landet med den största befolkningen av kameler är?

Svar: Australien

När du tänker kameler, du sannolikt tror exotiska Mellanöstern lokaler, sandiga afrikanska öknar, eller av nomadstammar med en rik historia av kamel djurhållning. Troligtvis behöver du inte tänka på Australien. Men om du letar efter världens största population av kameler, måste du gå ner i ett land mer typiskt känd för korallrev, koalor och vänliga medborgare.

Mellan 1860 och 1907, var cirka 10.000 kameler importeras till Australien från Indien, Nordafrika, Kina och Mongoliet. Dessa kameler användes som transport och lastdjur, som de var mycket bättre anpassad till ett liv i torra outback än hästar. Kamelerna hittade Australien trevligt nog och nu förvildade ättlingar den ursprungliga gruppen av 10.000 importen har svällt till över 300.000.

Behovet av kamel baserade transporter har för länge sedan passerat och vilda kameler har visat sig vara ganska störande. I tider av torka (en inte sällan tillstånd i Outback), kommer kamelerna skada vattenledningarna, pumpar och även huvudet i ett försök att få tillgång till värdefull vatten som finns inom. Sedan början av 2000-talet, har Australien bedriver handel med länderna i Mellanöstern, framför allt Saudiarabien, exportera kameler för att hjälpa länderna att hålla jämna steg med efterfrågan på kameler och kamelkött.

 den State Library of Western Australia.

Jag faktiskt klickade Kina …. dum mig.

Jag väljer … Iran! Eeeh, vänta, det är inte det.