installationsfjärråtkomst i Windows Home Server

En av de många fantastiska funktioner i Windows Home Server är förmågan att få tillgång till servern och andra datorer i nätverket på distans. Idag visar vi dig steg för att göra det möjligt för fjärråtkomst till din hemmaserver från var som helst du har en Internet-anslutning.

Remote Access i Windows Home Server har en massa bra funktioner som uppladdning och nedladdning av filer från delade mappar, komma åt filer från maskiner i nätverket och controling maskiner på distans (på stöds OS-versioner). Här tar vi en titt på grunderna i att sätta upp det, att välja ett domännamn, och verifiera att du kan fjärransluta.

Inställning fjärråtkomst i Windows Home Server

Öppna Windows Home Server-konsolen och klicka på Inställningar.

Därefter väljer Remote Access, är det genom standard klickar du bara på knappen för att slå på den.

Vänta medan routern är konfigurerad för fjärråtkomst, när den är klar klickar du på Nästa. Lägg märke till att det kommer att göra det möjligt för UPnP, om du inte vill ha det aktiverat kan du manuellt vidarebefordra rätt portar. Om du har några problem med routern som konfigureras automatiskt, kommer vi att ta en titt på en mer detaljerad felsökningsguide i framtiden.

Routern är konfigurerat, och vi kan fortsätta till nästa process för att konfigurera vårt domännamn.

Guiden Domain Name Setup startar. Märker du behöver ett Windows Live ID för att ställa upp -som är vanligtvis din Hotmail-adress. Om du inte redan har en, kan du få en hit.

Skriv in ditt Live ID e-postadress och lösenord och klicka på Nästa …

Samtycker till Home Server sekretesspolicy och Live Custom Domains Addendum. Om du är orolig om sekretess och vill lära sig mer om domänen tillägg, se till att läsa om det innan överens. Det finns inget onormalt att påpeka om någon förklaring, men om detta är första gången ställa upp, är det bra att granska informationen.

Nu välja ett namn för domänen. Du bör välja något som är lätt att komma ihåg och identifierar hemservern. Namnet kan innehålla upp till 63 tecken, siffror, bokstäver och bindestreck … och måste börja och sluta med en bokstav eller en siffra. När du har namnet räknat ut att klicka på knappen Bekräfta.

Obs: Du kan bara registrera ett domännamn per Live ID.

Om namnet inte är upptaget, får du ett meddelande som bekräftar att det är gud att gå.

Guiden är klar och du kan nu komma åt hemmaserver från webbadressen.

Några andra saker att peka ut efter att du har ställt upp … under Domain Name klicka på knappen Information …

Som drar upp domänen detaljerad information och du kan uppdatera data för att kontrollera att allting fungerar som det ska.

Eller så kan du klicka på knappen Konfigurera och sedan ändra eller släppa nuvarande domännamn.

Under webbplatsinställningar kan du ändra din webbplats sida rubrik till vad du vill att det ska vara.

Åtkommande Home Server Fjärr

När du har fått allt setup för ditt hem serverdomänen, kan du börja komma åt den när du är borta från hemmet. Skriv bara in domänadressen du skapade i föregående steg. Startsidan är ganska tråkigt … och börja använda dina data, klicka på knappen Logga in i det övre högra hörnet.

Ange sedan i ditt hem server referenser för att få tillgång till dina filer, mappar och nätverksdatorer.

Du kommer inte att kunna logga in med ditt administratörskonto dock, för att skydda säkerheten i ditt nätverk.

När du är inloggad, kommer du att kunna få tillgång till olika delar av hemservern aktier och nätverksdatorer.

Slutsats

Nu när du har fjärråtkomst inställning, bör du kunna komma åt och hantera dina filer enkelt. Att kunna komma åt data från hemservern på distans är bra när du behöver för att få vissa filer när du är på väg. Webbgränssnittet är ganska självförklarande, fungerar bäst i IE som ActiveX krävs och är smidig och lätt att arbeta med. I kommande artiklar kommer vi att täcka en hel del mer om fjärråtkomst, inklusive flera av de tillgängliga funktioner, felsökning anslutningsproblem, och ge tillgång till andra användare.

Jag hittade bara din webbplats och hoppas att det är nytt, eller jag tycker jag har missat den bästa hjälpen någonsin. Tack för allt du skriver och visa här. Ni är experterna!

Hur använder du dina egna domän? example.com stället för homeserver.com

Om du vill att dina egna domän Sumxxxxxr, måste du ha en statisk IP-adress för hemdator … .Detta del är knepigt och du kommer att behöva gå igenom din Internetleverantör, och de tar oftast en bra bit per år för detta. Du måste sedan få din egen domän från någonstans som domain.com som kommer att kosta dig runt $ 10 per år. Medan konfigurera ditt domännamn det kommer att be om din IP-adress. Avsluta konfigurera ditt domännamn och inom några minuter du bör vara bra att gå. Självfallet, med hjälp av gratis alternativ från Microsoft är mycket enklare och billigare.

Globen med på FN: s flagga är orienterad så att betraktaren ser ner på Nordpolen, ett försök av konstruktörerna att inte fokusera på någon särskild nation eller politiskt område.