psa: kryptera din dator, telefon och tablett nu. du kommer att ångra det senare om du inte

Tänk dig att du går på din dröm Europeiska semester och alla dina saker stulna efter hotellrummet är burgled eller bilen är uppdelad. Kläder och tandborstar är lätta att ersätta, men enheterna är en potentiell guldgruva för tjuvar att utnyttja.

Tyvärr är den här historien alltför verkliga faktiskt hände det att vår redaktör förra veckan.

Problemet är att allt på dina enheter som är privat eller potentiellt känsliga. Du får inte spara dina kontoutdrag och världsherravälde planer på datorn, men du spara dina lösenord i webbläsaren? Stannar du loggat in din e-post? Har du tillgång till något arbetsrelaterade alls? Sånt kan leda tjuvar rätt in i ditt liv. Även om ditt användarkonto har ett lösenord, är det trivialt att komma förbi att om enheten inte är krypterad.

Om enheten är krypterad, kommer dock nästan ingen kan komma åt data i-så länge du har ett bra lösenord eller skärmlås, och enheten var inte konfiskerades av FBI.

Så om du inte har gjort det, ta lite tid i dag för att kryptera alla dina enheter-din bärbara dator, din telefon, surfplattan, och allt annat du kan ha. Det går snabbt och enkelt, och du kommer att bli mycket säkrare om det värsta händer. Du tror inte att du behöver dessa saker förrän det är för sent. (Innan du krypterar, men se till att du har säkerhetskopierat datorn -Om du glömt lösenordet eller enheten misslyckas, kommer du inte att kunna komma åt dina data, så säkerhetskopior är extra viktigt när du krypterar!)

En hel del av Windows 10 datorer (särskilt tabletter och hybrider) nu levereras med kryptering aktiverad som standard. För att kontrollera och se om din har kryptering redan körs, gå in i Inställningar och klicka på System> Om. Därifrån kan du aktivera Drive Encryption på om enheten stöder det.

Om du inte ser något med anknytning till Device Encryption, då enheten kan inte stödja det. Men om du har Windows 7, 8 eller 10 pro eller ovan, kan du fortfarande kryptera datorn med inbyggda BitLocker verktyg, som har varit en del av Windows under ganska lång tid. (Ja, det är förvirrande, Windows har två olika inbyggda krypteringsalternativ.)

Om du bara har Home edition av Windows, och inte har tillgång till Drive Encryption eller BitLocker kan du använda programvara från tredje part som VeraCrypt att kryptera din enhet. Kolla in den här guiden för mer info. Även på Windows 7, bör vi notera att BitLocker bara kommer med Ultimate och Enterprise-versioner.

För att aktivera BitLocker gå in i Kontrollpanelen och klicka på “BitLocker-diskkryptering”.

Om BitLocker är avstängd, då blir det en länk som säger “aktivera BitLocker” bredvid enheten (s). Åtminstone vill du kryptera din systemenhet, som vanligtvis är enhet C: på de flesta Windows-datorer. Om du använder en bärbar dator, då är chansen att du bara har en hårddisk att oroa sig ändå.

För en komplett genomgång, rekommenderar vi att du kolla in vår artikel om hur man ställer in BitLocker kryptering på Windows. Kryptering är inte normalt aktiverat som standard i Windows 7 eller 8,1. Om du använder en Windows-dator, då är det en riktigt bra idé att se till att det är.

Alla Mac-datorer levereras med Filevault, Apples inbyggda kryptering. Det är dock inte aktiverat som standard. För att aktivera den, öppna Systeminställningar och klicka på “Säkerhet & Sekretess”, öppna sedan fliken Filevault.

Du kommer att behöva klicka på låsikonen i det nedre vänstra hörnet för att göra ytterligare ändringar. Om Filevault inte har aktiverats, klicka sedan på knappen som säger: s “Aktivera Filevault” och följ sedan ytterligare uppmaningar att starta krypteringsprocessen.

Kolla in vår hela artikeln om hur man krypterar din Mac systemenheten, flyttbar enhet, och enskilda filer. Filevault inte lägga mycket i termer av systemresurser, och fred du får från att känna dina filer är skyddade är ovärderlig. Vi tror att alla ska stänga på.

iPads och iPhones är bra om kryptering som standard. I själva verket är risken för att enheten inte är krypterad förmodligen ganska liten, speciellt om du använder ett lösenord. Datakryptering på iOS är knuten till ditt lösenord, så se till att du väljer ett nummer som är svårt att gissa och att du använder en starkare sex-siffrigt lösenord mot en svagare 4-siffriga en.

Du kan också använda en godtycklig längd alfanumerisk nyckel. Återigen, om du använder denna typ av lösenord, se till att det är svårt att gissa.

Om du fortfarande använder en 4-siffrigt lösenord, då kan du ställa in en starkare en genom att öppna Inställningar på enheten och sedan trycka på öppen “Touch ID & Lösenord” och sedan “Ändra Lösenord”.

Du måste först ange din gamla 4-siffriga koden och sedan ange ditt nya lösenord och sedan göra det igen för att bekräfta. Om du vill använda en alfanumerisk nyckel, sedan på “Passcode Options”.

Om du vill helt kontrollera att enheten är krypterad, bläddra till botten av inställningar Touch & lösenord och kontrollera om det står “Dataskydd är aktiverat”.

Som sagt, de dagar okrypterade iOS-enheter är en krympande minne. När du nu inrätta nya iPad eller iPhone, kommer det att krypteras automatiskt.

Android, å andra sidan, vanligtvis kräver ändå att du manuellt ställa in kryptering på mobilen eller surfplattan. Vissa nyare enheter levereras med kryptering aktiverad som standard, men många inte-tack och lov, är det lätt att göra.

På de flesta av Android-enheter, behöver du bara öppna Inställningar och klicka på “Security”. I Säkerhetsalternativ ser du kryptera alternativet.

För en mycket mer grundlig förklaring på hur du krypterar din Android-enhet och varför du kanske vill, rekommenderar vi att du läser vår artikel om ämnet.

Kryptera din telefon, surfplatta, dator eller stationär dator är inte bara bra ur ett säkerhetsperspektiv, det är så gott som krävs om du reser eller arbetar på vägen.

Oavsett hur noggrann du är, du bara inte kan garantera att du kommer inte att förlora din enhet i händerna på tjuvar eller en tillfällig minnes förfaller.

Som sagt, om du bestämmer dig för att kryptera din telefon, kom ihåg att det inte kommer att göra lite skillnad om den har ett svagt lösenord eller skärmlåset. Så se till att ta tid att stärka säkerheten för enheten på det sättet också.

Hur kan jag kryptera min hårddisk på Ubuntu. Min laptop (AMD A8-4500M) stödjer AES acceleration så kommer det fortfarande att bromsas?

Och vad hände med editorn? Var den bärbara datorn blir stulen?

Kryptering är bra tills det bryter (och det bryter) och sedan du är kvar med en otillgänglig enhet. Personligt skydd bör tas på allvar och börjar med en stark tillgång lösenord och innehåller en rimlig bedömning av vilka skador som kan göras om enheten hamnar i orätta händer. Med hjälp av en riktig lösenordshanterare, skapa unika lösenord för känsliga platser, logga ut från känsliga program och veta hur man låser / torka enheten på distans är en del av den profylaktiska soppa. Full enhetskryptering är verkligen ett effektivt verktyg för många (särskilt om ingrepp från fabriken) men är inte universalmedel det är gjord för att vara. En vänligen … avstå från alltför dramatiska klick bete rubriker.

den här artikeln förutsätter att du bara bryr sig om säkerhet om du använder Mac eller Windows

hur linux / bsd?

Vad är Performance effekterna av kryptering?

Två mycket viktiga punkter när det gäller att använda kryptering som kan leda till att ångra om du använder den: 1. Du behöver säkerhetskopior av din krypteringsnyckel och / eller lösenord som om du förlorar tillgång till dem så finns det inget sätt att återställa data.Many används till idén att använda en återställnings funktion för att få tillgång till sin dator om de är låsta ut men med kryptering, är det inte possible.2. Du måste ha säkerhetskopior av din data.If hårddisken krypteras och hårddisken börjar misslyckas, kommer du inte att kunna använda återvinning programvara och tjänster för att försöka och få tillbaka data från drive.Recovery programvara och tjänster kanske inte fungerar i första hand, men med kryptering finns det ingen chans.

Stora punkter. Vi talar om krypteringsnycklarna i de längre guider, men jag har sett till att göra en anteckning om säkerhetskopior. Det är extra viktigt när du krypterar!

Och ja, @SuicSoft, min laptop var verkligen stulen medan jag var utomlands. Tack och lov, det var helt krypterad.

Det enklaste sättet att kontrollera om din iOS-enhet inte är krypterad är om du fortfarande använder en 4-siffrig kod mot en stark sex-siffrigt en.

Jag använder en 4-siffrigt lösenord och ändå längst ned på skärmen min telefon säger “Dataskydd är aktiverad.”

Så hur gör “4 siffra jämfört med 6 siffriga koden” dikotomi ange om dataskydd är aktiverad?

Bra artikel. Det finns en sak fel ändå. Windows 7 Pro har inte Bitlocker. Endast Windows 7 Enterprise och Ultimate. https://technet.microsoft.com/en-us/library/ee449438(v=ws.10).aspx#BKMK_HSRequirements

Något jag alltid har för avsikt att göra, men aldrig riktigt komma runt till – althouigh jag använda en krypterad adressbok, varför är systemenheten viktigast för mina vänners security.But, snarare än den enhet där du håller dina dokument?

Men varför är systemenheten viktigaste, snarare än den enhet där du håller dina dokument?

Det beror på att systemenheten innehåller växlingsfilen, hibernate fil (om viloläge används) och olika cachar som kan ha några eller alla av en fil som är open.In detta fall kan systemenheten har okrypterad kopia av den krypterade filen.

Så gjorde du förlorar alla dina data eller var det backas upp?

Problemet är att okrypterade diskar trivialt läsa, om någon får fysisk tillgång till enheten. Till exempel, om jag fick din hårddisk, kan jag kringgå någon lösenord på systemet som det var inte ens där. Du behöver inte nödvändigtvis att kryptera hela hårddisken för att skydda från detta, men – du kan använda Windows Encryption File System för att kryptera enskilda filer eller kataloger.

Och en lösenordshanterare är omtvistad i denna diskussion, det handlar om att kryptera och skydda dina enheter, inte konton på webbplatser.

Så klart det är! Jag har gjort en hel del data återhämtning från misslyckade hårddisk, en “levande” enheten är mycket lättare att arbeta med. Enheter med SS minne är lite mer utmanande och förmodligen inte inom kapacitet / intressen mest opportunistiska tjuv. Den verkliga frågan är uppgifter känslighet och skydda tillträde till områden som innehåller eller ger tillgång till saker du hellre hålla privat. Säkerhets wonks kommer snabbt påpeka bitar av selektivt dekrypterade informationen spridda över många områden (mappar) och det enda sättet att skydda allt från NSA nivå analys är att kryptera hela enheten. Vilket är sant, men stora overkill för de flesta konsumenter ges typiskt innehåll och exponeringar. Jag är ganska nöjd med enheter som kommer krypterade från fabriken och någon gång alla vanliga enheter kommer att krypteras som standard. Aktivera en kryptering på en enhet som redan har uppgifter bara be om problem om man inte förstår nyanserna och kan rimligen avgöra om kryptering är väluppfostrade på en given enhet / rom.

Lösenord hygien / ledning / chefer hör absolut i detta (någon säkerhet) konversation men bor ovanför frågan om att kryptera eller inte.

Jag var backas upp det skulle vara ganska tråkigt om chefredaktör How-To Geek inte ens backa upp sin egen laptop.

Inte för att det var något jag behövde på det, egentligen. Min huvuddator är en stationär, och allt mitt arbete är på nätet … med de få saker jag behöver på min laptop synkroniseras Dropbox. Så jag tvivlar jag ska även återställa från säkerhetskopian när jag ersätta datorn.

Jag gissar – ren spekulation, naturligtvis – att Matt antar om någon är kunniga nog att använda Linux, skulle det kryptering vara en självklarhet. Mint erbjuder för att kryptera dem hemkatalog på installation … ganska säker Ubuntu gör också. Du kan också kryptera specifika mappar efter en installation med Cryptkeeper

https://community.linuxmint.com/software/view/cryptkeeper

eller Seahorse

https://community.linuxmint.com/tutorial/view/230

En välformad lösenord kommer att hålla ut en opportunistisk tjuven, är de flesta bärbara datorer och mobila (cell) telefoner stulen att sälja för kontanter eller droger. De är i allmänhet inte ges till klass “A” hackare att tränga om du har bragging om dina aktier och andelar i baren. Dessa dagar de flesta enheter har tracking / självDestruct alternativ inbyggt i operativsystemet och kan antingen återvinnas eller torkas. Du bör lagra dina känsliga data i molnet så att du kan komma åt den från vilken enhet som helst, det finns flera krypterade alternativ gratis för upp till 50 GB data. Naturligtvis om du krypterar en hårddisk finns en avvägning med prestanda, men om du är en seriös gamer med en 10 år gammal dator bör det ingen roll. Linux har kommit verkligen wth buit i kryptering och Windows med Bitlocker och många tredjeparts polutions är tillgängliga. Låt oss sluta sensation och börja planera snarare än brandbekämpning när du köper eller bygga en PC / Laptop / telefon. Jag har tillgång till 10 enheter som använder Windows, flera distributioner av Linux och Android. Jag kan komma åt mina filer via Dropbox, Onedrive och Mega. Jag kan komma åt mina favoriter och lösenord (inte bank sådana) via flera profiler på Firefox och Chrome. Med 15 år som IT-chef och 25 i teknisk support / webbutveckling skulle jag bli generad rörigare om jag inte kunde sätta min hand på en bit av information på alla enheter, när som helst.

Är min uppfattning korrekt att fullständig diskkryptering är endast i kraft när enheten är avstängd – men okrypterade när enheten är i normal användning eller “på sömn”? Min Win 10 laptop (används främst hemma) och min Android tablett (används när du reser) är sällan, om någonsin, avstängd. Föreställ irritation av att starta upp en Android tablett när man behöver text eller titta på en karta! Och så, särskilt min tablett, jag tror inte fullständig diskkryptering wll hjälpa under “grab och kör” scenario.

En mycket mer praktiskt skydd (för min användning som beskrivits ovan) – tror jag – är en 6-siffrig skärm eller app lås på enheten – plus specifik kryptering av känsliga filer (t.ex. lösenordsskyddad Excel, Word, etc. ).

Japp. Och omvänt, jag har en sex-siffrigt lösenord på min enhet – men det är inte krypterad.

Över 365 miljarder Oreo kakor har gjorts sedan den allestädes närvarande behandla debuterade 1912.