Microsoft bandet är en stor smart klocka och fitness tracker du har förmodligen aldrig hört talas om

I slutet av 2014 Microsoft släppte bandet. Det kom ut ur vänstra fältet. Rykten hade rullat runt om Microsoft eventuellt göra en bärbar, men detaljer var obefintlig. När det kom ut människor … ja, förvirrad. Och det med rätta. Vad är det här? Är det ett gym tracker? Är det en Smartwatch? Är det bra? Svaret på alla tre frågorna är ja.

Fitness trackers är hett just nu. Marknaden är ganska mättad också. Huvudet i en sportaffär och du kommer förmodligen att bli överväldigad med alternativen. Fitbit är den nuvarande marknadsledaren, men företag som Jawbone, Garmin, Samsung, och Polar gör starka knuffar för relevans.

Smarta klockor är också ökar i popularitet. Saker som Pebble och olika Android Wear-enheter har funnits ett tag, men den kategori inte riktigt fatta eld tills Apple Watch kom ut på marknaden. Apple-fans svarade på typiskt sätt genom att gå galet för saken. Tech pressen hade en mindre typisk skeptisk syn på enheten. Vi är ett par månader i och kritikerna verkar ha tystnat. Användar tillfredsställelse rapporter är mycket hög. Viktigast har dock Apple Watch ändrat synen på bärbara teknik.

Bandet kvalificerar definitivt som en smart klocka. Det kommer att visa dig din e-post, sms, och appmeddelanden. Det låter dig kontrollera din kalender och visar dig vädret. Den integrerar med Cortana för dina digitala assistent behov. Om du vill att kanalisera Dick Tracy kan du även använda den för att ringa ett samtal. Bandet håller ställningarna mot alla uppstickare i kampen smarta watch funktioner.

Det är OS agnostiker också. Du behöver inte vara en del av 2,5 procent av stolta Windows Phone användare att använda Band. Android och iOS fans kan dra nytta av denna enhet också. Du vill ha Microsoft Health installerat, som också finns på alla tre plattformar.

Om det missar är appar. För närvarande går det inte att skriva särskilda program för bandet. Du måste skriva en mobilapp (Windows, iOS eller Android) först. Som en del av din app kan du skapa ett band Tile. Användare kan lägga kakel till bandet via Microsoft Health app. Det finns en handfull program tillgängliga i Windows Store speciellt för band, men inget som vad som finns tillgängligt på andra enheter. Microsoft gjorde nyligen öppna Band lite för utvecklare, lägga till möjligheten att pumpa data från webbappar direkt på bandet utan en följeslagare app. Ansökningar har hittills varit begränsade, men tanken är lovande.

När det gäller fitness trackers, det finns bara två saker som verkligen betyder något. Vad betyder spåra och vad gör det med uppgifterna? Vad dina Tracker kan enkelt sammanfattas med vad sensorer den har. Du kan inte spåra din puls utan en pulsmätare. På sensor fram, är Band oöverträffad. Det överträffar även marknadsledande Fitbit s high-end Surge enhet. Hårdvaran är fast.

Programvaran är också ganska bra. Microsoft Hälsa och online hälsa Dashboard ger allt Fitbit instrumentbräda gör, förutom trappor du har klättrat under dagen. Båda tjänsterna har mycket användbara smartphone apps. Båda tjänsterna tillhandahålla webbaserade instrumentpaneler som ger användarna möjlighet att göra mer djupgående analys av sina data. Båda gör det enkelt att titta på träningstrender.

Det finns en skillnad maker här. Tja, kan det vara. Microsoft Health drivs av Microsofts Azure molntjänst och alla verktyg den har att erbjuda. Även om detta inte betyder mycket i dag, är marken bördig för expansion av vad Microsoft Health, och eventuellt andra tjänster, skulle kunna göra med alla data du väljer att ge dem.

När det gäller bärbara tech, personligen stil och preferenser spelar en stor roll i köpbeslutet. Enheterna är inte alla monolitiska block som smartphones har blivit. De är mycket olika. Plus, de är visas på handleden, inte gömmer sig i fickan under ett fall. Bandets utformning är … ummm … unik. Det är definitivt utilitaristiska och typ av industriell känsla. Ingen har vaxat på om skönheten i bandet som de har Apple Watch. Människor är inte att få denna sak guldpläterade. Som sagt, det är unik och typ av cool och kommer definitivt att tilltala ett segment av marknaden.

Band gör en hel del saker som andra smarta klockor göra. Det har fått en mikrofon som du kan använda för att ge röstkommandon till telefonens digital assistent (Cortana, Siri, Goole nu). Det kommer att vibrera för att varna dig saker som händer på din telefon. Det gör grunderna och gör dem väl. Den har även en på skärmen QWERTY-tangentbord. Det verkar absurt med tanke på storleken på skärmen, men det fungerar. Det fungerar bra. Och inte bara bra med tanke på de begränsningar, men verkligen bra.

Bandet har sina brister också. Till exempel kommer en hel del av dessa anordningar stänga av skärmen när du tar din handled för att titta på det. Band tvingar dig att trycka på en knapp för att få skärmen för att aktivera. Detta är något som enheten har hårdvara för att rymma, men gör det inte. Den saknar även i appar avdelningen. Det har inte en högtalare, höjdmätare, eller omfånget. De två sista hanteras via GPS (när den är aktiverad för specifika aktiviteter), men det finns ingen komplettering en obefintlig högtalare. Dessa är inte stora belackare, men kommer att vara en stänga för vissa. I en välbesökt marknad varje liten bit frågor.

Vi har ingen aning om hur väl Band har sålt. Lagret har varit begränsad, men det är oklart om det är på grund av hög efterfrågan (osannolikt) eller låga produktionsnivåer (sannolikt). Hursomhelst, indikatorer är det inte en hel del Band användare i naturen. Ungefär som Windows Phone, ger utvecklare incitament att fokusera sin tid och ansträngning på Band.

Microsoft ryktas ha en stor händelse i oktober att göra flera stora meddelanden. Bland dem förväntas bli efterföljaren till Band. Vad Band mk2 blir är någons gissning på denna punkt. Med tanke på den fasta hårdvaran de redan har, lite extra passform och finish i kombination med en solid plan för appar (och kanske några utvecklare partnerskap) kan vara enorm.

Som det sitter kontrollerar Band en hel del av rutorna för smarta klocka och fitness tracker användare. Det kan lätt bli någons allt-i-ett wearable. Dess robusta sensor set och interoperabilitet med alla de stora smartphone plattformar gör det ett hållbart alternativ för alla uppstickare. Men det udda design och några mindre, men inte obetydlig, kunde har luckor skjuta folk. Kanske den andra versionen av Band kommer att fastställa dessa frågor och detta kan bli ett mycket attraktivt alternativ i två mycket trångt marknader.

Jag har bandet och jag gillar verkligen det. Den enda nackdelen är batteriets livslängd. Det håller inte en avgift mycket bra om du använder den för att arbeta ut en hel del. Men annat än att dess stora.

Teddy Roosevelt namngav Vita huset som sådan i 1901, innan Roosevelt, var presidentens bostad officiellt kallas den utöva herrgården.