skärmdump tur: Windows Live Essentials beta

Microsoft har släppt en betaversion av nästa version av Windows Live Essentials innehåller det verktyg som Movie Maker, Mail, Live Sync, och mer för Vista och Windows 7. Här vi tar en titt på beta sviten och se vad du kan förvänta sig.

Installations

Ladda ner och installera den nya Live Essentials Beta (länk nedan). Välj språk och klicka på knappen Hämta nu.

Om du använder Live Mesh beta, får du följande skärm rådgivning att Live Mesh kommer att avinstalleras och Live Sync tar sin plats.

Nu väljer de program du vill installera … precis som med tidigare versioner behöver du inte installera allt, bara de program du vill. Du ser det finns några nya, och vissa befintliga program kommer att uppdateras. Om du inte är ett fan av extra verktygsfält du förmodligen vill avmarkera Bing Bar.

För att testa skull, vi gick framåt och installerat allt. På vår Windows 7 Core2 Duo maskin med 4GB RAM, tog processen mellan 10-15 minuter … din körsträcka varierar beroende på Internet hastighet och antalet installerade appar.

Beroende på vad du väljer att installera, kan en omstart vara nödvändig.

När du har startat om datorn, hittar du de nya Live Beta program i Start-menyn i Windows Live.

bing Bar

Här visar vi vad som väntar efter att ha installerat dina Windows Live-program börjar med vad som kan vara den minst populära Bing Bar …

Och här i Firefox …

Vi väntade det skulle bara installera sig i IE men det är lagt Firefox också. Det finns inga alternativ under installationsprocessen att stoppa den från att installera i Firefox, men du kan ta bort den genom avsnittet Tillägg.

Windows Live Mail Beta

New Live Mail Beta är faktiskt ett ganska bra program för att hantera din e-post, innehåller flera nya funktioner, och har den välbekanta Ribbon-gränssnittet som introducerades i Office 2007. Det gör det möjligt att hantera flera e-postkonton som Hotmail, Gmail och Yahoo (förutsatt att du prenumererar på Mail Plus).

Windows Live Messenger Beta

En av de intressanta funktionerna i den nya Live Messenger Beta är förmågan att arbeta med dina sociala konton som Myspace och Facebook. Du behöver inte ansluta sociala tjänster, men om du vill, är alternativet där.

När du har saker som upp, kommer det att visa en stor skärm med nyheter, väder, sport och mycket mer.

En av de första saker som du kanske vill göra är byta till kompakt vy om du är mer vana vid att layouten.

Mycket bättre…

Återigen med denna version, kommer det inte automatiskt minimera till systemfältet (meddelandefältet). Så du kanske vill kolla in vår artikel om att flytta den till aktivitetsfältet i Windows 7.

Messenger Companion

Detta nya verktyg gör det möjligt att dela en webbsida och diskutera information när du surfar på nätet i Internet Explorer.

Windows Live Movie Maker Beta

Den nya betaversionen av Live Movie Maker har lagt till fler redigeringsfunktioner, nya visuella effekter och sätt att publicera dem direkt på webben. Eller så kan du bränna en DVD av filmen i versioner av Vista och Windows 7 Home Premium eller högre.

Windows Live Writer Beta

Windows Live Writer har ändrats samt att inkludera menyfliksgränssnittet och har fler verktyg som hjälper dig att skapa nya artiklar på din blogg enkelt. För mer information om den aktuella stabila versionen av WLW, ta en titt på artikeln om verktyg för att hjälpa publicera innehåll på din WordPress blogg.

Windows Live Sync Beta

Windows Live Sync är tänkt att ersätta Live Mesh, som aldrig lämnat beta-stadiet. Den tillåter dig att synkronisera filer och mappar till andra datorer, på nätet, och även mellan Windows och Mac (Live Sync för Mac är bara på engelska på denna punkt).

Detta är ett av de mer spännande funktionerna i Windows Live Essentials Beta. Vi kommer definitivt att täcka mer information om detta när vi få saker som testades.

Windows Live Photo Gallery Beta

Live Photo Gallery har också setts över och inkluderar Ribbon-gränssnittet och fler alternativ för att hantera dina foton. Den innehåller Auto Adjust, snabb sökning, och möjlighet att dela med dig bilder på webbplatser som Facebook, Flickr eller YouTube.

Windows Live Family Safety Beta

Live Family Safety som nya funktioner och hjälper till att skydda dig barn medan du surfar på Internet. Även om det inte är perfekt, det ger dig en extra verktyg för att skydda dina barn från tvivelaktigt innehåll samtidigt online.

Outlook Connector

Nu ingår i Live Essentials är Outlook Connector som låter dig hantera din Windows Live e-post, kalender och kontakter från Outlook 2003, 2007, och 2010. Tidigare var det en separat nedladdning och ingår inte i sviten. Den mängd funktioner du har beror på vilken version av Outlook du kör. Du kan ta reda på mer om Outlook Connector härifrån.

Slutsats

Detta kommer att ge dig en grundläggande översikt över vad man kan förvänta sig av de nya Windows Live Essentials. Vi har en hel del forskning att göra med dessa program och kommer att ha mer uppdaterad information om dem i framtiden. Kom ihåg detta är fortfarande i beta … men om du är en tidig adopter, kanske du vill ge den nya Live Essentials Beta ett försök.

Ladda ner Windows Live Essentials Beta för Vista och Windows 7

Det är värt att påpeka att när de ersatte Live Mesh med Sync de minskade lagringskapaciteten från 5 GB till 2 GB. Konstigt med tanke på den använder din 25GB från Skydrive

Jag är intresserad av Live Sync. Är det som Dropbox?

Jaguars har en sådan kraftfull bett att de kan döda sitt byte genom att bita direkt via deras skalle och in i hjärnan.