pc fall mod förändringar belysning baserad på fall temperatur

Det finns gott om mjukvarubaserade temperaturövervakning lösningar, färre hårdvarubaserade lösningar, och ännu färre hårdvarulösningar som inkluderar framträdande visuella indikatorer. Denna DIY hack ändrar belysning på ditt fall under ett ögonkast kontroll temperatur.

Taylor uppgraderat sin hårdvara och som ett resultat av den beefier hårdvara, hade en mängd värmerelaterade frågor. För att ge omedelbar visuell feedback om tillståndet i hans dator, kullerstens han ihop en temp kontrollsystem som växlar en RGB LED bakom frontgrillen sin dator från blått till rött baserat på den interna fallet temperaturen.

Medan vi gillar hans första bygga, tror vi att inaktivera lysdioderna i fläkten och med det enda fall ljuset kommer från en rad lysdioder som växla mellan blått och rött skulle vara ett ännu bättre sätt att signalera fallet temperatur detta sätt hela belysning system skulle vara en enhetlig indikator på temperaturen.

Hit upp länken nedan för en lista delar, scheman, och kod.

Arduino-baserad dator Temp Sensing [via Hack A Day]

…Jag vill ha en.

Bästa idén någonsin. Önskar bärbara företagen skulle göra något sånt här …

Populära brittiska tv-show Top Gear har en biljett väntelista så länge att komma in i kö i dag ger dig en chans att se en liveshow någon gång efter 2025.