp av RealD Cinema systemet gör det i teatrar, så dessa glasögon skulle vara förenligt.

De andra tweaks som LG kommit till denna display är mer subtil, men definitivt visar det går framåt. För det första använder den HDMI 1.4, så om du vill koppla in en Xbox 360 eller en PS3, bör du inte ha några problem. För det andra, LG utvecklats mycket nådigt clip-ons för dem av oss som var glasögon. Inga fler kämpar för att passa 3D-glasögon över din normala dem!

Dessa klipp direkt på, och kan vända upp liksom. Det är en liten touch, men de som är verkligen uppskattat. LG berättade att de skulle innefatta ett par med bildskärmen, men pressmeddelandet säger att de inkluderar vanliga glasögon. I båda fallen kan båda typerna av glasögon kan köpas för ca $ 10 styck.

LG: s pracka sin omvandlingsprocess som skulle fungera auto med allt. Vi spelade faktiskt den nya Starcraft 2 expansion för över en timme på BlizzCon. Omvandlingsprocessen var faktiskt ganska bra med det. Självklart, vissa saker fungerar bättre än andra – till exempel text fasansfulla i kombination med 3D-effekt – men den samlade erfarenheten var vid low-end av toppskiktet. Och det finns ingen programvara för anpassning, allt görs på monitorn genom inställningsmenyn.

Såvitt infödda 3D går, såg det bra, och var ganska fast. Displayen möjliggör också tre olika typer av 3D beroende på vilket format du använder, så att du vet att det finns åtminstone några kompatibilitet.

Slutligen, och kanske viktigast av allt, är detta pris. LG har försökt att aggressivt driva denna, och MSRP av D2343P är $ 349. Med detta sagt, LG berättade att de har kört en promo och det var på nätet för $ 299 på de flesta håll, och Amazon har även den för så lite som $ 264. Uttryckt på ett annat sätt, prisskillnaden mellan denna bildskärm och en annan kvalitet 23 “LED-skärm (säg, Asus VS247H-P) är mindre än $ 80. Det $ 80 får du 3D med konvertering och ett par glasögon. Det är inte helt impuls köpa territorium, men när bidraget för kvalitet 3D är att låg, är stark frestelsen.

Nackdelarna är få, men framträdande. Spökbilder definitivt inträffar, och medan subtila ibland, det är vanligare än vi skulle vilja. För det andra skulle vi fortfarande oroa sig för hur väl detta skulle fungera med spel på det hela taget, och speciellt med online-spel på PS3 och Xbox 360. Det finns en liten fördröjning medan konvertera video, och små förseningar kan leda till omedelbar död med spel liknande FPSS. På det hela taget är det inte perfekt, men det är ett bra paket, och det är mycket attraktiva på grund av den förhållandevis låga priset.

Toshiba ZL2 Series

(Bild av Gadgets5)

The Verge gjorde en stor översyn på den här. Det är en härlig 55 “TV som fungerar på samma sätt som Lenticular Array glasögon-Free. Men kombinerar också ansiktsspårning för att uppnå det rätt, och tillåter upp till nio samtidiga betraktningsvinklar. Det blåser allt annat ur vad som helst. Åh, och nämnde vi att det är i HD? Inte din vanliga 1080p, heller. Denna sak är i 4K2K – 3840 × 2160, 4x den aktuella normen av 1920 × 1080. De röda kammar som har svepande filmproduktion nyligen kan skjuta native vid eller mycket nära denna resolution. Kan du tänka dig att titta på en film på den resolution som filmades i? Det också, 4x den nuvarande normen?

Naturligtvis har det också en 3D-konverteringsmotor inbyggd, men funktionen vi verkligen gillar är möjligheten att ändra djupet (inte bara för fokus, men för den totala effekten) i 3D. Det är mycket mer anpassningsbar än många andra glasögon-free apparater ute. Du kan läsa mer i pressmeddelandet (pdf).

Det finns, naturligtvis, nackdelar. Medan bilden är verkligen ljus och verkligen hög kvalitet, gör det visar några av dessa svarta vertikala strimmor vi nämnde i glasen-Free ovan. Och som du kan förvänta dig, är priset galen. Det uppskattas att kosta ca € 7999 när det släpper någon gång i december. Det är definitivt värt att checka ut om, det är en upplevelse.

LG Dual Play

En mycket intressant funktion som LG har gjort det möjligt med sin passiva 3D teknik är “Dual Play”. Använda modifierade glasögon, kan två personer spela ett flerspelarspel utan att använda en inställnings delad skärm. Istället för att varje par glasögon som har en lins för vänster öga bilden och en lins för höger öga bild, har ett par både linser som kan se den vänstra ögonbilden, och det andra paret för den högra ögonbilden. (Nu vet du hur du gör din egen, om du inte vill köpa dem!) Varje spelare får en full-screen 2D-bild, och ingen av spelarna ser andra skärm. Många av LG: s Cinema 3D-tv klarar av detta, och spel kommer att arbeta med detta automatiskt genom att bara aktivera rätt inställning på TV: n. Naturligtvis kan de bättre utnyttja funktionen genom att erbjuda inbyggt stöd.

När det gäller erfarenhet, får du några spökbilder av den andra personens skärm. Samtidigt, spela Halo CE med en annan person i helskärmsläge är fortfarande häftigt. Det ska bli intressant att se om denna typ av teknik kan bli en bred standard.

Sonys HMZT1 Personal 3D Viewer

Framtiden är här. Sony har gjort det möjligt – om än på 800 $ – en personlig 3D-visningen, direkt ur science fiction. Här är ett roligt spel: prova och namn som många science fiction-serie som du kan på 30 sekunder dessa.

I vilket fall som helst, har The Verge ännu en stor översyn för dessa, men här är en sammanfattning. De integrerade hörlurar är inte stor, och det finns ingen AUX-ingång så att du inte kan byta ut dem. Enhetens framtung, så det kan bli obekvämt efter några timmars användning. Linserna framför de små 720P skärmar är en verklig smärta för att få placerad precis rätt. Men, är bilden fantastisk, naturliga och helt personlig. Och det finns en DIY virtuell verklighet hacka redan ute för det.

Det är inte riktigt praktiskt och det finns gott om saker som behöver ändras, men Sonys visat att det är definitivt möjligt. I en iteration eller två, kan detta verkligen vara något häpnadsväckande.

Allt handlar om vad du föredrar. Vi kan inte nog betona hur viktigt det är för dig att vara ute och se det här själv. Eller, alternativt, se till att det finns en bra politik för återvändande från din favorit onlinebutik. Saker som inte kan störa dig medan du tittar på 15 minuter kan göra dig galen efter 2 timmar. Och om du är i butikerna, se till att säljarna har det på rätt kanal. Många rapporterar att de billigare / försäljning modeller är inställda på standard definition kanaler för att kasta bort outbildade köpare och övertyga dem mot de dyrare modellerna.

Vi har redan HTG Guide till HDTV Technology, samt hur man väljer rätt datorskärm, och båda dessa guider fortfarande till stor del håller streck. Det enda undantaget är att många skärmar – särskilt 3D-aktiverade sådana – använder HDMI som standardkontakt nu istället för DVI. HDMI 1.4 är bakåtkompatibel med normal halt, men krävs för 3D-innehåll. Det inkluderar att spela 3D-innehåll med hjälp av din PS3 och / eller Xbox 360. Du måste också använda en HDMI 1.4-kompatibel kabel, och eftersom detta är alla digitala, slösa inte dina pengar på dyra märken.

Och om din överens om aktiv slutare, passiva, eller glas-fri teknisk, jag tror att vi alla kan enas om att de är alla bättre än dessa

(Bild av Wikimedia Commons)

Har du en 3D-TV eller bildskärm? Har en expertkunskap egen? Sprid kärlek i kommentarerna nedan, och alla våra läsare kommer att kunna dra nytta.

Jag köpte nyligen LG 55lw6500 passiva 3D LED och hittills dess varit väl värt besväret. Jag använder EVGA GTS 450 grafikkort och dess awesome speciellt när du spelar infödda 3D bluray-talet.

3D är en nyhet i bästa fall.

Tack för din tid och bra information du levererar till allmänheten,. Ha en trevlig jul och Gott Nytt År 2012

Dr / Rev Angel Figueredo

2011/12/14

Jag köpte en 3D-tv och 3D Blu-ray hemmabiosystem denna månad. Jag är helt underblåst på bildkvaliteten. Inte nöjd med bristen på infödda 3D tillgängliga filmer där ute idag.

Vi köpte en Samsung 7000-serien 55 “3D LED-TV i februari och jag har varit mycket nöjd med bildkvaliteten både när du tittar på 3D och vanlig 2D samt och har inte haft några huvudvärk genom att använda de aktiva shutter glasögon för över två timmar.

Min största besvikelse, som Chuck Eichhorn nämner ovan, är bristen på 3D-innehåll tillgängligt för ett rimligt pris. Jag gjorde upptäcka att Walmart streamingtjänst, VuDu har 3D-titlar tillgängliga för direktuppspelning på en pay-per-view-basis och jag testade Tron Legacy trailern för att se om det fungerade bra och det fungerade bra, men än så länge har jag bara sett en några 3D-titlar listas där. Jag hoppades Netflix skulle lägga till 3D-titlar till sina erbjudanden. Jag skrev till dem och föreslog att de av oss som äger 3D uppsättningar ens skulle vara villiga att betala en liten premie för att beställa en 3D-titel, men jag har inte sett några steg i den riktningen. Jag läste också att Discovery övervägde att erbjuda en kanal för 3D-innehåll, men som inte har hänt heller.

Jag var nyligen särskilt oroade över att se att “Rise of the Apornas planet” som släpptes i 3D på teatrar inte utannonserade som finns i en 3D-combo pack. Vi är redan ont om 3D-innehåll eftersom endast en handfull filmer släpps i 3D, men om de få titlar är då inte släppt i 3D på Blu-Ray, med 3D-kapabla TV verkar ganska meningslöst! Åtminstone under helgerna har jag sett för försäljning av 3D Blu-Ray och lyckades haffa kopior av Captain America och Conan men Thor fortfarande håller rätt där uppe på $ 35. En mycket mer tilltalande pris är $ 19 – $ 22. När allt kommer omkring, vi är de som har investerat nära till $ 2.000 i en 3D set!

Jag ville nämna att Samsung erbjuder en gratis speciell app för deras 3D-kapabla smarta TV-apparater kallas Utforska 3D som faktiskt innehåller några trevliga 3D naturprogram. Kanske Samsung kommer att ta ledningen för att utveckla en prenumerations 3D service för dem av oss som har investerat i detta förnyade teknik eller åtminstone använda sitt företags muskler för att erbjuda sina registrerade kunder rabatter på det lilla 3D-innehåll är tillgängligt.

När det gäller själva tekniken, jag vet att det finns de höga ögonbrynen ute som tror att 3D bör alltid vara subtil och har påverkat filmskapare nog så att några titlar göra mycket mer än lägga bakåt djup till varje scen. Jag tror att det är som att ge dig bara hälften av tekniken förmåga men. Jag vill inte nödvändigtvis spjut flyger mot mitt huvud i varje film som de gamla ostliknande 3D-filmer på 50-talet, men jag skulle vilja känna bilden komma ut i rummet för att ge en verkligt uppslukande upplevelse ändå. Tillbaka i 2000, deltog jag en IMAX 3D-presentation med titeln “tillbaka till krita” på Luxor Hotel i Las Vegas när jag var där delta Comdex. Och IMAX 3D var så realistiskt att det gav mig en känsla som jag var faktiskt tittar över axeln av en arkeolog på en utgrävning. Tyvärr har jag inte haft denna nivå av realism med eventuella hemsystem jag har testat hittills, även om jag inte vet om det är en faktor av hårdvaran eller film. Jag hålla hoppas …

verkligen haft information om 3D-tele-talet, tack agaiin

Jag är färgblind och det gamla kortet ombord glasögon fungerar inte för mig har det varit ett genombrott att du inte berätta?

Jag har nyligen inrättat en Acer 27 tums LED 3D-skärm för spel. 2x GTX 560Ti grafikkort SLI med NVIDIA 3D Vision.

Jag får felfri 3D-prestanda på 1920 x 1080 upplösning. Skyrim ser helt fantastiskt!

Jag använde också med skärm att spela Arkham City i 3D på X-Box 360. Det ser fantastiskt också.

Jag är inte super i 3D-filmer, men 3D-spel är mycket roligt.

Riktigt Nice artikel, detaljerad och förenklad, Great, tack.

försökte LG 55lw6500 och Panasonic GT50. Båda gjorde mig yr inom 45 minuter för att titta på en 3D-film. Jag var yr och förvirrad. Det utlöste även en migrän. 2D-3D var ännu värre. Jag tror att det är en riktigt liten andel av människor där ute som inte har några biverkningar från 3d. För mig är det verkligen gimicky. $ 300 för ett par glasögon och $ 30 för en film?

Jag är blind på ena ögat. Kommer 3D arbete för mig?

Växte upp titta på gamla 60 3D och har en Samsung 8000 3D-serien och är mycket nöjd med den nya teknik. Jag tycker även 3D hemma mer än på teatern. Jag är också en spelare och spela Black Op i 3D är jäkligt cool. Bevakade 2 fulla 3D-filmer rygg mot rygg och aldrig ens ögonen. Tog min flicka till Vegas och ville visa henne M & M världen 3D show, några minuter in i showen och jag var tvungen att slå bort på grund av yrsel och jag har sett showen innan utan negativ effekt. Jag höll på att närmare den här gången dock, så det finns vissa faktorer som ändrar din komfort nivå för säker.

Jag ser 3D som framtiden. Det är mer som vad vi ser plus underhållningsvärdet när de används till dess fulla omfattning är roligt. Behöver du mer innehåll för att se, men det kommer att ändras när uppsättningarna blir allt vanligare under 2012 och 2013. Du skrev en mycket bra artikel och det är uppskattat …

@Chris Tyvärr, nr. Min vän är blind på ena ögat och kan inte se 3D

Jag har en stereolupp som kommer att acceptera två TV-kameror. Jag vill producera en stereosignal som kommer att arbeta med en 3D-TV och slutarglasögon. Kamerorna Jag har nu firewire gränssnitt men jag kan ersätta dem med andra kameror inklusive de med SDI-utgång. Vet någon av en kommersiell källa för en multiplexer (eller vad man kallar dessa saker) som kommer att producera en signal som kommer att arbeta med 3D-TV (jag antar HDMI 1.4 skulle vara mitt första val). Matrox gör MC100 enhet som kommer att multiplexera två SDI signaler och har en HDMI-utgång, men jag vet inte om det kommer att fungera och ingen av Matrox leverantörer verkar veta

Tack

Jag är blind på ena ögat mest 3D verkar blured, Tack vare dess behandling, och du kommer att behöva bära glasögon för att se klart, bara det brukar vara i 3D.

Ingen av de officiella (icke-Guinness) världsrekord för bumerang kasta är, ironiskt nog, som innehas av australierna (landets där bumerang ursprung).