snart kommer Windows 10 automatiskt trycks genom Windows Update

Microsoft är fast besluten att se till att varje Windows 7 och 8 användar uppgraderingar till Windows 10. De har använt alla möjliga taktik för att få folk att uppgradera, och nu tar den stora: genom att använda Windows Update för att driva Windows 10 till alla.

Att göra det enklare att uppgradera till Windows 10

Vi kommer snart att publicera Windows 10 som en “Extra Update” i Windows Update för alla Windows 7 och Windows 8.1 kunder. Windows Update är en pålitlig, logisk plats för våra viktigaste uppdateringarna, och tillsätta Windows 10 här är ett annat sätt som vi kommer att göra det enkelt för dig att hitta din uppgradering.

I början av nästa år räknar vi med att åter kategorisera Windows 10 som ett “rekommenderade Update”. Beroende på dina Windows Update inställningar, kan detta leda till att uppgraderingsprocessen att automatiskt initiera på enheten. Innan uppgraderingen ändrar OS på enheten, kommer du att bli klart uppmanas att välja om de vill fortsätta. Och naturligtvis, om du väljer att uppgradera (vår rekommendation!), Så måste du 31 dagar att rulla tillbaka till den tidigare Windows-versionen om du inte älskar det.

Det är viktigt att notera att du kommer att kunna välja ut om du känner för det – du kommer inte att vakna upp med Windows 10 redan finns på datorn. Vad kommer att hända är dock att installatören automatiskt kommer att starta och du blir ombedd att gå igenom uppgraderingsstegen.

Vi vet ännu inte exakt hur detta alla kommer att fungera – vi vet att installationsprogrammet automatiskt laddas ner till datorn, men vi vet inte om alla gigabyte Windows 10 kommer att laddas ner. Ja, det gjorde Microsoft som tidigare, men de kommer att göra det på det sättet igen? Eller kommer det bara vara “web installer” som hämtar Windows 10 under installationsprocessen, när du har valt alternativet att uppgradera? Eftersom många Internetleverantörer även i USA använder mätvärden, ska vi hoppas att Microsoft inte automatiskt ladda ner massor av uppgifter om din anslutning. Men baserat på deras meriter, kan vi inte säga något med tillförsikt. De måste verkligen arbeta på deras kommunikation.

Du kan förhindra detta från att hända genom att inaktivera automatiska uppdateringar – men då du lämnar själv vidöppen för säkerhetshål. Så att du verkligen inte bör göra det.

På denna punkt finns det många skäl att gå vidare och uppgradera till Windows 10, och den senaste uppdateringen av Windows 10 kommer ut riktigt snart, med en hel del korrigeringar och förbättringar. Det är mycket mer stabilt än det var tillbaka i juli när det lanserades, och du verkligen bör överväga det.

Tidigare tankar du kanske har missat