Internetkartan diagram 350.000 webbplatser i en trafikrelaterade karta

Internet Map är en interaktiv tabell som kartlägger, via viktade cirklar, 350.000 webbplatser i förhållande till varandra. Zooma runt på kartan för att se, ofta överraskande, kopplingar mellan dina favoritwebbplatser.

Från skaparen av Internet Karta

Precis som alla andra kartan, är Internet karta ett system som visar objektets relativa position, men till skillnad från riktiga kartor (t.ex. karta över jorden) eller virtuella kartor (t.ex. karta över Mordor), föremålen som visas på den inte är anpassad till en yta. Matematiskt sett är Internet karta en tvådimensionell presentation av länkar mellan webbplatser på Internet. Varje webbplats är en cirkel på kartan, och dess storlek bestäms av webbplatsens trafik, desto större mängd av trafik, desto större cirkel. Användarnas växling mellan webbplatser bildar länkar, och starkare länken, ju närmare de webbplatser tenderar att ordna sig till varandra.

Hit upp länken nedan för att ta det för en provtur eller läs mer om projektet och byggandet av kartan.

Internet Karta [via flödande Data]

wow .. det är helt tråkigt

Cool hemsida, men det är inte värt “tusentals dollar” som de efterfrågar. Du kan obegränsat värd för ca. $ 5 / mo, är webbprogrammet främst på klientsidan, eftersom den är baserad på Google Maps motor.

dum

Mönstret på tungan är lika unik som mönstret av dina fingeravtryck.