snabbt och automatiskt starta ett Windows-program när den kraschar

Vi har alla haft program krasch på oss i Windows på ett eller annat tillfälle. Du kan ta tid att manuellt starta programmet igen, eller så kan du ha ett enkelt program som ReStartMe startar det automatiskt åt dig.

ReStartMe är ett gratis program som har ett syfte i livet, för att starta processer. Du berättar att titta specifika processer och om någon av dessa processer utgång, oavsett om de kraschat eller om du av misstag stängt dem, ReStartMe automatiskt starta om dem.

För att installera programmet genom att dubbelklicka på restartmeinstaller.exe fil du hämtade (se länk i slutet av artikeln). Följ den enkla installationen, acceptera standardinställningarna.

OBS: ReStartMe installeras i katalogen Program. Om du installerar den i Windows 7 eller Vista måste du ta ansvar för ReStartMe programkatalogen eftersom programinställningar skrivs till en fil i samma katalog. Om du inte ta ansvar, kommer du stöter på följande felmeddelande. Om du klickar på Fortsätt, kommer programmet fortfarande fungerar, men inställningarna sparas inte.

Att ta ansvar för den ReStartMe programkatalogen (C: \ Program Files \ ReStartMe), se vår artikel om att lägga till en Ta Ägarskap alternativ till högerklicksmenyn i Utforskaren. Sedan kan du enkelt använda högerklicksmenyn för att ta ansvar för programkatalogen.

Eftersom vi var redan i katalogen Program, valde vi att starta ReStartMe genom att dubbelklicka på ReStartMe.exe filen. Du kan också starta programmet från Start-menyn.

För att lägga till en process att ses av ReStartMe Klicka på Lägg till en process.

Du kan antingen lägga till en körs process, eller välja ett program att titta på är ännu inte igång. För att välja en för närvarande pågående process, väljer processen från listrutan. För att lägga till ett program som inte är igång, klicka på Bläddra för ett program, gå till programmets katalog och välj the.exe fil för programmet.

När du har valt processen att titta på, klicka på Lägg till.

OBS: Du kan lägga till flera processer, både för närvarande körs och nya program. Detta gör det möjligt att se till att kritiska program och som du använder ofta alltid kör.

För att ta bort en process som du inte vill ReStartMe att titta längre, välj processen i listan och klicka på Ta bort markerade.

Det finns några alternativ som du kan ställa in ReStartMe. Du kan välja att låta programmet ihåg de processer som du har valt att titta på nästa gång du startar programmet genom att välja Minns processer för nästa gång kryssrutan. För processer som inte redan börjat när ReStartMe startar kan programmet antingen ignorera dem (Gör ingenting), Se upp för dem, eller Starta dem.

Om du vill ReStartMe att starta automatiskt när du loggar in i Windows, väljer du Start med Windows kryssrutan. Denna inställning gäller endast för den aktuella användaren.

När ReStartMe startar, programmets huvudfönster visas som standard. När du ställa in programmet med önskade processer och alternativ, kanske du inte behöver ändra något. Om så är fallet, kan du välja att ha ReStartMe och automatiskt minimera till aktivitetsfältet när det börjar. För att göra detta, väljer du Start fältet kryssrutan.

ReStartMe kan du låsa program för att förebygga andra användare av datorn från att ändra alternativ, lägga till och ta bort processer, eller stänga programmet. För att göra detta, ange ett lösenord i redigeringsrutan ovanför ReStartMe Alternativ och klicka på låsknappen, som för närvarande visar en öppen lås.

Allt på ReStartMe fönstret blir nedtonad och inte tillgänglig utom lösenord redigeringsrutan, låsknappen, och Minimera till Tray knappen. Förändringarna lås knappen för att visa en stängd lås. För att låsa upp programmet, ange lösenordet igen i textrutan och klicka på låsknappen.

För att minimera ReStartMe till systemfältet, klicka på minimera till aktivitetsfältet. De processer som du har valt att titta övervakar fortfarande ReStartMe i bakgrunden, och när en kraschar eller avslutas av någon anledning kommer det att startas.

För att stänga ReStartMe, och sluta övervaka processer, klicka på Stäng ReStartMe.

Hämta ReStartMe från http://bkprograms.weebly.com/restartme.html. Programmet körs på alla 32-bitars och 64-bitarsversioner av Windows.

OBS: ReStartMe inte utvecklas aktivt längre, så fel kan uppstå troligtvis inte kommer att få fast. Men vi upplever inte något fel när vi testade programmet. Den enkla, enda syfte karaktär av programmet gör det till ett användbart verktyg som är.

Kom på MS. Vi väntar på er att genomföra sånt här i framtiden …

Låsa programmet är en ny funktion, jag älskar det.

Och du har två sätt att avsluta processen unresponding ansökan (min erfarenhet)

1 / Enprocess med Aktivitetshanteraren

2 / döda den med kommandot “taskkill / pid / F”

Tack för aktie.

Bra program … Men jag tänker inte använda det … om något slutar fungera jag ska bara starta om det igen, men om du är värd en (web) server på din egen dator och du verkligen vill att det ska starta när den kraschar … varför inte.

@Bjarn: Hur kommer ni att starta om den om du är borta från datorn eller sover?

Kommer detta stopp Firefox kraschar på grund av blixt konflikter?

Använd program som detta med försiktighet.

Jag har använt program som detta tidigare och så länge som app som det är övervakning är stabil något som detta kan orsaka den att inleda en dålig / kraschar app om och om igen vilket gör att systemet kraschar.

Jag har även sett en infekterad app orsaka ett program som detta gå in i en slinga och ens försöka sprida sig eller reinfect systemet.

Som sagt, bättre version av denna typ av program kommer att ha möjlighet att ställa in hur många gånger det kommer att försöka återuppta ett program för att förhindra slingor som tidigare nämnts.

I ärlighetens namn, program som detta är stora och arbetar en majoritet av tiden. Det förutsätter att systemet hårdvara, operativsystem och den programvara som övervakar alla stabil och sund. Men för lokal användning på min dator jag ska hålla mig till manuellt starta en kraschade app.

Om appen kraschar med frekvensen så är det värt att titta in orsaken snarare än har det automatisk start varje gång, särskilt om det är en kritisk applikation.

Även om de flesta fans minns honom som solitt guld i färg, i den ursprungliga Star Wars-trilogin C-3PO har en oförklarligt silver ben (knä till ankel).