rippa ljud-CD i Linux med Sound Juicer

Det finns en uppsjö av program som kan rippa cd-skivor på Linux, men väldigt få är så enkelt som Sound Juicer. Sound Juicer är ett GUI front-end för kommandoraden enda verktyg cdparanoia, men det lägger till ganska funktioner som gör det värt en titt.

Installera Sound Juicer

Sound Juicer är inte installerat som standard i många distributioner så det kan behöva installeras från distributionen programvara förvaret. Börja med att öppna upp Software Manager som följer med din distribution.

Obs: Skärm visar mint som kommer med Linux Mint 9.

Sök efter “ljud-juicer” i Software Manager. Av någon anledning att söka efter “juicer” och “Sound Juicer” inte ta upp några resultat så se till att du inkluderar streck när du söker.

När du hittar rätt program klickar du installera för att hämta och installera den senaste versionen som finns i dina arkiv.

Starta Sound Juicer

När programmet är installerat gå tillbaka till menyn för att öppna programmet. I Linux Mint och Ubuntu, visar Sound Juicer som “Audio CD Extractor”. Sök efter det i Mintmenyn eller i Ubuntu hitta den under Program -> Ljud och video.

Om det inte finns någon CD i enheten programmet inte kommer att ha mycket att titta på.

När en ljud-CD sätts in Sound Juicer ska automatiskt upptäcka CD och fyll i informationen för titel, artist, år, och spår.

Sound Juicer ansluter till MusicBrainz att bestämma CD-informationen. Om CD-skivan inte kan hittas i MusicBrainz databas du kommer att ha möjlighet att fylla i CD-informationen manuellt och skicka album för framtida användare.

Anpassa CD Rips

Om du vill använda en annan CD-enhet, ändra musikmappen eller namngivning av din rippade musik eller ändra vilket format musiken rippat på, klicka på Redigera -> Inställningar.

Klicka på “Redigera profiler” för att ändra avancerade inställningar om hur musik rippade. Det finns några rippning profiler installeras som standard och profilerna kan enkelt läggas till eller tas bort.

I Ubuntu, att göra det möjligt för MP3 och AAC rippning måste du installera restricted-extras paketet från Synaptic Package Manager eller det kan installeras direkt från Firefox med hjälp av samhället dokumentation Ubuntu.

Markera en av profilerna och klicka på “Redigera” för att ändra namn, beskrivning och GStreamer kommando som körs för att rippa musik.

När allt är klart upp, klicka på “Extract” för att börja rippa cd. Beroende på inställningarna, kommer CD rippa och mata så snart den är klar. Sätt i nästa CD och datorn göra allt arbete!

Om du vill hänga med Sound Juicer utveckling eller göra en donation till utvecklaren hittar du hemsida här.

Detta är vad jag använder när du rippar min cd-samling till datorn. Riktigt trevligt med MusicBrainz touch.

Den stora böjda form av älg “horn beter sig som en parabolisk reflektor som ökar sin hörsel med cirka 20% jämfört med icke-antlered älg.