mördaren 1978 fasa hit halloween bar en mask som sci-fi skådespelare?

Svar: William Shatner

Budgeten för 1978 kult klassiska Halloween var så tätt produktionspersonalen var tvungen att göra allt som står i deras makt för att slarva och stanna under budget. En av dessa besparingsåtgärder inblandade Special FX killarna slår upp en kostym butik på jakt efter en billig mask de kunde använda för att dölja ansiktet på mördaren (spelad av Michael Myers).

Den billigaste mask i butiken var en kapten Kirk mask från en Star Trek-inspirerade kostym linje. De ryckte upp masken, ursprungligen gjuten från ansiktet av berömda Star Trek skådespelaren William Shatner, och efter en liten putsning av ögonhålen och en viskning vit sprayfärg, hade de vänt vackert ikoniska inför en aktör i vad som skulle bli en skrämmande ikoniska ansikte för en annan.

I en intervju nästan fyrtio år efter utgivningen av filmen visade William Shatner som inte bara hade han varit omedveten om att masken i Halloween modellerades från sitt eget ansikte, men att efter filmen kom ut hade han faktiskt köpt den officiella Halloween masken bära för det årets Halloween festligheter. Vi antar passformen var utmärkt.