säkra dina filer med ifttt för dubbel backup i molnet

Moln lagringstjänster som Google Drive och Dropbox är oändligt användbara. Inte bara kan de användas för att göra dina filer tillgängliga på flera datorer, de tjänar också som praktiska verktyg för säkerhetskopiering. Använda IFTTT (Om detta då det), är det möjligt att dubbel säkra dina filer genom att automatiskt kopiera filer mellan olika onlinelagringstjänster

Om du har ännu att använda IFTTT, du är för något av en behandling. Detta är ett verktyg som kan användas för att utlösa alla typer av online åtgärder när vissa villkor är uppfyllda. Möjligheterna är omfattande och IFTTT är kompatibel med ett stort antal välkända online-tjänster, inklusive Facebook, Dropbox, Instagram, Flickr och många, många fler.

Vi har redan nämnt att IFTTT skulle kunna användas som en form av online-backup verktyg, och genom detta menar vi att det kan användas för att ersätta en eller flera av skrivbordsklienter som används med molnlagringstjänster.

Du kanske använder Dropbox som ett hem för foton och andra dokument. Detta innebär inte bara att filerna kan nås på vilken dator som helst med en internetuppkoppling, men också att alla filer som läggs till mappen Dropbox på datorn säkerhetskopieras automatiskt i molnet.

Hur du väljer att använda Dropbox och andra tjänster av dess likar är helt upp till dig, men många människor använder det som ett verktyg för säkerhetskopiering. Men precis som med offline säkerhetskopior, är det en bra idé att skapa flera online backup, och det är där IFTTT kan hjälpa.

Visst, det finns inget som hindrar dig från att installera datorprogramvara för Google Drive, Dropbox, SugarSync och olika andra så att du kan ladda upp filer till mer än en plats, men när detta hjälper dig att nå dina dubbla backup mål, betyder det också att ha mer än en resurs-sapping synkroniseringsverktyget installeras på samma gång.

IFTTT kan ta hand om online backup processen för dig utan behov av extra programvara. Du kan skapa en regel – eller ett recept som de kallas – som automatiskt kommer att säkerställa att alla filer du laddar upp till Dropbox också kommer att laddas upp till Google Docs.

Betala ett besök på IFTTT webbplats och skapa ett nytt konto eller logga in på ett du redan har. Du kommer först att behöva ställa in “detta” en del av din backup recept, så klicka på länken Skapa längst upp på sidan och klicka sedan på “detta”.

Vi börjar med Dropbox, så klicka på ikonen Dropbox för att välja detta som Trigger kanal. Om detta är första gången du har använt IFTTT eller Dropbox kanal specifikt genom att klicka på knappen Aktivera.

Du kommer att behöva ge IFTTT tillstånd att kommunicera med ditt Dropbox-konto, så logga in på ditt konto och klicka på Tillåt följt av Done.

Klicka på “Fortsätt till nästa steg” för att ställa in avtryckaren. I fallet med Dropbox finns två att välja mellan – uppladdning av en fil till ditt konto, eller uppladdning av bildfiler till ditt konto. När vi funderar på att skapa en så komplett lösning för säkerhetskopiering som möjligt, kommer vi att välja “Ny fil i mappen Delat” alternativet.

Om du vill begränsa de filer som synkroniseras mellan Dropbox och Google Drive kan du ange en undermapp på din delade mappen som skall övervakas – antingen ange namnet på en mapp och klicka på Skapa Trigger, eller bara klicka på samma knapp för att fortsätta om du vill säkerhetskopiera allt i mappen Delat.

Nu är vi redo att skapa “som” en del om receptet – den slutliga effekten av synkronisering filer till Google Drive – så klicka på “som” länk.

Precis som med “detta” trigger, nu måste du välja den kanal där åtgärden ska utföras. Klicka på ikonen för Google Drive och Aktivera kanalen och ge IFTTT tillgång på samma sätt som tidigare.

Nästa sak att göra är att ange exakt vilka åtgärder som bör genomföras. Eftersom detta är tänkt att vara en backup recept, kommer vi att klicka på “Ladda upp filer från URL” alternativet. Vi kan då välja hur filer ska namnges och var de ska laddas upp innan du klickar på Skapa funktion.

Det sista steget är att namnge och spara ditt recept. Ange ett beskrivande namn för att hjälpa dig att identifiera receptet senare – även om IFTTT enkla ikon system hjälper en hel del i denna avdelning – och klicka på Skapa recept.

Från denna punkt på, när du laddar upp en fil till allmänheten mappen ditt Dropbox-konto, kommer det också laddas upp till Google Drive för dig. Nu kan du avinstallera Google Drive programvara om du vill ha – det är onödigt, eftersom alla dina säkerhetskopiering och synkronisering kommer att tas om hand på serversidan.

Hur har ni använt IFTTT? Har du några bra recept som du vill dela?

Det fungerar bara om offentliga mappar?

Men Dropbox dödar av delade mappar, åtminstone för nya konton, eftersom alla filer kan offentligt kopplas nu.

intressanta info.Thanks

Oavsett kostnaden eller brist på sådan, jag inte ladda upp någon av mina data till en extern plats. Jag vet hur du säkerhetskopierar mina filer med back-up helt under genom kontroll. Även om risken för att det händer är mycket låg, kan fjärrsäkerhetskopiorna hacka. Men ännu mer sannolikt än en utanför hacker är möjligheten att en anställd av organisationen där filerna eller säkerhetskopieras bestämmer sig för att söka efter användbar information.

Jag lägger inte mina deklarationer på linjen att TurboTax eller andra skatteprogramleverantörer eftersom jag vet av erfarenhet att dessa filer kan hanteras felaktigt. Ungefär två år sedan fick jag ett mail från en av leverantörerna om en annan persons självdeklaration. Med en liten ansträngning, jag tror att jag kunde ha hämtat den personens skatte info. När jag försökte att rapportera problemet, visade det sig vara omöjligt att få åtgärder. Jag fick två e-postmeddelanden som är avsedda för den personen. Min gissning är att “offer” äntligen kontaktade programleverantören på grund av brist på handling re. returen.

Studier har visat att tala två eller flera språk erbjuder skydd igen neurodegenerativa sjukdomar, tvåspråkiga patienter upplever uppkomsten av demens i genomsnitt 4 år senare än patienter enspråkig.