spara CPU och RAM: inaktivera indexeringstjänsten i Windows XP

Om det är en uppsvälld och onödig service som du omedelbart ska stänga av, det är definitivt indexeringstjänsten inbyggd i Windows XP. Tanken bakom det är att du kan söka efter filer snabbare om det är aktiverat …. men du använder Google Desktop för att rätt?

Indexeringstjänsten verkar äta upp en hel del CPU på varje maskin jag har använt, särskilt när du har antalet filer som jag har. Låt oss stänga av den.

Ännu en onödig tjänst stoppas!

Jag är en ny XP-användare och jag har stött på en ny funktion som jag tycker verkligen irriterande.

När du söker på Internet med Google (eller någon annan sökmotor), alla mina tidigare sökord eller termer visas automatiskt i en rullgardinsmenyn under huvud sökfältet. Eftersom detta händer oavsett sökmotorn jag använder, jag antar att detta är en ny funktion i XP.

Till exempel, om jag skriver bokstaven “F” Jag kan få en lista över tidigare sökta ord som Frankenstein, pommes frites, Fritos, Flying Tigers, etc.

Jag kan ta bort dessa ord lätt nog, men hur jag hindra dem från att spelas in och sparas? Jag vill inte ha en gigantisk rullgardinsmenyn fylld med tidigare sökningar!

Tack!

Alternativ 1: Installera McAfee Siteadvisor. Det är vet inaktivera funktionen Komplettera automatiskt för någon anledning. Oavsett om du använder IE eller Firefox. http://www.siteadvisor.com/download/ff.html

Alternativ 2: Jag skulle förutsätta att du använder IE7, Goto – Internet-alternativ / innehåll, sedan gå in i inställningarna för “Komplettera automatiskt” & avmarkera “former”.

Ok, så datorn körs så långsamt att det tar ca 2 minuter för Internet Explorer för att ladda. Jag använde CTRL, ALT, bort funktion och såg att varje program jag använder använder mer än hälften av min CPU vardera (EX: Internet Explorer använder 40-60% av min CPU just nu när det ska använda från 0 -2 om inte mindre .. jag undrar hur man gör det så program på min dator användning sätt mindre CPU än de redan är. min dator är den långsammaste löpardatorn jag någonsin har varit på och jag tror att det är på grund av CPU-användning . finns det något sätt att göra mina program körs snabbare och använder mindre CPU?

Tack!

Jag bara trimmas Vista indexering, så jag märker bara det när jag söker, dels för att det bara håller reda på mappmenyn Start, genvägar mapp och mina dokument – men min musik och videofiler är på en annan partition, När jag söker på. program Files, jag märker hur mycket långsammare det är, eftersom jag inte Index denna stora mapp.

Min kunskap om Windows är bara om genomsnittliga så jag har ingen aning om vad du menar med “Gå till Services-konsolen via Administrationsverktyg.” Kan någon ge mig en mer n00b vänlig beskrivning? Skål.

Varför behöver du en mer vänligt beskrivning? Göra ändringar från dessa forum som du inte lätt förstår innebär att du kommer att sluta med andra symtom och problem som du inte kan åtgärda, vilket leder till större huvudvärk och sluta göra en fullständig ominstallation och hålla fast vid de ursprungliga inställningarna.

Vista är inte avtagit märkbart genom indexering, men du kan lätt märka fördelarna när man försöker hitta något. Den använder bara CPU: n när du inte använder CPU,. Detta är inte samma sak som med XP …

I Windows XP Öppna Kontrollpanelen Navigera sedan till konsolen Tjänster via Administrationsverktyg kan du inaktivera vissa oönskade program för att snabba upp din dator

Jag är bara nyfiken på indexering. Jag använder Ubuntu, och älskar det faktum att jag kan röra ett par nycklar och omedelbart hitta och starta eller öppna några program / filer / e-postmeddelanden genom att helt enkelt skriva några tecken. Jag har fantastiska skrivbords eyecandy att XP inte kunde komma nära, och jag har aldrig märkt någon RAM eller CPU-kraft äts upp av indexering (kanske eftersom det fungerar delvis genom “tittar” kataloger snarare än färska bygga index och arbetar hårt.

Är inte indexera en bra funktion? eller gör XP (även om det är mer än 5 år körs på hårdvara utvecklats under senare år – snarare än att vara en OS skriven för hårdvara den körs på) använda upp så mycket av dina systemresurser som du kanske bör överväga att hitta en bättre operativ system?

Jag kör XP SP3, alla senaste uppdateringarna, jag följde instruktionen här, men fann att jag redan hade stängt av indexeringstjänsten i “Tjänster” för en tid sedan. Men jag verkar ha en “ny” indexeringstjänsten körs, vilket det inte är omedelbart uppenbart hur du inaktiverar. Jag tror att det kan ha kommit med Office 2007, eller kanske det var en del av en ny uppdatering. Det är förenat med ett förstoringsglas ikon i aktivitetsfältet.

Jag kan “pausa” det och jag kan “exit” ikonen systray, men searchindexer.exe bara fortsätter driften. Jag kan ändra “indexeringsalternativ” i kontrollpanelen, förutom att det inte finns något sätt att ta bort “Mina dokument” och om jag tar bort “Microsoft Office Outlook” då det bara kommer tillbaka igen!

Med hjälp av verktyg från “Sysinternals” (hämta från Microsoft TechNet): -; Procmon visar att det körs oavbrutet, även om det hävdar att “indexering hastigheten sänks på grund av användarens aktivitet” – Jag skulle snarare stannade och gick bort helt och hållet. Problemet är att när det index filerna det berör också scaneed av McAffee, vilket ytterligare ökar hit,. (Jag har ingen kontroll över McAffee, installeras och uppdateras av företagets policy).

Använda Procexp Jag kan borra in i processen och högerklicka “egenskaper” för att ta reda på allt om det. Det är “Microsoft Windows Search indexe” “C: \ WINDOWS \ system32 \ SearchIndexer.exe / inbäddning” och “tjänster” -fliken visar att det kallas “WSearch” aka “Windows Search”. Så jag behöver för att inaktivera den här också, i den kan göras direkt från procexp Egenskaper / fliken Tjänster, eller från Kontrollpanelen / Administrationsverktyg / Tjänster / Windows Search

Höger, bara en uppdatering – efter att ha provat Ubuntu, inga fler försök att avaktivera funktionerna, eftersom de är alla bra – inte påträngande, mycket användbar – kanske med hjälp av att inte ha några skadliga problem, inte så behöver ha “brandvägg” eller antivirus eller någon annan crapware – bara starta upp och gå. Bra.

Tack Ed, Jag kunde inte räkna ut varför Indexer fortsatte att springa, jag är glad att jag lyckades hitta ditt inlägg som googling visade inte upp mycket annat,. Tack igen.

mycket trevligt det fungerar,. thankx; skicka fler sånt ..; thakx

För NOOBS … Klicka på start – Klicka på Kör – skriv services.msc och tryck enter … kom ihåg att inte AVAKTIVERA saker du är osäker på

Jag inaktiverat bara om alla tjänster i XP, körs det snabbt om du gör en ny installation, avinstallera tjänster, inaktivera internet och nätverk, inaktivera theming tjänster också inställd på max prestanda och installera spelet. För allt annat, bara få http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

Med startskript inaktiverad (+ – skriv sedan “msconfig”) det gör en anständig spelplattform – ingen antivirus krävs om du använder något som Clonezilla att backa upp det. Trevligt att veta att Microsoft aldrig kan få tillgång till mitt system för att kolla upp på min licensiering eller något annat.

Jag kollade bara med hjälp av din artikel och jag såg att jag har inaktiverat indexeringstjänsten.

Men i alla tre enheter i min dator (C :, D :, och E 🙂 i fastigheter skall följande kontrolleras

Tillåt indexeringstjänsten att indexera denna disk för snabb filsökning.

Vad är skillnaden mellan indexeringstjänsten och här?

Och, skulle jag okontrollerad indexering i alla tre enheter några dagar tillbaka. Efter som på grund av att (eller kan vara på grund av någon annan orsak), blev min dator mycket långsamt. Och jag kollade rutorna igen. Så från och med nu, de satt till “Tillåt indexeringstjänsten till index” alla enheter på min laptop men tjänsten (som jag nämner i början) är inaktiverad.

Jag är förvirrad. Det skulle vara trevligt om du kan kasta lite ljus på samma 🙂

Jag använder Windows XP Professional

Fram till en halv timme sedan jag trodde indexeringstjänsten faktiskt upprätthållit en lista över filer på disken så att det skulle påskynda din fil sökningar. Då snubblade jag över “Query katalogen” rutan i Datorhantering> Tjänster och program> Indexeringstjänsten> [Katalog]. Det är en oldskool HTML-formulär med titeln “indexeringstjänsten Query Form som stöder fulltext frågor. När du använder den, resultaten kommer tillbaka omedelbart.

Men prova samma sökning i vanlig filhanterare (med hjälp av “ord eller en fras i filen fältet) och det är långt ifrån lika snabbt, tydligen bara gå ut och göra en brute force söka igenom filerna. Så det verkar som om även om du kan slå på indexeringstjänsten från Explorer, kan jag inte se att du faktiskt kan söka i index som skapas.

Dessutom hade jag skapat en annan katalog för min musikbibliotek eftersom jag söker det en hel del. Resultat har alltid komma tillbaka en i taget i den ordinarie tid det tar att skanna disken. När jag tittade på den katalog egenskaper jag fann att det hade en storlek på noll.

Så jag slutsatsen att indexeringstjänsten är en dåraktigt genomfört funktion som gör att du tror att du söka snabbare när i själva verket tjänsten saktar ner dig, och att det faktiskt var tänkt för indexering docs på maskinen för åtkomst via en Windows-webbserver.

P.S. Även om du visste att använda fråge formen begravd i Datorhantering panelen skulle sökningarna vara ganska snabbt!

Jag har sällsynta audio- / videosamlingar som måste digitaliseras utan “avbrott”. Jag slutade indexeringstjänsten som beskrivs ovan, men när jag kolla med Aktivitetshanteraren fortfarande visar som aktiv. En livstid av IndexingService (ineffektivitet) för en stunds (effektivt) Söker verkar inte värt det! Kanske ett alternativt operativsystem för denna typ av arbete.

Grymt bra! MEN. Jag slutade det och inställd på funktionshindrade, men nästa gång när jag gjorde en omstart körde också. Grrr ß $ $ \ ^^ ˘ °! Äntligen hittade jag något intressant. I Tjänster kontrollpanelen på den första fliken “General” kan du starta / stoppa / inaktivera vad som helst, men på den andra fliken “Connection” fanns en maskinvaruprofil och tjänsten har aktiverats för den här profilen så med varje omstart det började igen … Trevligt funktionen ha? :))) jag satt för att inaktivera också här, så nu är det okej. Ta hand om dig!

P.S. Mitt skäl för att inaktivera indexeringstjänsten var att på ett XP efter att jag uppgraderade Office 2003 till 2010 var 30 sekunder fick jag ett felmeddelande om Cidaemon.exe (stoppas eller startas om eller något myst).

Hej, min indexeringstjänsten har fått problem och fönster höjer ett fel varje 5 sekund som säger Cidaemon.exe kraschade. Jag har följt detta instruktioner och inaktiverat indexeringstjänsten och ange Startmetod till manuell. men när jag starta om systemet indexeringstjänsten startar automatiskt och krascha igen,. Snälla hjälp mig. detta är mycket irriterande, PS: Jag har installerat “SmartThru Ofiice” och “Google Desktop”. är problemet från en av dem?

Dwight Schrute (spelad av Rainn Wilson) är den enda karaktär med en talande delen i varje avsnitt av The Office.