skanna en Windows-dator efter virus från en ubuntu live-cd

Att få ett virus är dålig. Att få ett virus som orsakar din dator att krascha när du startar är ännu värre. Vi visar dig hur man rengör virus från datorn även om du inte kan starta i Windows med hjälp av ett antivirusprogram i en Ubuntu Live-CD.

Det finns ett antal antivirusprogram tillgängliga för Ubuntu, men vi har upptäckt att avast! är det bästa valet, med stora upptäckten hastigheten och användbarhet.

UPPDATERING

Denna artikel skrevs för ett tag sedan, och nästan alla av de anti-virus program för Linux stöds inte längre. Här är de som fortfarande arbetar

Du bör kunna installera Clam från Ubuntu Application Center.

Ju bättre lösning är dock att använda BitDefenders räddnings-CD för att skanna din dator.

Tyvärr, avast! inte har en riktig 64-bitarsversion, och tvinga installationen inte fungerar korrekt. Om du vill använda avast! att söka efter virus, då se till att du har en 32-bitars Ubuntu Live CD.

Om du för närvarande har en 64-bitars Ubuntu Live-CD på en startbar flash-enhet, tar det inte lång tid att torka din flash-enhet och gå igenom vår guide igen och välj normal (32-bitars) Ubuntu 9.10 istället för x64-utgåva. För fastställandet av din Windows-installation, kommer 64-bitars Live CD inte ge några fördelar.

När Ubuntu 9.10 startar upp, öppna upp Firefox genom att klicka på ikonen i den övre panelen.

Klicka på fliken Download och klicka sedan på länken för att ladda ner DEB-paket.

Spara den på standardplatsen.

Medan avast! hämtas, klicka på länken till registreringsformuläret på nedladdningssidan. Fyll i registreringsformuläret om du inte redan har en testlicens för avast !.

Vid tiden du har fyllt i registreringsformuläret, avast! kommer förhoppningsvis bli klar nedladdning.

Öppna ett terminalfönster genom att klicka på Applications i det övre vänstra hörnet på skärmen och sedan expandera tillbehör menyn och klicka på Terminal.

I terminalfönstret, skriv in följande kommandon och tryck på RETUR efter varje rad.

cd data; sudo dpkg -i avast *

Detta kommer att installera avast! på den levande Ubuntu miljön.

För att säkerställa att du kan använda den senaste virusdatabasen, medan fortfarande i terminalfönstret, skriv in följande kommando

sudo sysctl -w kernel.shmmax = 128000000

Nu är vi redo att öppna avast !. Klicka på Program på det övre vänstra hörnet av skärmen, expandera mappen Tillbehör och klicka på den nya avast! Antivirus objekt.

Du kommer först att hälsas med ett fönster som frågar efter din licensnyckel. Förhoppningsvis har du fått det i din e-post nu, öppna e-post som avast! skickar kopierar licensnyckeln, och klistra in den i registreringsfönstret.

avast! Antivirus öppnas. Du kommer att märka att virusdatabasen är föråldrad.

Klicka på Uppdatera databas knappen och avast! kommer att börja ladda ner den senaste virusdatabasen.

För att skanna din Windows hårddisk, måste du “mount” det. Medan virusdatabasen hämtas genom att klicka på platser på övre vänster på skärmen, och klicka på Windows hårddisk, om du kan tala om vilken det är till sin storlek.

Om du inte kan berätta vilken är rätt hårddisk och klicka sedan på datorn och kolla in varje hårddisk tills du hittar den rätta. När du hittar det, göra en del av enheten etikett, som visas i menyraden i filhanteraren.

Observera också att hårddisken nu kommer att visas på skrivbordet.

Vid det här laget bör din virusdatabasen uppdateras. När den här artikeln skrevs, den senaste versionen var 100.404-0.

I huvud avast! fönstret, klicka på knappen bredvid valda mappar och klicka sedan på “+” knappen till höger om listrutan. Det kommer att öppna upp en dialogruta för att bläddra till en plats.

Att hitta din Windows hårddisk, klicka på “>” bredvid datorn ikonen. I den utökade listan, leta upp mappen märkt “media” och klicka på “>” bredvid den för att expandera den. I denna lista, bör du kunna hitta den etikett som motsvarar din Windows hårddisk.

Om du vill skanna en viss mapp, då kan du gå vidare till denna hierarki och välj den mappen. Vi kommer dock att söka igenom hela hårddisken, så vi ska bara på OK.

Klicka på Start skanna och avast! börjar skanna din hårddisk.

Om ett virus hittas, blir du ombedd att välja en åtgärd. Om du vet att filen är ett virus, då kan du ta bort det, men det finns möjlighet till falska positiva, så att du kan också välja Flytta till bröstet karantän.

När avast! sker skanningen, kommer det att sammanfatta vad det finns på hårddisken. Du kan ta olika åtgärder på dessa filer vid denna tid genom att högerklicka på dem och välja lämplig åtgärd. När du är klar klickar du på Stäng.

Din Windows-dator är nu fri från virus, i ögonen på avast !. Starta om datorn och med lite tur det nu kommer att starta upp!

Slutsats

Kör avast! från en Ubuntu Live-CD kan rengöra den stora majoriteten av virus från din Windows-dator. Detta är ytterligare ett skäl att alltid ha en Ubuntu Live-CD redo ifall något händer med din Windows-installation!

“A” Ubuntu;? Verkligen?

Är detta Ghetto Geek?

HAHA dess sorgligt att Linux måste användas för att rädda fönster. Jag tycker att det är kränkande

Bra tips, jag använder Kaspersky Rescue Disc, som också är en Linux build.

även om jag är stort fan av ubuntu, men det finns vissa räddningsskivor från större AV företag finns, som jag föredrar. eller användning av XP PE, med några up-to-date verktyg för borttagning på en USB-stick,. Jag älskar verkligen howtogeek platsen, men är det verkligen nödvändigt att lägga till att mycket skärm? Jag menar, hur man startar Firefox, besöka en webbplats, ladda ner något och att starta tanken,? vad händer nu? några bilder som visar hur man trycker på strömbrytaren på datorns hölje, och hur man sätter CD?

Markus 😉

Stor handledning. Och det visar hur lätt det är att använda Ubuntu. Jag trodde att skärm var ett stort plus för en nybörjare. Jag tyckte att mina ögon kunde redigera dem eftersom jag använder Ubuntu regelbundet, men jag ser där de kunde bry människor utan att talang.

@markus

Jag håller med om att det finns en hel del skärmdumpar, men förstår att den här artikeln riktar sig till Windows-användare som använder Linux för eventuellt första gången. Skärmdumpen som du lätt kan passera över utan en andra tanke kan vara nödvändiga för att någon som kämpar för att hitta sin fot i denna nya och främmande miljö.

Detta är en mycket bra handledning, men kom igen, det är ca 10 olika webbplatser som tyder på att göra exakt samma eller liknande sak. Om du dual boot detta är OK, kan du välja så många AV för Linux som kan skanna och ta bort Windows-virus och skadlig kod, men dessa dagar nästan varenda AV företag har startbar AV räddnings-CD som fungerar mycket snabbare och bättre än Ubuntu . Vi förstår alla att Ubuntu har gjort Linux att vara mer mer populär skrivbords OS, men inte allt kretsar kring ubuntu.

Bara för att nämna några, Kaspersky, Avira, Avast, även AVG, BitDefender, Norton och mer “live” rädda AV CD. Att Sumit upp, jag håller fullständigt med Marcus.

En sak, påståendet “Detta är ytterligare ett skäl att alltid ha en Ubuntu Live-CD redo ifall något händer med din Windows-installation!” Är helt i linje !!! Varför,? Som en How-To-Geek författare Trevor bör du veta att de flesta av dina läsare kommer att uppskatta objektiva tips och tricks eller förslag. Don, t get me wrong, jag använder Linux Mint och OS X och Win 7 på en daglig basis, men jag är inte “* nixgeek” av “äpple fanboy” eller “diehard mikro $ mjuk snubbe” Om faktum, när det gäller till “slutsats” du kan alltid använda WinPE “LiveCD” att åtgärda eventuella windows-installation mycket bättre än med alla linux-CD. Detsamma gäller med OS X, ännu enklare … ..

Hälsningar; Ivan K.

Synd avast är proprietär, programvara stängd källkod

För att installera clamav i FreeBSD, bara skriva “sudo pkg_add -r clamav” (utan citattecken).

@Ivan Kolevski

Tack för en förteckning över räddnings skivor, förhoppningsvis någon hittar dem användbara. För bara virus rengöring, då är du rätt, kan dessa räddnings cd bli bättre och lättare att använda.

Men är den här artikeln ett av flera som erbjuder olika sätt att Ubuntu Live-CD kan spara om du stöter på problem med en Windows-installation. Om du får en dålig virus, ja, det skulle vara bra att ha en av dessa räddnings skivor tillgängliga. Men vad vi hoppas att komma över i dessa artiklar är att en Ubuntu Live-CD (eller flash-enhet) är ett mångsidigt verktyg för att ha runt ifall en av ett antal saker går fel med Windows-installationen (inte nödvändigtvis ett virus ). Burning Ubuntu Live-CD eller förbereda en flash-enhet är inte ett stort besvär, och kan verkligen spara dölja om en hel del saker går fel, att förbereda en annan “optimala” lösningen för varje problem skulle ta mycket mer ansträngning.

Mitt uttalande i slutsatsen är en hänvisning till de tidigare artiklar som visar hur man kan lösa olika problem med Ubuntu Live-CD. Tyvärr har jag inte har någon erfarenhet av att använda WinPE att fixa Windows-installationer, så jag kommer att erkänna min okunnighet i detta avseende. Jag var faktiskt inte ens medvetna om dess existens, så tack för det – jag kommer att ta en titt på det och se vad det kan göra, och skriva om det om jag tycker att det är användbart.

Valet att använda en Ubuntu Live CD över en annan Linux-distribution är en mer godtyckligt, eftersom ganska mycket alla Linux / Unix / BSD varianter kan göra de saker som jag beskriver i dessa artiklar (med olika nivåer av användarvänlighet). Emellertid är valet av Ubuntu inte utan anledning: Ubuntu är lätt att använda och tillräckligt bekant för en Windows-användare.

Jag är inte personligen förspänd mot ett operativsystem heller, jag använder Ubuntu och Windows 7 i lika stor andel, och gynnar var och en för olika saker. Dessa artiklar är utformade för att hjälpa om en användare har problem med Windows och Ubuntu bara råkar vara den miljö som jag är bekväm nog för att ge adekvat stöd. Naturligtvis, om någon hittar Ubuntu att vara välsmakande och växlar till den permanent, jag tror inte att det är en dålig sak!

I vilket fall som helst, tack för läsning och för dina kommentarer. Jag hoppas att detta kastar lite ljus på motivationen bakom detta och andra liknande artiklar.

Trevlig idé,. Din förutsättning är att Linux-versionen av Avast är minst lika kapabel att upptäcka och ta bort Windows malware som är Windows-versionen. Är detta sant?

@Trevor Bekolay: Du vet, du skriver så många artiklar om att använda Ubuntu Live-CD för att fixa Windows, som du bör skriva, eller länk till artikeln om hur man enkelt dual boot Windows och Linux, och tala om för läsarna att deras förändringar vunnit ‘t gå förlorade när de startar om datorn, så det skulle spara dem besväret att behöva installera alla program på nytt varje gång Windows kraschar.

@ PC-Pete

Jag gjorde inte anspråk på att Linux-versionen av Avast är på rätt köl med Windows-versionen. Versionsnumren är verkligen annorlunda, med Windows är på version 5.x och Linux vara på version 4.x, men jag är inte säker på om de har separata virus databaser eller inte.

Jag har inte gjort omfattande tester själv – var jag kunna göra sådana tester jag skulle söka jobb med ett bevakningsföretag – men jag kan säga att enligt den sekundära forskning jag gjorde för den här artikeln, Linux-versionen av Avast utför positivt på andra Linux virusskydd, som öppen källkod ClamAV.

@calebstein

Det är verkligen en bra idé, från vad jag har sett, är det också möjligt att permanent installera program till flashminnet, vilket kan vara ett mindre ingripande sätt att få dessa paket kvar utan att behöva rensa utrymme för en Linux-partition.

@Trevor Bekolay: Tack för att min idé i beaktande. Jag skulle vilja se en artikel om permanent installera program till en live-cd eller levande flash-enhet. Jag skulle vilja veta hur det skulle fungera.

@Everyone Som använder BSD,): För att installera och använda ClamAV på FreeBSD, typ “sudo pkg_add -r clamav” (utan citattecken), sedan “sudo freshclam” (utan citattecken), sedan “sudo clamscan -r /” (utan citattecken ) för att köra en fullständig genomsökning. Det första kommandot behöver bara köras en gång. Och “freshclam” uppdateringar ClamAV, så det ska köras innan “clamscan”,. Observera att detta endast kommer att skanna din FreeBSD partitionen och skanna Windows, jag tror att du skulle skriva “sudo clamscan / dev / ntfs / [Windows-partition namn ] “(utan citattecken, och ersätta” [Windows-partition namn] “med namnet på din Windows-partition, även om jag inte har testat det) .; Observera också att du måste ha sudo installerat. Om den inte är installerad, skriver “pkg_add -r sudo” (utan citattecken, och du måste köra det som root).

Jag kan inte förstå detta steg: sudo sysctl -w kernel.shmmax = 128000000, Vem som helst kan berätta för mig?

@Star River

Den linjen är nödvändig för avast! att köras. Om du inte anger det i ett terminalfönster, sedan avast! kommer inte att köras.

Se mer information om problemet här.

Stor tutotial. Jag använde det för att spara min Windows 7 (bootcamp) partition i min bärbara Mac. Tack för dessa stora skärmdumpar !!!! Beröm!!!!!

Det var stor, Trevor, och mycket användbar för mig (speciellt skärmdump xD!); Hälsningar!

Bara en kommentar (och ledsen för dubbel-post): Jag har bara testat metoden med gamla Ubuntu 8.10 för x86 och med de nya Ubuntu 10.04 LTS för x86 (både stationära och bärbara utgåvor).

Ubuntu 8.10: fungerar bra, Ubuntu 10.04: båda versionerna misslyckas i slutet av skanningen, med en tom resultatfönster, att Hungs när man försöker stänga den. Visst, avast! för Linux är ännu inte helt förenlig med 10,04

Hälsningar

@arakelov

Inga bekymmer om den dubbla inlägg! Tack för att vi vet att det inte verkar fungera med 10,04, förhoppningsvis de kommer att uppdatera snart!

Varför all hateing på denna artical? Jag tror det var mycket hjälpsam och skärmdumparna gör det många lättare för oss icke-nördar att förstå. Trevor gjorde ett fantastiskt jobb och gav ut en stor tute .. Det är så tråkigt att människor som är “i know” snarare skulle klaga en artical som är så uppenbart utformade för att hjälpa dem som inte vet, än att faktiskt försöka hjälpa . Jag menar, om detta artical anbringar inte dina idéer virus rengöring med Ubuntu, sedan antingen läsa inte det eller åtminstone hålla besserwisser-negativitet till er.

Tyvärr Trv..I HAD till ..

Hej igen!

Ledsen att jag var fel i mitt tidigare inlägg … Även med 10.04 fungerar bra. Problemet var att jag gjorde en snabb skanning (inte den vanliga), och när du gör det, i slutet av skanna ett fönster visar alla filer som inte har skannats på grund av konfigurationen, det vill säga alla filer med “icke farliga” förlängningar, som kan vara en massa tusentals om du utför en fullständig sökning: p, Så var det inte hunging i slutet: det förbrukar 100% CPU för att visa att lååång lista över inte har avlästs filer till fönstret (utfärda en “top” på en terminal visar en “avastgui” process förbrukar nästan all CPU).

Kort sagt: utför Standard scan, alla testade Ubuntu versionerna verkar fungera OK

Hälsningar

@arakelov

Väldigt coolt! Plus att jag inte kommer att behöva redigera artikeln

@zackattack

Tack, bro. Kan jag ringa dig bro? Tja, gjorde jag bara.

Även om de klagar på att innebär att de läser det – eller åtminstone skum det – så det inte bry mig. I själva verket har jag tagit sina synpunkter beaktas i artiklar som är inriktade på en mer erfaren Linux-användare, men ja, är den här artikeln definitivt för nybörjare.

kommer att skanna WIN användare reg nässelutslag också? – Det är där många av virus dölja ……… ..

Tack för längden du gick att göra funktioner på Ubuntu Live-CD klar. Det var min första gången att läsa något på Ubuntu som jag har varit särskilt limmade till fönster under större delen av mitt dator liv. De hatar post även gjort saker lite tydligare eftersom jag nu kunde förstå bättre kontroverser på klyftan mellan Linux och Windows. Från diskussioner är det nu mycket klart för mig att världens nästa computing vana blir portabla tillämpningar, jag nollställning in på det. Mucho gracias, Bro!

För att installera programmen permanent på en USB-livecd skulle det fortfarande alternativet arbetet med Universal USB installatör?

Tack för en bra handledning! Finns det några nyanser som jag behöver för att titta på när det gäller att köra en 32-bitarsversionen av Live Ubuntu CD mot 64bit Win 7? Jag har enheten avbildas, så kan återhämta sig om Jag kasserar det, men jag skulle hellre undvika just den PITA (lång historia). Tack igen!

@Steve

Det finns inget att oroa sig för virussökning – i själva verket, även om du kör 64bit Win 7 Jag skulle rekommendera att använda en 32bit version av Live CD. Filerna du lagrar på en hårddisk blir exakt densamma oavsett om du lagrade dem i en 32 eller 64-bitars operativsystem.

Jag håller inte med Ivan och Markus,. Detta har varit den mest användbara, lätt att följa handledning som jag har hittat som lär mig hur man söka efter virus på min dator som Windows brukar starta upp på,. Medan jag hoppat över några av skärm jag kan förstå varför de är alla där: för människor som vet ännu mindre om Linux och teknik i allmänhet än mig. Det skulle vara svårare att följa utan skärmdumpar.

Tack för den stora artikeln Trevor. Det enda jag är upprörd över är hur mycket skit jag var tvungen att sålla igenom innan denna tutorial!

@ Dan

Tack för de vänliga orden Dan!

Bra handledning! Jag följde det steg för steg och fick XP igång igen. Tack för ansträngningarna att sätta detta tillsammans.

Många av länkarna för AVs längst ner i artikeln nu 404. Kan du uppdatera dem?

@ Bob

Uppdaterad dem, tack för heads up!

Bra jobbat! Jag hade redan min Ubuntu Live CD byggt och specifikt letar efter instruktioner för att göra just detta. Mycket uppskattat … skanning nu … vi får se!

Trevor-

Jag har ställt in en Ubuntu Live installation på en flash-enhet, och installerade Avast per instruktioner. Och allt fungerade.

Nu, veckor senare, jag behöver använda den igen, och jag kan inte få virusdatabasen att uppdatera,. Jag har försökt bara en regelbundet uppdatera databas, och även följt instruktionerna från steg “sudo dpkg -i avast *” … men fick samma resultat vid uppdatering av virus DB: “det gick inte att skriva kropp”.

Några tips du kan erbjuda? Måste jag ladda ner Avast från början igen,? Tack.

Kan ni hittills dessa artiklar? En stor artikel och andra artiklar är en bra standard liksom,. Om någon skulle slå av förmågan att vända grafik, de skulle behöva klaga, men jag tror theyre bra. Han är inte kopiera dina artiklar är han, och datorn analfabeter?

Jag kommer aldrig att förstå varför folk tar sig tid att b * # ch om något gratis! Om du betalar för det, sedan klagar bort. Annars, håll käften, tack!

@Trevor

När det gäller WinPE forskning du skulle inleda. Alla uppdateringar om detta? Jag har använt WinPE sedan det först uppdagades som en återställningsmiljön väg tillbaka när, och har aldrig svikit mig en gång. Ganska pretentiös krav, men sant ändå.

De främsta fördelarna med en PE miljö är möjligheten att använda den stora majoriteten av fristående apps redan tillgänglig för Windows-system, enkelhet att uppdatera installerad plus lägga till nya program och utbredd kompatibilitet.

Allt jag kan säga är när du har en fungerande PE med allt du behöver, kommer du att undra hur du fick igenom utan det (det vill säga om du är en erfaren Windows-användare med tidigare, men nu upplösta hårdvara / mjukvara problem).

Lycka till med din strävan 🙂

Instruktionerna ovan inte arbete. Ubuntu inte kan hitta hämtningskatalogen. WTF?

TREVOR …, Nice work. DU INTE LYSSNA PÅ ZIPPERHEADS som säger att inte visa en hel del skärmdumpar. Fortsätt att använda så mycket information som möjligt. Några av dessa DUMSHIDDTS tror att de vet allt och de kanske inte behöver DETALJER och extra skärmdumpar … väl de kan KYSSA MIN A ** .; HÅLLA UPP det goda arbetet och inte lyssna på fläktarna som klagar!

Lysande bit av information. Skannas med avast och den fann laster av virus. Tyvärr, när jag försökte starta upp Windows xp, kommer det inte boot – senast kända config, safemode, nada … några råd skulle uppskattas eftersom det är liten radiostation dator och om jag måste formatera – jag kommer att förlora ton grejer. Jag kan starta upp Ubuntu att säkerhetskopiera filer – men inrättas för radion tar timmar … HJÄLP !!!

Ursäkta mig, men är inte virus specifika för OS? Skulle virusdatabasen för en Linux virusskydd inkluderar Windows-virus? Om både Windows och Linux virus i samma databas, skulle inte det öka möjligheten för falska positiva? Om de är i separata databaser, inte du måste se till att installera en för Windows? Eller, AV är kanske smart nog att känna igen en NTSF partition och ändra dess skanningen i enlighet därmed.

Vad om registret? Vissa virus kommer reinfect det ögonblick du startar om du inte rensa registret, startmenyn, och det andra 400 sätt Windows startar ett program vid uppstart.

Denna artikel tar inte upp dessa frågor, men förutsätter att läsaren redan vet vad den föreslår att undervisa.

@mcwbr

Du höjer några intressanta och viktiga frågor som, ja, kunde ha gjorts mer tydlig i artikeln.

Virusskydd typiskt använda hash-koder för att söka efter virus. Vad det betyder är, varje bit data, eller godtycklig längd, kan representeras av ett nummer, kanske 64 bitar lång, eller till och med längre. När ett nytt virus skapas – oavsett om det är för Windows eller Linux – den hash-kod beräknas och att koden lagts till i databasen. Det finns ingen särskild anledning att hålla databaserna separat, och från vad jag känner till dessa skannrar, gör de inte hålla dem åtskilda.

Detta ökar risken för falska positiva? Det betyder, ja, men anser att det finns totalt 2 ^ 64-1 möjliga hash-koder om hash är 64 bitar lång. Det är cirka 1,8 x 10 ^ 19 – något som en miljon biljoner möjliga hash-koder. Så möjligheten till falska positiva är fortfarande ganska låg.

Nu är detta en grov förenkling av vad skannrar virus gör, söka igenom hash-koder är bara en metod, och de flesta skannrar använder en kombination av metoder. Men i nästan alla fall, de tittar på datadelar agnostic av det underliggande operativsystemet. Det är bara en sekvens av 1: or och 0: or som virusskydd erkänner som skadlig för någon typ av dator.

Jag är inte säker på om registret.

Några förslag på vad man ska göra om min datorskärm håller frysning upp under denna process? Först frös under genomsökningen och nu om fryser förr under nedladdningen. Några förslag?

Kommentar till Jess: om du fryser på skanning och även vid hämtning jag skulle misstänker hårdvaran eller ett virus på maskinen. Du kör två olika processer. Kan du köra några andra program under Live CD? Om andra program fryser du har problem utanför denna process.

I förhållande till frågan om en Linux virusskydd städa upp Windows-katalogen – bara en utbildad spekulationer från min sida. Windows-registret inte innehåller någon “exekverbar kod”. Snarare refererar filer på hårddisken. Så ett virus kommer att placera länkar i registret för att starta körbara program när du startar. Så kör Avast eller någon annan tar inte bort registerreferenser. Men målet koden dessa registerposter försöker starta kommer förhoppningsvis alla avlägsnas genom en effektiv virusskydd med den mest uppdaterade virusdefinitioner. Det skadar inte registret för att ha dessa dinglande referenser. Men vad jag föreslår starkt kör en Windows inbyggda virusskydd när du får Windows-miljö startas efter Linux Live CD scan. Andra städa upp steg skulle vara att köra ett register renare som tar bort de trasiga hänvisningar till obefintlig virus filer skannern har tagit bort. Det finns flera av dessa finns som freeware, Eusing har konsekvent arbetat för mig.

Opps – första meningen i andra stycket jag menade att säga “… städa upp Windows-registret”. Senior ögonblick.

Detta är en stor webbplats för att lära sig nya saker. Jag oroar mig inte om min dator blir spolas upp eftersom jag kör enbart Ubuntu 10.10 på min maskin (jag har kört Linux i över ett och ett halvt år). Men på jobbet detta bidrar till att göra mitt jobb mycket enklare fastställande mina medarbetare Windows bärbara datorer. Just nu sitter jag vid mitt skrivbord med VD: s laptop som har båten full av skit på det jag fastställande. En särskilt omdirigerar alla sökmotorer till falska webbplatser. Jag älskar mitt jobb i IT 🙂

Bra artikel … tack för att publicera det … Jag har letat efter något sånt här för länge … Jag har fått detta att fungera på XP-maskiner, men kan inte verkar få den att starta på datorer som kör Win 7 … jag antar att uppstartsmetoden 7 användningsområden är olika än XP är problemet, men jag vet inte så mycket om det så bestämde jag ber dig om du hade ett liknande problem. Jag försöker att rädda en helt ny HP Touch dator som har smittats med ett rootkit tror jag. Jag försökte mitt usb Linux Live jag skapade med hjälp av dessa instruktioner och det verkade som om det startas men allt jag fick på skärmen var olika färg tomma skärmar men jag hörde det spelar uppstarts ljud. Så jag försökte det på en annan Win 7 maskin och kunde inte få göra något annat än att visa en start felmeddelande utan fel #. Jag hoppas verkligen du fortfarande övervakar denna sida och kunde hjälpa mig att räkna ut vad jag kan göra fel. Tack igen för det goda arbete ni gör här.

Utmärkt inlägget man !! Det var verkligen bra, jag undrar fortfarande mig själv om det använder samma databas som Windows-versionen …. Jag har just installerat så jag ska låta dig veta … Jag använder Ubuntu 10.10 och det fungerar bra. Hälsningar från Colombia

Du har stora insikter om cclean, hålla upp det goda arbetet!

Tack för den stora tutorial- jag helt tekniskt utmanas, så bär med mig.

Fråga: Är det nödvändigt att faktiskt installera Ubuntu på min dator eftersom Ive bara varit igång det genom min flash-enhet. Jag ber detta eftersom av någon anledning jag inte kan få tillgång till Internet för att ladda ner Avast! och har funnit att det enda sättet att göra detta skulle vara genom att ladda ner trådlösa drivrutiner som kräver omstart för att aktivera. Men omstart innebär alla hämtningar går förlorade eftersom jag använder bara en flash-enhet. Hur som helst runt detta? Jag vill inte installera om jag inte behöver.

så fungerade inte för mig. Jag har just installerat paketet senare jag extraced det och gick in till: avast4workstation / data.tar.gz /./ usr / lib / avast4workstation / share / avast / desktop / och kopieras alla filer till skrivbordet mycket lättare, tack i alla fall

oh ja det hämtade avast till mitt skrivbord så jag skrev i cd desktop

Väntar på licensnyckeln från Avast att komma fram … inte få dina förhoppningar upp att det kommer dit snart. Om du har bråttom att bli av med virus inte kan vara vägen för dig! Jag har en Windows-dator som behöver en genomsökning, kan jag inte starta den i felsäkert läge eller starta maskinen på rätt sätt. AVG Rescue disk hittade 4 virus men maskinen fortfarande inte kommer att starta upp ordentligt, glömma Kaspersky eller Avira räddningsskivor … de är byxor. BitDefender fungerar bra så gör AVG.

Allt jag får med sudo sysctl -w kernel.shmmax = 128000000 är ett fel som -w är en okänd nyckel.

Du räddade dagen, min vän. Tack.

Ja Ronny “, en Ubuntu”.

Den gyllene regeln för att vara en grammatik iska är att vara helt säker på att du har dina fakta raka innan kritisera. Oavsett om du använder “a” eller “en” bestäms inte av huruvida ett ord börjar med en vokal eller en konsonant men om det börjar med ljudet av en vokal eller konsonant. Vilket är anledningen till historiskt folk brukade skriva “en historisk händelse” eftersom ordet historiska brukade ha en tyst “h”. Likaså många ord som börjar med “U” faktiskt börja med en y-konsonant ljud (University uttalas – Youniversity, till exempel). Det påstås att det korrekta uttalet är faktiskt oo-välsignelse alltför (på forumet läste jag i alla fall) men alla länkar tillbaka till ubuntu webbsida på denna fråga tycks leda till 404 sidor. Som “You-Boon-too” är också en vanlig uttal sedan, om det är uttalet han (hon? Vad är det med artikel författare inte ge sitt namn?) Hörde, sedan “en Ubuntu” är helt acceptabelt.

Utmärkt svar Timothy !!

Fler människor dog i influensapandemi som svepte över världen 1918 (uppskattningsvis 500 miljoner människor smittade med 50-100 miljoner offer) än i första världskriget som föregick det (uppskattningsvis 37 miljoner offer).