installations ssh på routern för säker webbåtkomst från var som helst

Ansluta till Internet från Wi-Fi-hotspots, på jobbet eller någon annanstans hemifrån, exponerar data för onödiga risker. Du kan enkelt konfigurera din router för att stödja en säker tunnel och skydda din fjärrkontroll webbläsare trafik läsa vidare för att se hur.

Du kanske nyfiken varför du skulle även vilja att upprätta en säker tunnel från dina enheter till hemmarouter och vilka förmåner du skulle dra från ett sådant projekt. Låt oss lägga ut ett par olika scenarier som involverar du använder Internet för att illustrera fördelarna med säker tunnling.

Scenario ett: Du är på ett kafé med hjälp av din bärbara dator för att surfa på internet via sin Wi-Fi-anslutning. Data lämnar din Wi-Fi-modem, färdas genom luften okrypterat till Wi-Fi-nod i kaféet, och sedan vidare till större internet. Under sändningen från datorn till större Internet dina data är vidöppen. Vem som helst med ett WiFi-enheten i området kan vädra dina data. Det är så smärtsamt lätt att en motiverad 12 år gammal med en bärbar dator och en kopia av Firesheep kan snappa upp dina referenser för alla möjliga saker. Det är som om du är i ett rum fyllt med engelsk bara högtalare, prata i telefon talar mandarin. I samma ögonblick som någon som talar mandarin kinesiska kommer in (Wi-Fi sniffer) din pseudo-integritet splittras.

Scenario två: Du är på ett kafé med hjälp av din bärbara dator för att surfa på internet via sin Wi-Fi-anslutning igen. Denna gång du har skapat en krypterad tunnel mellan din bärbara dator och din router med SSH. Trafiken dirigeras genom denna tunnel direkt från din bärbara dator till din hemmarouter som fungerar som en proxyserver. Denna pipeline är ogenomtränglig till Wi-Fi Sniffer som skulle se något annat än en förvrängd ström av krypterade data. Oavsett hur lömsk etablering, hur osäker Wi-Fi-anslutning, förblir dina data i krypterad tunnel och bara lämnar den när den har nått ditt hem Internet-anslutning och utgångar till större internet.

I scenario en du surfar vidöppen, i scenario två du kan logga in på din bank eller andra privata webbplatser med samma förtroende som du skulle från din hemdator.

Även om vi använde Wi-Fi i vårt exempel kan du använda SSH-tunnel för att säkra en benhård anslutning till, säg, starta en webbläsare på ett fjärrnätverk och slå ett hål genom brandväggen för att surfa så fritt som på ditt hem anslutning.

Låter bra eller hur? Det är otroligt lätt att ställa upp så det finns ingen tid som den nuvarande du kan ha din SSH-tunnel igång inom en timme.

Det finns många sätt att installera en SSH-tunnel för att säkra din surfning. För denna handledning vi fokuserar på att inrätta en SSH-tunnel på enklast möjliga sätt med minsta möjliga krångel för en användare med en router och Windows-baserade datorer. Att följa med vår handledning du behöver följande saker

För vår guide kommer vi att använda tomat men instruktionerna är nästan identiska med de som du skulle följa för DD-WRT så om du kör DD-WRT gärna följa med. Om du inte har ändrat firmware på routern ta en titt guide till installation av DD-WRT och Tomato innan du fortsätter.

Även om det kan tyckas märkligt att hoppa rätt att generera nycklarna innan vi konfigurerar även SSH-servern, om vi har nycklarna redo vi kommer att kunna konfigurera servern i ett svep.

Ladda ner hela PuTTY paketet och extrahera den till en valfri mapp. Inne i mappen du hittar PUTTYGEN.EXE. Starta programmet och klicka på Nyckel -> Generera nyckelpar. Du ser en skärm mycket som den på bilden ovan, flytta musen runt för att generera slumpmässiga uppgifter för nyckelskapandeprocessen. När processen är klar din PuTTY Key Generator fönster ska se ut så här, gå vidare och ange ett starkt lösenord

När du har anslutit i ett lösenord, fortsätt och klicka på Spara privata nyckel. Stash resulting.PPK filen någonstans säker. Kopiera och klistra in innehållet i “Publik nyckel för att klistra …” låda i en tillfällig TXT dokument för nu.

Om du tänker använda flera enheter med din SSH-server (till exempel en bärbar dator, en netbook och en smartphone) du behöver för att generera nyckelpar för varje enhet. Gå vidare och generera lösenord, och spara de extra nyckelpar du behöver nu. Kontrollera att du kopierar och varje ny publik nyckel i din tillfälliga dokument klistra.

Både tomat och DD-WRT har inbyggd SSH-servrar. Detta är häftigt av två skäl. Först, det brukade vara en enorm smärta att telnet i routern för att manuellt installera en SSH-server och konfigurera den. För det andra, eftersom du kör din SSH-server på routern (vilket sannolikt förbrukar mindre ström än en glödlampa), aldrig måste du lämna din huvuddator på bara för en lätt SSH-server.

Öppna en webbläsare på en dator som är ansluten till det lokala nätverket. Navigera till webbgränssnittet för din router, för vår router-en Linksys WRT54G kör Tomat-adressen är http://192.168.1.1. Logga in till webbgränssnittet och navigera till Administration -> SSH Daemon. Det måste du kontrollera både Aktivera vid start och fjärråtkomst. Du kan ändra fjärrporten om du vill men den enda fördelen att göra så är att det marginellt obfuscates orsaken till att porten är öppen om skannar någon port dig. Avmarkera Tillåt Lösenord Logga in. Vi kommer inte att använda ett lösenord för inloggning för att komma åt routern på avstånd, vi kommer att använda ett nyckelpar.

Klistra in den publika nyckeln (s) du skapade i den sista delen av handledningen i den auktoriserade nycklar rutan. Varje nyckel bör vara sin egen post avskiljs med en radbrytning. Den första delen av nyckel ssh-rsa är mycket viktigt. Om du inte inkluderar det med varje publik nyckel de visas ogiltiga till SSH-servern.

Klicka på Start nu och rulla ned till botten av gränssnittet och klicka på Spara. På denna punkt din SSH-servern är igång.

Det är där det magiska händer. Du har ett nyckelpar, du har en server igång, men inget av det är av något värde om du kan fjärransluta från fältet och tunnel i din router. Tid att åka ut vår trogna bokförda kör Windows 7 och satte igång.

Först kopierar att PuTTY mappen du skapade på den andra datorn (eller helt enkelt ladda ner och extrahera den igen). Härifrån ut alla instruktioner är inriktade på fjärrdatorn. Om du körde spacklet Key Generator på din hemdator se till att du har gått över till din bärbara dator för resten av handledningen. Innan du kvittar du måste också se till att du har en kopia av the.PPK fil du har skapat. När du har Putty heras och the.PPK i hand, vi är redo att gå vidare.

Lansera kitt. Den första skärmen du ser är Session skärmen. Här måste du ange IP-adressen i ditt hem Internet-anslutning. Detta är inte IP på din router på det lokala LAN detta är IP i din modem / router som ses av omvärlden. Du hittar den genom att titta på de viktigaste statussidan i routerns webbgränssnitt. Ändra hamnen till 2222 (eller vad du ersattes i SSH Daemon konfigurationsprocessen). Se till att SSH är markerad. Gå vidare och ge din session ett namn så att du kan spara den för framtida bruk. Vi titeln vårt Tomat SSH.

Navigera via den vänstra panelen, ner till Connection -> Auth. Här måste du klicka på knappen Bläddra och välj the.PPK fil du sparade och förde över till din fjärrdatorn.

Även i SSH undermenyn fortsätta ner till SSH -> tunnlar. Det är här vi kommer att konfigurera PuTTY att fungera som proxyserver för mobil dator. Kontrollera båda rutorna under Port Forwarding. Nedan i Lägg till ny vidarebefordrade port avsnitt anger 80 för källporten och IP-adressen för din router för destinationen. Kontrollera Auto och Dynamic sedan på Lägg till.

Dubbelkolla att en post har dykt upp i överlämnat Ports rutan. Navigera tillbaka Sessions avsnittet och klicka på Spara igen för att spara alla dina konfigurationsarbete. Nu klicka på Öppna. PuTTY kommer att lansera ett terminalfönster. Du kan få en varning vid denna tidpunkt indikerar att serverns värd nyckel inte finns i registret. Gå vidare och bekräfta att du litar värden. Om du orolig för det kan du jämföra fingeravtryck strängen ger dig i varningsmeddelandet med fingeravtryck av nyckeln du skapade genom att ladda upp i PuTTY Key Generator. När du har öppnat kitt och klickade vidare varningen bör du se en skärm som ser ut så här

Vid terminalen behöver du bara göra två saker. Vid inloggningsprompten typ rot. Vid lösenord prompt din RSA nyckelring lösenord -Detta är det lösenord du skapade för några minuter sedan när du skapade din nyckel och inte routerns lösenord. Routern skal laddas och du är klar vid kommandotolken. Du har bildat en säker anslutning mellan PuTTY och hemroutern. Nu måste vi instruera dina program hur man får tillgång kitt.

Obs: Om du vill förenkla processen till priset av något minskar din säkerhet kan du skapa en nyckelpar utan lösenord och ange PuTTY att logga in på root-kontot automatiskt (du kan växla den här inställningen under Anslut -> Data -> Automatisk inloggning ). Detta minskar anslutningsprocessen PuTTY att helt enkelt öppna appen laddar profilen och klicka på Öppna.

Vid denna punkt i handledningen servern är igång, datorn är ansluten till det, och bara ett steg kvar. Du måste tala om viktiga tillämpningar att använda PuTTY som en proxyserver. Alla program som har stöd för SOCKS-protokollet kan kopplas till kitt såsom Firefox, mIRC, Thunderbird, och uTorrent, för att nämna några, om du är osäker på om ett program stödjer SOCKS gräva runt i alternativmenyerna eller dokumentationen. Detta är en kritisk faktor som inte bör förbises: all trafik inte dirigeras via PuTTY proxy som standard, det måste fästas på SOCKS server. Du kan till exempel ha en webbläsare där du aktiverat strumpor och en webbläsare där du inte kunde, både på samma maskin och en skulle kryptera din trafik och en skulle inte.

För våra syften vi vill säkra vår webbläsare, Firefox Portable, som är enkel nog. Konfigurationen för Firefox översätter till praktiskt taget alla program du behöver för att koppla in SOCKS information. Starta Firefox och gå till Inställningar -> Avancerat -> Inställningar. Från menyn Connection Settings, välj Manuell konfiguration proxy och under SOCKS Host plug in 127.0.0.1 -Du ansluta till PuTTY program som körs på den lokala datorn så att du måste sätta den lokala värden IP, inte IP på din router som du har skjutit i varje lucka så långt. Ställ in porten till 80, och klicka på OK.

Vi har en liten liten tweak att gälla innan vi är redo. Firefox, som standard, inte rutt DNS-förfrågningar via proxyservern. Detta innebär att trafiken alltid kommer att krypteras men någon snooping anslutningen skulle se alla dina önskemål. De skulle veta att du var på Facebook.com eller Gmail.com men de skulle inte kunna se något annat. Om du wan att styra dina DNS-förfrågningar genom SOCKS, måste du aktivera den.

Skriv about: config i adressfältet, och klicka sedan på “Jag ska vara försiktig, jag lovar!” Om du får en allvarlig varning om hur du kan skruva upp din webbläsare. Klistra network.proxy.socks_remote_dns till Filter: rutan och sedan högerklicka på posten för network.proxy.socks_remote_dns och växlas till True. Härifrån, kommer både surfning och dina DNS-förfrågningar skickas via SOCKS tunneln.

Även om vi konfigurerar vår webbläsare för SSH-all-the-tiden kanske du vill enkelt växla dina inställningar. Firefox har en praktisk förlängning, FoxyProxy, som gör det super lätt att växla dina proxyservrar på och av. Den stöder massor av konfigurationsalternativ som växlar mellan fullmakter baserat på den domän som du är på de webbplatser du besöker, etc. Om du vill ha möjlighet att lätt och automatiskt proxytjänst off beroende på om du är på hemma eller borta, till exempel FoxyProxy har du omfattas. Chrome-användare kommer att vilja kolla in Proxy Switchy! för liknande funktionalitet.

Låt oss se om allt fungerade som planerat, skall vi? För att testa saker vi öppnat två webbläsare: Chrome (sett till vänster) utan tunnel och Firefox (sett till höger) nyligen konfigurerade för att använda tunneln.

På vänster ser vi IP-adressen för Wi-Fi-nod vi ansluter till och till höger, artighet av vår SSH-tunnel, ser vi IP-adressen för vår avlägsen router. All Firefox trafik som dirigeras via SSH-servern. Framgång!

Har ett tips eller knep för att säkra fjärrtrafiken? Använd en SOCKS server / SSH med en särskild app och älskar det? Behöver du hjälp med att räkna ut hur du krypterar din trafik? Låt oss höra om det i kommentarerna.

En fråga. När jag satt upp allt på routern, behöver jag datorn hemma för att vara på, eller är servern på routern själv?

Servern drivs av inbyggda Linux i routern, så länge din bredbandsmodem och routern är på den enda andra komponenten du behöver är en fjärrdator med kitt och en SOCKS-aktiverat program som Firefox.

Du bör också titta på den fria (och bärbar) program som kallas MyEnTunnel. Det kan även köra genom spackel, men är något enklare att konfigurera och spara till en USB-enhet. Jag har använt det i flera år.

Frågetecken på detta. I stället för att gå in i en lång svar, jag hoppas uppriktigt läsarna kommer att forska SSH-servrar och ta reda på hur många alternativ de har. Handledningen här är mycket mer komplicerat än att sätta upp SSH måste vara. Den bästa insatsen, så man inte behöver lämna en maskin på hemma, är att använda Hotspot Shield eller någon annan gratis VPN-tjänst. Kort sagt, inte gå igång ut genom dörren för att köpa en Linksys router tänker Tomat och / eller DDWRT behövs eller att någon hamn nämns i artikeln är den enda hamnen som kommer att fungera. (En hel del att reda ut att göra detta till en livskraftig handledning, Jason.)

Bra artikel – men varför inte du visa var du vill spara inloggnings användarnamn i spacklet session så att du inte behöver skriva “root” varje gång som du ansluter? Eller visa att om man har gjort en “normal” kitt installera kan du dubbelklicka på your.ppk fil för att ha den lanserades med parad och fråga efter lösenord en gång men caching det för senare användning?

Ser också som du effektivt skapar en SOCKS proxy det skulle vara bra formulär för att få folk brukade använda “rätt” standard SOCKS port 1080, inte 80 som är uppenbarligen HTTP standardporten och så kan bli förvirrande om användare senare vill utöka sina kunskaper. Du kan givetvis använda något men om du utbilda människor, varför inte ge dem information värt att lära sig och komma ihåg?

@jasray: För det första är “howtogeek” där människor tycker om att lära sig att göra saker själva snarare än att bara använda en från hyllan produkten. För det andra att ställa in din egen SSH-server innebär att du inte litar på dina data till en tredje part. Vet du egentligen Hotspot Shield eller andra företag inte loggar din aktivitet, för att inte tala övervaka den ordentligt? Jag läste en artikel härom månad där en av de gratis online PGP e-posttjänster (där de vänligt ger till “hus” din privata nyckel) var faktiskt en NSA aktrisen så värre än att bara använda okrypterad post !! Att använda denna teknik gör det möjligt att få tillgång till tjänster och data som du har på ditt hemmanätverk (jag ofta åt mina hem iTunes, Wake-on-lan min dator och remote desktop till det etc.) vilket inte är möjligt med Hotspot Shield.

Tack Jason. Jag lämnar min router på 24/7, så jag uppskattar att med att “maskinen hemma” och dessa instruktioner jag kan göra en livskraftig SSH-tunnel.

Jag undrar om jag kan få tillgång till mina NAS på mitt hemnätverk på distans.

@jasray: Komplicerad? Det tar längre tid att läsa artikeln och ladda ner PuTTY än det gör att faktiskt konfigurera allt. Jag tillbringade mer tid att ta skärmdumpar för artikeln än jag gjorde ställa allt upp. Dessutom har den här guiden ingenting att göra med att lämna en dator som kör hemma som ligger utanför routern (du förvandla din router av när du lämnar huset?). Jag har skrivit under en lång tid och helt förväntar kritik om något jag skriver men kom igen … Detta är en perfekt livskraftig handledning, det är lätt att göra, och en betydande del av läsarna behöver inte köpa någonting.

@Rod: Kan du köra en SFTP eller SCP server på din NAS? Om inte, här är en guide till att inrätta Samba delning genom en SSH-tunnel. Det är lite av ett besvär men genomförbart: http://www.bitvise.com/file-sharing

Detta är en bra handledning för att inrätta en SSH-tunnel. Somliga kommer att klaga det är för komplicerat eller det är lättare att göra X, Y och Z. Om det är för svårt att förstå, detta är inte för dig. Om det är så mycket lättare att göra det på ett annat sätt, sedan skapa din egen hemsida och berätta om det.

Vem som helst kan kritisera. Det är betydligt svårare att skapa eller skriva något. Howtogeek är nu vad Lifehacker brukade vara och jag verkligen njuta av det.

@Mark: Tack för vänliga ord! =)

Du behöver inte ens att fastställa din egen hemsida … om en How-To Geek läsare känns som om de har ett överlägset sätt att göra något och är villig att ta sig tid att skriva en guide med skärmdumpar och / eller video finns en mycket hög sannolikhet för att skriva upp hamna som en utvald spets inlägg här. Vi älskar läsar lämnat tips och handledning!

Tack, Jason. Bra jobbat. Jag älskar hur – att det så här. Oavsett om det är den “bästa” eller inte leder alltid mig en lärande väg till vad som fungerar bäst för mig. Jag har DD-WRT och annan än öka tw lite, jag har varit angelägna om att utnyttja dess potential.

Ett annat alternativ är att använda en del internetansluten server för att använda som en proxy via SSH-tunnel.

Med Amazon EC2 kan du få en fri grupp server som kommer med 10Gb trafik, installera Linux på den och använda precis samma sätt som du skulle använda din router. Anslutningshastigheten kommer att bli snabbare, eftersom det inte är hindras av ditt hem ADSL-anslutning uplink hastighet.

Människor från länder utanför USA, använder amerikanska baserade EC2 fall kan även använda den för att titta på online video från Hulu och andra webbplatser, som blockeras från att användas av utländska IP-adresser.

Im fortfarande lite förvirrad. Betyder detta efter att etablera en säker tunnel, den krypterade data överförs till mitt hem router och sedan internet? Och kan användas på alla wifi plats? Och Wifi plats fungerar som extender så att jag kan ansluta till min router för att ansluta till Internet.

Tack för tipset mot Bitvise Jason, jag uppskattar det verkligen.

I stället för PuTTY kunde du använda “Bitvise Tunneliner”, där det är ganska lätt att ställa in allt detta tunnelinställningar. I tidigare var jag med Putty, men jag flyttade till tunneliner eftersom jag hittade det.

Även om någon inte har en sådan Tomato router men har en Windows-dator som kör hemma, då Bitvise WinSSHD server kan vara ett bra komplement till tunneliner. 🙂

@Jason, Bra artikel Har du några länkar eller planerar en artikel för att inrätta en SSH-server på WHS?

Är DNS-förfrågningar genom SOCKS automatiskt gjort w / Chrome? Någon som vet,? Jag har alltid vetat att du var tvungen att ändra det på FF, men jag är inte säker på hur det fungerar med Chrome

Skulle det inte vara ett bättre alternativ att använda en online-proxyserver i stället? Rätta mig om jag fel ..

hi Jason

Ni talade om mobila enheter, några råd om Ipod3 touch / Iphones, är det möjligt? För en bärbar dator, verkar det ganska lätt ändå. Jag ska prova det, många tack vare er!

några snabba tips om hur du använder detta i kombination med en dynamisk DNS-tjänst? med andra ord om jag hårt kod (i PuTTY) den dynamiska IP mina ISP delar ut och det förändrar och jag är hemifrån, hur kan detta arbete? Tack på förhand

Det är bra, men hur är för Mac-användare. Jag vet en del av vad Putty gör, kan du göra i terminalen men hur nyckelgenerering ????

@Hmm: Det stämmer, när du ställer upp saker som anges i denna handbok … all din webbläsare trafik (eller trafik från någon annan SOCKS-aktiverade app du använder) kommer att resa i en krypterad tunnel från din bärbara dator eller mobil enhet alla vägen till din router och sedan kommer in i “öppna” internet precis som det skulle göra om du surfar från ditt hus. Ingen mellan din bärbara dator på kaféet och routern hemma kan röra trafiken.

@Jason: Jag hade inte … även om jag har en WHS och jag lämnar den på nästan 24/7 (jag använder Lights Out förlängning stänga av den i mitt i natten för ett par timmar för att spara ström när jag inte vaken) jag gillade routern lösning bättre … mindre ström, alltid på, snabb att starta och bli aktiva igen om det finns ett strömavbrott eller liknande.

@Tim: Chrome inte har en separat strumpor config som Firefox gör, den använder hela systemet proxykonfiguration som standard. Detta innebär tyvärr att Chrome DNS-upplösning är lika läcker som hela systemet (som är ganska läckande). Om du är intresserad av att använda Chrome och säkra DNS-förfrågningar som du kanske vill kolla in den här tråden på perfekt sekretess forum: https://forum.perfect-privacy.com/showthread.php?t=702~~number=plural avseende tvinga Windows rutt DNS-förfrågningar genom tunneln.

@Greg: Tyvärr är det inte lätt med iOS men det * är * möjligt. Här är en guide till att sätta upp saker för iOS: http://blog.c22.cc/2009/06/21/iphone-ssh-tunnel/ -Du behöver en jailbreakad iOS-enhet. Alternativt Här är en SSH-tunnel verktyg för Android: https://market.android.com/details?id=org.sshtunnel&feature=search_result

@Riverfest: Du måste ställa in din router att kommunicera med en dynamisk DNS-tjänst och sedan använda värdnamnet på din DDNS-tjänst (PuTTY kommer att acceptera både IP-adresser och värdnamn). Så till exempel, efter registreringen för en DDNS tjänst du kan ha ett värdnamn som riverfest.someDDNSservice.com som alltid pekar på ditt hem Internet-anslutning, oavsett hur många gånger din ISP ändrar din IP-du skulle sätta att värdnamn i IP-kortplats i stället för den aktuella IP-adressen.

Du kan läsa om hur man ställer in en DDNS tjänst med DD-WRT här: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/DDNS_-_How_to_setup_Custom_DDNS_settings_using_embedded_inadyn_-_HOWTO och Tomato här: http: //blog.dreamdevil .com / index.php / 2008/10/23 / tomat firmware_dynamic-dns-med-DynDNS /

Verkligen upplysande killar. Ser fram emot nästa anvisningar. Förresten DD-WRT är bäst.

Vad är processen när Uverse ??

Rod som skrivit tidigare fråga om NAS tillgång hemma. Jag läste upp på nyare Cisco / Linksys routrar kväll hemma och det talade om dem som har routrar som gör att du kan få tillgång till NAS-enheter i nätverket, men jag kan inte påminna mig om det var under någon typ av fjärr situation tillgång eller som ett lokalt nätverk alternativ. Jag skulle tenderar att tro att om det kan göras via din router som alternativ skulle vara enklare speciellt om det är integrerat på tillverkarnivå.

Wow, är detta ett bra handledning. Jag ser fram emot att försöka detta på min Linksys WRT54G2, som verkar vara kompatibel med tomat.

Jag har sett andra tutorials för att inrätta en SSH-server på värddatorn, men tillgång direkt via routern så här är en enorm bonus, eftersom det eliminerar behovet av att lämna datorn.

Tack för att sätta detta tillsammans!

Stor handledning. Jag använder dessa tutorials som instruktioner för att bygga ett kit som i den gamla dag när jag byggde EICO kit. Min kunskap sträcker sig inte längre än tutorial. Så min fråga – Jag använder en Verzon FIOS router. Kan jag installera Tomatoe på det? Och om svaret är ja, var kan jag lära dig att göra det?

Richard

Utmärkt artikel. Jag ska prova det här, även om det tar mig en månad. Jag är inte så nördiga som jag hoppas att vara en dag. Innan jag går in i det, kan du berätta om det är möjligt med en FIOS router? Tack.

Hallå. Jag ville bara säga att detta är en fantastisk artikel och en jag har väntat på länge. Jag hoppas att läsarna kommer att sluta klaga på att det är alltför dificult att följa och faktiskt prova och lära sig det. Jag menar vad är poängen med att läsa och lära sig nya saker om allt du vill göra är klaga över att det finns ett enklare sätt att göra detta? Det kan finnas ett enklare sätt, men då finns det på detta sätt också.

Tack igen Jason för allt ditt hårda arbete.

Skulle detta också arbeta med en D-Link router?

Mycket intressant artikel. Jag har en fråga om om jag använder en HTTPS-anslutning för att läsa min e-post är inte jag säker i den miljön utan att gå igenom besväret av att inrätta en säker tunnel? Jag verkligen få nytta av att kunna surfa på nätet som om du är hemma och säkert http trafik, vilket skulle vara helt öppen, kommer att vara privat. Men om jag använder en https-anslutning skulle jag inte vara “säkra” i det fria WIFI miljön i caféet?

Beror på din router modell men en massa D-LINK routrar stöds av DD-WRT, ta en titt på DD-WRT router databas.

http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database

Bra artikel. Jag gillar Tunnelier SSH klientprogram också, eftersom jag in CopSSH server på min hemdator, och säkra min RDP och filöverföring tillbaka och framåt. Tunnelier även har en inbyggd SFTP, och automatisk port forwarding för RDP. Både Tunnelier & CopSSH av några ganska bra fri användning i deras licensiering samt.

Arbetade som en charm. . Tack, En sak dock – Opera, Chrome och FF alla säga att jag ansluter via router IP, jag konfigurerat FF för strumpor, men alla tre webbläsare har mig @ home router IP, som är bra med mig, men det är inte tänkt. att arbeta på det sättet. Jag måste göra lite grävande.

Vad är skillnaden med denna typ av installation och denna som tidigare var med här på howtogeek.com?

Connect to Your Home Network From Anywhere with OpenVPN and Tomato

Jag är mycket intresserad av att inrätta en SSH-tunnel, men som jag förstår det min ASUS DSL-N11-router behöver en uppgradering av firmware. Jag vill undvika att skruva upp routern, naturligtvis, så några råd om hur man ska gå här skulle vara välkommen.

är det samma som inrättats på en mac, om inte, kan u tala om för mig hur man ställer in en mac wit h OSX 10,68, tack

Bra tut, men detta påverkar inte hastigheten?

Låt oss säga att jag gör detta och det fungerar som beskrivs med hjälp av min en bärbar dator. Fråga, kommer mina andra hemdatorer kunna ansluta med sina ursprungliga inställningar? Jag förväntar mig att svaret är nej. Så hur mycket arbete som behöver göras för varje ytterligare dator så att de kan fortsätta att ansluta? Tack!

@Jason

Tack för den här riktigt bra artikel ~

Bara FYI, från spacklet bruksanvisning

[The Tunnels panel] … Om du har valt “Lokal” eller “Remote” (detta steg behövs inte med “Dynamic”) anger ett värdnamn och portnummer separerade med ett kolon, i “Destination” rutan. Anslutningar emot på källporten kommer att riktas till detta mål …

riktigt bra artikel. Du kan skriva mer om tomat, det finns många på hög nivå alternativ som jag inte uderstand.

Hej

Behöver jag ansluta till en fri hotsopt först innan du startar Putty eller gör Putty förbi hotspot och ansluter till mitt hem SSH router först?

första gången du använder Geek, im undrar om jag kan använda detta för min AT & T rent ansluta, det har wirers ansluten men dess en U-Verse IP inte säker på om det trådlösa ?. Jag skulle tro inte, om det finns ledningar anslutningar till elektriska lådor, och på baksidan av maskinen, om jag har någon som fixar min dator på nätet (iYogi) kommer att behöva höra detta så för dem att inte ändra det eller ta bort när de fastställer min dator? en dif u kan ge mig någon annan information som kommer att bidra till en ny komma till denna Geek Stuff lol tack im en 63 år gammal farmor lol inte tillbaka för en gammal dam va?

Mycket ,, mycket uppskattat skulle vara en video tutorial placerad på Youtube för ovanstående förklaringar … kan vi hoppas på en snart ?!

Massor av människor som ber om om du kan göra detta med denna router, eller att routern, eller Internetanslutningen. I princip vad du behöver veta är att du måste kunna installera antingen DD-WRT eller Tomato på routern. Båda dessa ersätta den nuvarande firmware på routern och har möjlighet att tegel routern.

Du kan kontrollera om din router stöds av DD-WRT här, http: //www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices och här är det för tomat; http: //www.polarcloud .com / tomatofaq # what_will_this_run_on

Om du är intresserad av att installera en av dessa på din router läsa om det på wiki / FAQ sidor för den fasta programvaran du vill installera. De båda har massor av bra instruktioner och jag är säker på att du kan hitta några tutorials på nätet tar dig genom det också. Varnas dock läsa och se till att du förstår alla riktningar innan du börjar. Om ni inte gör det, kan du förmodligen tegel routern.

@Maksym Kozlenko

Ser ut som en annan HowTo i vardande. Kan ni ge några detaljer om hur man installerar och setup Linux att genomföra era förslag?

Med rätt inställningar i min trådlösa DD-WRT router, om inrättande av rätt förfarande laddar sparade kitt konfiguration, med rätt proxyinställningar för Mozilla Jag kan inte ansluta via Mozilla! Det finns ingen plats jag kan ansluta till medan Mozilla är inställd på proxy indikationer!

Kan det vara så att i “session” skärm och i “SSH> tunnlar> Destination” i stället för min (dynamisk) IP jag fyllde den med min dynamisk DNS-adress ?! Det skulle vara det enda steg som jag inte hålla med dina indikationer, men andra än att allt är enligt er,. Kan du räkna ut vad som skulle kanske vara i denna situation ?! Väntar på ett svar, tack.

Någon särskild anledning till att du censurerade min sista två artiklar låta ensam inte svara på någon av dem ?!

@ Maksym Kozlenko

Kan du expandera mer how-to är på Amazon EC2 lösning. I; förstår att du måste installera en Linux AMI instans. Någon information om, SSH config / proxyinställningar skulle vara mycket uppskattat ??

/ kim

@ Maksym Kozlenko

Jag har en EC2 Amazon konto.

/ kim

Jag är bra med att bygga st men inte så upp till nivå med mjukvarukonfigurationer … Kommer detta att fungera med en ATT 2WIRE 2701 modem och hur gör jag för att göra det? Tack.

Jag använder Verizon ActionTech router och bara på grund med FiOS TV set-top boxar, krävs det. Annars skulle jag bli av med ActionTech och använda min egen Linksys router. Med det jag undrar kan denna konfiguration användas med ActionTech routern. Jag tror att Richard och jag har samma fråga. Tack.

Instruktionerna gick bra tills jag började Putty och klickade öppen. Jag fick varningsmeddelandet du sa att förvänta sig men värdnyckeln inte gillar något jag skapat. Så vad gör jag nu?

Jag gick vidare utan att bekräfta nyckeln och fick genom proxyinställningarna. Jag installera FoxyProxy grundläggande och har ingen aning om hur att slå på eller stänga av. Vet inte om det är på eller av. IP: s visas i Firefox och Google är desamma. Båda mina datorer är på samma nätverk. Måste jag ta fjärrdatorn till en annan tillgång för att testa detta. innan FoxyProxy firefox inte skulle ladda en webbsida så jag stängde av proxy i Firefox innan de fick FoxyProxy.

Som med de flesta tutorials du tar för mycket och inte ge de nödvändiga instruktioner särskilt i slutet av handledningen. Nu jag sätta här för vem vet hur länge väntar på att någon att få mig ur det här.

Jag ger upp. Om jag slår på Poxy inga webbläsare fungerar. Jag har kontrollerat detta config 5 gånger och det är som skrivet ovan. Nu har jag varken VPN eller ssh som fungerar,. När det gäller spackel det ibland accepterar lösenord för min router och ibland accepterar lösenord med nyckeln så det är helt opålitliga.

Jag skulle inte rekommendera att följa ovanstående handledning som det bara inte fungerar och lämnar dig med alla dina NVRAM i routern används med inget utrymme att göra något utan reseting routern och lousing hela installationen.

The only tutorial that has done any good for me is the installation of DD-WRT but now that I have all these options, what good are they?

So now I will try to remove all this useless junk and get on with my life.

I’ve been trying all night to set this up and i repeated the steps about 3 times everything work fines until i have to set it up in the browser because when i try to test it out it goes to the page not responding, and i have it dd-wrt not tomato and the setup is alot different so i dont know if that where i messed up but can you help me

Det finns ungefär 6000 olika arter av daggmaskar, men endast omkring 150 av dessa arter är vanliga (spridda) över hela världen. Ett tunnland jord kan stödja från 250.000 upp till 1.750.000 enskilda maskar, beroende på kvaliteten på jorden.