illaluktande doft av 1980-talet he-man actionfigur “stinkor” skapades med?

Svar: Patchouli olja

Om du var ett barn i början av 1980-talet, det finns en god chans att du minns He-Man: Masters of the Universe tecknad och kraftigt marknadsförs följeslagare leksaker. Bland leksakerna fanns en särskilt minnesvärd: Stinkor. Som namnet antyder, Stinkor luktade fruktansvärt (i He-Man kanon han var en skunk-man som hade magisk kontroll över sitt intensivt vidriga lukt).

Den ganska minnesvärda doften av actionfigur uppnåddes genom att impregnera plasten med doften av patchouli olja, ett beslut som vi kan bara anta predisponerade ovannämnda barn av 80-talet för att ta huvudet butiker och hälsokostbutiker var hemliga skurk hålor.

Om du till att samla in 1980 leksaker och orolig att det kanske Stinkor du äntligen hända på att slutföra din He-Man samling kommer att ha förlorat sin stank, försäkrar vi dig att oavsett process Mattel används som gott för åldrarna, vår erfarenhet med att hitta glömda -Om Stinkor siffror i vindar och garage försäljning är att tiden gör ingenting för att tråkig hans skunk-liknande befogenheter.

 Mattel.