snabba firefox funktionalitet tweaks: ångra nära fliken & ändra storlek text

Letar du efter ett sätt att snabbt återuppta misstag stängda flikar eller ändra storlek på webbsidan text från statusraden? Då kanske du vill ta en titt på de två Firefox-tillägg som vi har att dela med dig idag.

Återuppta en Oavsiktligt Stängt Tab Lätt

Anta att du har flera flikar öppna och råkar stänga fliken fel i stället för en bredvid det som du hade tänkt att stänga? Frustrerande skulle vara ett bra sätt att beskriva den.

Vanligtvis skulle det innebära att gå igenom “History Menu” (eller “adressfältet”) för att öppna den fliken. Tänk om du kunde göra det snabbare och enklare?

Med Quick Ångra Tab förlängning allt som du behöver göra är att högerklicka var som helst inom en av de kvarvarande webbsidor och välj “Quick Ångra Tab Command”.

Och precis som din “misstag stängd flik” öppnas på nytt och fokuserad på framsidan. Bekvämt och snabbt …

Obs: Det finns inga alternativ till bry med begäran om förlängning.

Ändra textstorleken enkelt från statusraden

Alla har en föredragen metod för att ändra textstorleken på webbsidor som att använda “Visa menyn” eller “Kortkommandon” …

Här är ett annat alternativ för dem som kanske föredrar att ändra textstorleken från deras “statusraden”. Text Scaler förlängningen är lätt att installera och har inga alternativ att oroa med. Det kommer att lägga tre små ikoner i “statusraden” med “M” är default / standardstorlek. Allt du behöver göra är att helt enkelt klicka på “S” för att göra texten mindre eller på “L” för att göra texten större. “M” återställs tillbaka till standardstorlek …

Här är ett exempel efter att ha klickat på “L” …

Slutsats

Dessa förlängningar kan inte vara lämpade för alla, men de kan vara till hjälp för dem som har velat denna typ av funktionalitet i sina Firefox webbläsare.

länkar

Ladda ner Quick Ångra Tab förlängning (Mozilla Add-ons)

Ladda ner Quick Ångra Tab förlängning (Extension hemsida)

Ladda ner Text Scaler förlängning (Mozilla Add-ons)

Jag ville bara lägga till att det finns två andra sätt att snabbt återuppta en sluten flik. Högerklicka på flikraden kommer att dyka upp en meny, ett av alternativen är “ångra nära fliken”. Det finns också kortkommandot: Ctrl + Skift + T. Ingen av dessa sätt kräver en addon. 🙂

Jag håller med Anna, som ångra stängda förlängningsfliken är bara ett slöseri med resurser. Funktionaliteten är redan inbyggt i webbläsaren. Allt du behöver göra är att högerklicka på flikraden.

Det finns också följande kortkommandon för att ändra storlek text

Kontroll + Öka teckenstorlek, Control – Minska teckenstorlek, kontroll 0 Återställ teckenstorlek

Dessa är fina tips. Kommer att göra att arbeta med Firefox ännu enklare. Tack för att du delar med dig

För mig är det enklaste sättet att åter öppna misstag stängda flikar genom att konfigurera Tab Mix Plus förlängning så att dubbelklicka en flik eller tomt utrymme på flikraden åter öppnar stängda flikar. Snabbt, enkelt och korkad: precis som jag gillar det. Visserligen erbjuder Tab Mix Plus ett stort antal anpassningar och dessa kan ta lite tid att ställa in första gången runt. Men när du ställer in Tab Mix Plus som du vill, kan det göra surfar på en mycket enklare och bekvämare. Det är en av de första förlängningar jag installera.

Ytterligare Tab Mix Plus anpassningar av mina

* Ctrl-klicka på en flik kopierar fliken URL, * shift-klicka på en flik duplicerar fliken, * klick på en flik växlar förgrunds display fram och tillbaka mellan den fliken och tidigare sett fliken – bra för att hoppa fram och tillbaka beween två flikar separerade med ett stort antal andra flikar, * nya flikar öppna bredvid den aktuella fliken snarare än bredvid den sista fliken, * och många fler …

När det gäller sidan zoomning, jag använder två förlängningar

Zoom verktygsfältet, som fungerar ungefär som text Scaler, förutom att du “skräddarsy” verktygsfält och dra knappar till den plats du vill ha dem.

Standard Full Zoomnivå, vilket gör det möjligt att zooma automatiskt alla nya sidor till en förinställd storlek, eller Autoanpassa dem till fönstret. Detta är praktiskt för hi-res bredbildsskärmar. Förlängningen gör det också enkelt att byta steg standardzoomning till något annat. (Jag gick för mer detalj och regelbundenhet, med 0,1 skillnader mellan zoomnivåer i hela skalan.) Du har möjligheten att ha Firefox ihåg zoomnivåer för webbplatser eller sidor som du har special zoomat. Kort sagt, när du har zoomat en sida eller webbplats där du vill ha den, behöver du inte göra det igen.

Förresten, är den nuvarande sida (http://www.howtogeek.com/howto/7093/quick-firefox-functionality-tweaks/) flaggade mina Firefox säkerhetsfunktioner som att använda en ogiltig eller som inte stöds form av komprimering. Jag var tvungen att öppna det i Chrome. Jag kan ha valt fler säkerhetskontroller än genomsnittet Firefox användaren, men varningen gjorde råda mig att låta webbplatsägare vet.

Hoppas en del av detta var bra!

Jag håller med alla. När du kan göra det med hjälp av Ctrl + Skift + T varför på jorden skulle du behöva en addon för detta?

trevlig handledning .. 🙂

Det tog Lord of the Rings kostymörer större delen av två år för att göra alla kostymer för filmen och i den process som de handgjorda 6,2 miles (10 km) till ett värde av chainmail länkar.