säker borttagning av energiköpsavtal och rulla tillbaka till stabila versioner ubuntu

Om du har lagt till en PPA och stöter på en otäck bugg i uppdaterad programvara, bör du återgå till Ubuntus förråd. Att göra det på ett säkert sätt kan vara knepigt – lyckligtvis Ubuntu Tweak kan göra detta för oss.

Det finns några frågor som är involverade i att ta bort en PPA. Det enklaste är att ta bort alla paket som erbjöds endast genom att PPA.

Till exempel, om vi försökte ut betaversionen av Firefox 4.0, bör vi ta bort alla firefox-4,0 paket innan du tar bort Firefox natt bygger PPA. För att göra detta, kommer vi att öppna upp en terminal (Program> Tillbehör> Terminal eller Ctrl + Alt + T) och skriv in följande kommando.

sudo apt-get remove firefox-4.0 *

Den exakta kommandot kommer att bero på de paket som du behöver ta bort. Om du inte kommer ihåg alla de paket som tillhandahålls av en viss PPA, är det bästa man kan göra för att besöka PPA: s Launchpad sida och titta på de paket som erbjuds.

Ubuntu Tweak erbjuder ett enkelt sätt att nedgradera några paket som PPA uppgraderade – och även om du inte behöver nedgradera, rekommenderar vi att följa stegen i det här avsnittet, eftersom det också kommer att stänga av PPA.

Det första steget är att installera Ubuntu Tweak om du inte redan har det installerat. Ubuntu Tweak är inte i Ubuntus förråd, men lyckligtvis det har sin egen PPA: PPA: tualatrix / ppa. Du ringer följa vår mer detaljerad guide till att lägga till nya energiköpsavtal, eller helt enkelt öppna en terminal och skriv in följande kommandon.

sudo add-apt-repository ppa: tualatrix / ppa, sudo apt-get update, sudo apt-get install ubuntu-tweak

En gång installerat, kan du hitta Ubuntu Tweak i Program> System Verktyg-menyn.

Öppna Ubuntu Tweak och välj paket Cleaner i listan till vänster.

Klicka på Purge energiköpsavtal knappen nära den högra. Om listan PPA är nedtonat klickar på knappen Lås upp och ange ditt administratörslösenord.

Välj energiköpsavtalen du vill ta bort genom att klicka på kryssrutan bredvid dem. Klicka på rensningsknappen när du är klar.

Du blir ombedd att nedgradera paket som har tidigare versioner i Ubuntus förråd. I vårt fall tar vi bort PPA som innehåller nattliga bygger på Mozilla Firefox.

Klicka på Ja och Ubuntu Tweak kommer att göra nedgraderingen för dig.

Om du vill återställa systemet till samma tillstånd som det var innan du installerar PPA kan du använda Ubuntu Tweak att ta bort sin egen PPA, och sedan apt-get remove ubuntu-tweak. Vi rekommenderar dock att hålla Ubuntu Tweak runt för alla andra fiffiga saker man gör!

Jag är ibland i en situation där jag vill ha en nyare version från en PPA, eftersom det fastställer något eller har en funktion, inte huvud versionen inte har ännu. Men jag vill inte ha fastnat med PPA-versionen för evigt. I stället för att nedgradera jag skulle hålla ppa versionen och vänta på att få samma version, så jag kan gå tillbaka. Detta gäller naturligtvis fungerar bara om PPA inte uppdatera sina paket,. Jag undrar om det finns ett sätt -kort av inaktivera ppa- att berätta apt, som man skulle föredra uppgraderingar från huvud över nyare paket i ppa.

@ Tantris

Jag är inte säker på om det är den bästa lösningen, men min rekommendation skulle vara att öppna upp Programvarukällor (System> Administration> Programvarukällor) och bara avmarkera lämplig PPA. Då är det inte kommer att sökas för nya versioner, men den installerade versionen kommer inte att nedgraderas. När Ubuntu version fångar upp, bör den börja automatiskt med hjälp av Ubuntu version, eftersom det bara kontrollerar om versionsnumret är större än den installerade versionen.

Ubuntu Tweak är ett roligt verktyg, men inte för svag i hjärtat!

på min maskin

1. dina rulla tillbaka verktyg / metod endast effekter Firefox, inte rulla tillbaka till Thunderbird (aka Shredder); 2. sudo add-apt-repository ppa: tualatrix / ppa … fungerar; 3. sudo apt-get install ubuntu-justera … misslyckas (ja, jag klippa och klistra allt i Terminal)

TBird på min maskin är fortfarande bug stad. se https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=599722

Kanske jag kommer att försöka uppgradera till 10,10 beta och se om det kommer att få mig över puckeln … men Windows 7 fortfarande är i drift.

Tack, Peter

PS: Jag föreslår att du går tillbaka till “detaljerad guide till att lägga till nya energiköpsavtalen” sida och ändra exemplet du använde … Jag granne försökte också och bestämde sig för att formatera hårddisken och installera om 10,04 för att få upp igen i morse.

Verkar inte arbeta under LTS, sprang båda kommandon, stannar vid

E: Kunde inte hitta paketet ubuntu-tweak

Ingenting i Systemverktyg eller på annat håll. Ingenting i alacarte.

Jag har installerat Wine och försökte installera iTunes för Windows, sedan försökte att avinstallera den och sedan vin, vänster med en massa överblivna ikoner, som jag använde alacarte att ta bort Wine. Nu Vin inte installeras synligt.

Jag tror jag ska bara installera Ubuntu eftersom det sista stora otäck bragd har fastställts. fun fun fun.

Skål.

@ Tweaker

Jag ber om ursäkt, jag glömde att inkludera linjen, sudo apt-get update

Kör att efter tillsättning av Ubuntu Tweak PPA. Artikeln har uppdaterats för att återspegla detta.

Synaptic låter dig välja en specifik version av ett installerat paket (nyare eller äldre) .; Synaptic låter dig stänga av eller ta bort en PPA förvaret efter att byta till en (nyare eller äldre) paket från en annan källa,. Synaptic är att göra allt GUI komplicerade apt manipulationer.

Bra idé för Ubuntu dev är att eliminera den från framtida Ubuntu bygger .. riktigt bra ..

Nåväl, är rookie jag och inte helt läsa vad jag skulle göra … Jag oavsiktligt valt ALL och rensade ut alla listade PPA-talet.

Råd någon? Jag är generad och arg på mig själv.

luv_hot_chiles@hotmail.com

Fred!

@ Greg

Om jag minns rätt, det faktiskt inte utplåna energiköpsavtalen, det bara markerar dem som är inte används. Så om du öppnar upp Programvarukällor (System> Administration> Programvarukällor) du bör kunna att bara lägga en bock i lämpliga databaser, göra sudo apt-get update och få tillbaka dessa saker. Jag tror.

@ Trevor

Tack. Jag är på jobbet nu, kommer att titta på det när jag kommer hem i kväll. Jag bara vill inte i suddent DRAMA med mitt system nu när jag är lyckligt på Linux (Ubuntu) vice fönstren jag lämnade månader sedan … varit lyckligare sedan dess.

… Någon plötslig DRAMA … stavfel

Trots uppräkning 475 miljoner dollar världen över (ca 15 gånger sin produktionsbudgeten), Return of the Jedi anses, såvitt Hollywood konton berörs, har aldrig vänt en vinst.