skärmdump tur: xbmc 11 Eden Rocks förbättrade ios stöd, airplay, och till och med en anpassad xbmc os

XBMC, den mycket populära, fri och robust öppen källkod mediacenter svit, har en ny version. XBMC 11 Eden är full av nya funktioner, förbättringar, och är även tillgänglig som en fristående XBMC-centrerad operativsystem.

Vi är stora XBMC fans runt här, så du får ursäkta oss om vi forsa lite om hur stor den nya XBMC 11 Eden release är. Om du är för närvarande på XBMC 10, du är i för en hel del godsaker med denna uppgradering. Om du aldrig har använt XBMC före, ja då, du är i en mediacentret som du aldrig har haft en tidigare. Här är vad som är nytt i XBMC 11.

Confluence har varit standard huden för XBMC under en tid nu och i XBMC 10,0 redan var en ganska polerad hud. Tyvärr när de rullade ut bättre add-on integration med den senaste stora lanseringen av XBMC, blev det uppenbart att tillgång till add-ons genom Confluence var kludgy och motverka intuitiv. Den version av Confluence levereras med XBMC 11 integreras sömlöst med tillägg. Designteamet ordnas om menyraderna på en horisontell axel i stället för en vertikal ett och sedan gjorde ett fantastiskt jobb med hjälp av utrymmet ovanför och nedanför cnetrla menyraden för att visa information.

Du kan till exempel tuck tillägg direkt i framsidan kategorier för enkel åtkomst. Titta på en massa YouTube-videor via XBMC Media Center? Du kan sätta genvägen för YouTube rätt under video-sett i vår screenshot ovan.

Att justera som tillägg visas under vilken undermenyer går till System -> Inställningar -> Hud -> Add-on genvägar. Du hittar platser för video, musik, program, bilder, och även på skärmen texter och under tillägg. Det har aldrig varit enklare att parkera din favorit tillägg där du vill ha dem för enkel åtkomst.

Förutom att parkera dina tillägg, är utrymmet ovanför menyraden tas i bruk visa relevant information som miniatyrer / skärmdumpar av program och filmer som används för att döljas i länken “nyligen lagt” i den gamla Confluence menyn. Om du har ett hushåll med flera XBMC användare, är detta en fantastisk och lättillgängligt sätt att ta itu med “Vad är nytt på mediacentret?” Fråga. Varje gång folk in, kommer de att se de senaste filmerna och TV-program utan problem.

Att växla nyligen lagt tv-program / filmer info panel av besöka System -> Inställningar -> Hud -> Home Windows alternativ.

Du kan läsa mer om den förändrade i Eden frisättningen av Confluence här.

Förutom bättre framsidan integration, bakom kulisserna tillägg stöd har förbättrats radikalt. En gång i tiden med hjälp av tillägg med XBMC var plågsamma. Om du fick även dem installerade, skulle uppdateringar nästan alltid bryta dem, och behålla dem var ett stort besvär. Den sista större utsläpp av XBMC gick en lång väg mot fastställande de största problemen genom att införa centraliserad add-on management. XBMC Eden förfinar ytterligare processen genom att införa version rollback. Nu om en ny version av vissa tillägg orsakar dig några huvudvärk, kan du enkelt hopp tillbaka till menyn Tillägg och rulla tillbaka till vad tidigare version var mest stabila för dig. Detta är den typ av vätska add-on management tidigt XBMC adopters drömt om.

Nu, ingen tilläggs hacka eller invecklade tredjepartsprogram som krävs, du kan strömma AirPlay strömmar rätt till XBMC. Varje OS-versionen av XBMC kommer att dyka upp som en giltig destination för video, och Mac / Linux / iOS-enheter kommer också att göra ljud-nödvändiga biblioteken för AirPlay musikströmning har ingen blivit portade till Windows ännu.

Du kan läsa mer om AirPlay på XBMC här.

Vi installerade XBMC Live på flera nettop maskiner på kontoret och har varit ganska nöjd med det, men när du lämnar XBMC du fastnar på en Linux kommandotolk, ingen GUI ses. Denna release cykel, XBMC tappade XBMC Live för ett helt nytt erbjudande XBMCbuntu. Nu när du installerar XBMC som en fristående installation (i stället för en vanlig app i Windows eller annan OS) du får en anpassad version av LXDE-baserad Ubuntu Linux under komplett med GUI, webbläsare och filhanterare. Om du inte vill det, aldrig måste man lämna bekvämligheten av XBMC. Om du vill använda din mediacentret för casual surfning, kommer det med en kopia av krom och en uppdateras installation av Flash. Även för de gånger du behöver för att få utanför XBMC att göra lite mer avancerade tweaking det säkert är trevligt att ha en traditionell skrivbord där du kan öppna en webbläsare för att kontrollera XBMC wiki medan du gå framåt på kommandoraden.

Förutom alla dessa stora förändringar, det finns massor av små förändringar på individ OS / hårdvara versionsnivå. Kolla in hela ändringsloggen här för mer information.

med XBMCbuntu installerat, kan jag VNC i bakgrunden medan en annan användare spelar innehåll i XBMC?

@Nate: Det är en bra fråga, jag vet att du kan köra SSH till vanlig Linux-baserade XBMC när människor använder den.

finns det något sätt att installera en Live TV i XBMC .. brinner den enda funktionen saknas på .. någon hjälp pls ..

behöver fortfarande måste du ha filmer och tv-program i separata mappar? Detta är den främsta anledningen till att jag fortsätter att använda Boxee trots att programmet inte är att vara längre.

@Youngbud

Ja du kan använda live-TV, men du kommer att behöva använda någon addon är såsom mediaportal etc eller så kan du fortfarande använda MCE och har XBMC addon installerad kan du växla mellan de två.

Jag använder XBMC i en Windows-miljö och jag älskar det, uppgraderingen var inte så mycket roligt så en fullständig avinstallera och installera krävdes, är häpnadsväckande tillägg av Air Play! Vänner kan komma runt och visa vad de har hittat på youtube direkt till TV: n.

@Sal

Jag tror att du fortfarande krävs för att separera mappar och ange innehåll för varje, med hjälp av program som den Renamer från TVDB är praktiskt att få filnamnet korrekt. Jag har min inställd på 1 mapp filmer och en tv-program på raid 5 NAS då det fungerar som set och glömma. Du kan använda mediecentret mästare som kommer att ladda ner din visar automatiskt och lämna dem på rätt plats för dig och döpa om den

Jag har en Samsung 40 “LED 40D5500 Smart TV kan jag använda XBMC för att visa innehållet i media från datorn till tele över LAN? Finns det någon annan media streaming / innehållsdelning programvara som kan arbeta med Samsung Smart TV: ns vänligen meddela.

Jag blev verkligen besviken över att se att add-ons egentligen bara ändras i bakändan. Add-Ons som YouTube och Vimeo, som jag vill verkligen i min XBMC installera, är nästan värdelösa. Hela textbaserade lista menysystemet ser gamla, och är löjligt långsam. Jag är inte en utvecklare, men jag förstår inte hur sånt här anses acceptabelt i en ålder av Boxee och även Xbox360 har stora YouTube-appar.

@Facebook Tom – Kan du peka mig till programmet din använder för MCE / XBMC länk.

Dessutom finns det en uppgradering? Självklart har jag en hel del visar markeras som såg, och jag vill inte förlora allt, så om jag uppgradera till Eden kommer att allt kvar?

Kimbie

http://xbmcwmc.teknowebworks.com/

Jag gjorde uppgradering också men jag hade problem där en gång gränssnittet skulle ladda programmet skulle krascha, var problemet inom användardataområdet, var jag inte kan lösa det och det lämnade mig inget annat val än att helt ta bort och installera igen

Prosopagnosi, som brukar kallas ansikte blindhet, är en kognitiv störning (typiskt, men inte alltid, som orsakas av akut hjärnskada) varvid patienten är oförmögen att skilja mellan ansikten.